Dezinfectia in industria procesarii carnii

Dezinfectia in domeniul HoReCa
5 moduri de a folosi dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in domeniul HoReCa
5 iulie 2019
Solutie antimucegai: cum scapi de mucegaiul de pe perete
Solutie antimucegai: cum scapi de mucegai?
11 iulie 2019
Dezinfectia in industria procesarii carnii

Unitatile de procesare a carnii sunt expuse constant microorganismelor daunatoare, cum ar fi mucegaiurile, virusurile sau bacteriile. Mentinerea unor standarde inalte pentru dezinfectia in industria procesarii carnii, conform normelor sanitare in vigoare, implica eforturi financiare si de timp permanente.

Protectia data de utilizarea substantelor chimice este costisitoare si limitata ca eficienta. Acestea nu dezinfecteaza in totalitate suprafetele si aerul din incapere. Mai mult decat atat, ele nu opresc bacteriile si sporii de mucegai sa se aseze pe produs sau in interiorul ambalajelor ce urmeaza sa fie folosite.

Alternativa ecologica, rapida si eficienta este utilizarea dispozitivelor bactericide cu lumina ultravioleta UV-C. Venind in completarea dezinfectiei cu substante chimice, lumina ultravioleta UV-C realizeaza o dezinfectie de pana la 99,99%, eliminand E.coli, Salmonella, Listeria Monocytogenes, mucegaiul si alti agenti patogeni periculosi.

Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C – dezinfectia ecologica in industria procesarii carnii

Fara dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C, acesti agenti patogeni se depun pe toate suprafetele disponibile: abatoare, spatii de procesare, benzi transportoare, linii de transare, linii de eviscerare, zone de procesare mecanica a carnii, zone de ambalare, spatii de depozitare, blaturi de lucru etc. Aceste zone devin surse de contaminare pentru produsele alimentare, pentru angajati si pentru materiile prime care intra in fabrica.

Lumina ultravioleta UV-C nu produce compusi secundari, chimici sau fizici si nu altereaza compozitia chimica, mirosul, gustul sau pH-ul alimentelor. La nivel mondial, lumina ultravioleta UV-C este folosita de peste 50 de ani pentru combaterea agentilor patogeni alimentari.

Pentru rezultatele cele mai bune, este indicata folosirea unor sisteme integrate de dezinfectie, ce au la baza lumina ultravioleta UV-C. Aceste sisteme cuprind dispozitive bactericide pentru dezinfectia suprafetelor, a aerului si a apei. Avantajul luminii ultraviolete UV-C este acela ca distruge ADN-ul microorganismelor. Astfel, acestea nu pot dezvolta rezistenta sau imunitate, asa cum se poate intampla in cazul substantelor chimice.

Mai multe informatii despre sistemele integrate ecologice pentru dezinfectia in industria procesarii carnii puteti gasi in sectiunea site-ului BIOCOMP Profesional.

Lasă un răspuns