Solutie antimucegai: cum scapi de mucegai?

Dezinfectia in industria procesarii carnii
Dezinfectia in industria procesarii carnii
Cat de repede se raspandesc virusurile
Cat de repede se raspandesc virusurile?
Solutie antimucegai: cum scapi de mucegaiul de pe perete

Mucegaiul este una dintre cele mai frecvente probleme pe care o poti intalni la o cladire. Indiferent ca este vorba despre un apartament, o casa, o scoala, o cladire de birouri sau o fabrica, scoaterea mucegaiului de pe pereti poate fi o adevarata provocare.

Pe langa aspectul inestetic, mucegaiul are si foarte multe efecte negative asupra sanatatii, motiv pentru care nu trebuie ignorat. Iti prezentam in continuare ce este si cat de periculos poate fi mucegaiul precum si o solutie antimucegai cu ajutorul careia iti poti lua adio de la aceasta problema.

Ce este mucegaiul si de ce apare

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice, care se inmultesc prin spori. Aparitia si dezvoltarea sa sunt favorizate mai ales de umezeala, caldura si intuneric. Mucegaiul poate aparea atat in interior, cat si in exterior, ridicand probleme foarte multor persoane.

Mucegaiul se formeaza pe aproape orice tip de suprafata (inclusiv pe alimente), indiferent de atentia pe care o acordam curateniei. Pericolul este cu atat mai mare cu cat mucegaiul nu apare mereu la vedere. Uneori, acesta poate fi localizat in spatele obiectelor de mobilier sau chiar sub parchet. Primul semn care indica prezenta mucegaiului este mirosul specific de umezeala. In momentul in care apare acest miros, este important sa se identifice cat mai repede locul in care s-au format petele de mucegai.

Cum ne afecteaza mucegaiul sanatatea

Sporii de mucegai pot provoca alergii si afectiuni mult mai grave precum: astm, boli pulmonare, infectii fungice, sinuzita fungica, afectiuni renale, tulburari neurocognitive sau probleme la nivelul articulatiilor. Cei mai vulnerabili la mucegai sunt copiii si persoanele in varsta.

Cum sa previi aparitia mucegaiului

Mucegaiul poate fi extrem de periculos, de aceea este important sa previi aparitia lui. Uite cateva lucruri pe care le poti face:

1. Aeriseste incaperile zilnic;

2. Dupa fiecare baie sau dus lasa fereastra deschisa pana cand dispare tot aburul. Si pentru ca intunericul favorizeaza aparitia mucegaiului, ideal ar fi sa lasi si lumina aprinsa cateva minute;

3. Curata foarte bine bucataria – grasimea este un mediu propice pentru aparitia si dezvoltarea mucegaiului;

4. Arunca toate alimentele care au depasit termenul de valabilitate si nu lasa fructele sau legumele sa se strice;

5. Nu usca hainele in casa;

6. Asigura-te ca peretii sunt uscati si izolati. Izoleaza bine pereții pe exterior, tavanul si mansarda. Acest lucru ajuta la eliminarea igrasiei din pereti si tine la distanta mucegaiul.

7. Elimina sursele de umezeala abundenta: foloseste o hota in bucatarie, repara gaurile din acoperis si inlocuieste eventualele tevi sparte sau crapate.  

Solutie ecologica antimucegai

Daca au aparut pete de mucegai pe perete, ai la indemana o solutie ecologica si eficienta pentru combaterea mucegaiului din casa: lampile bactericide cu lumina ultravioleta UV-C.

Cu toate ca in comert se gasesc nenumarate solutii de indepartare a mucegaiului, eficienta acestora este limitata. Aceste solutii nu elimina decat mucegaiul de la suprafata, problema aparand din nou dupa cateva zile sau saptamani.

Lampile bactericide cu lumina ultravioleta UV-C actioneaza asupra ciupercilor de mucegai si le distruge ADN-ul, determinand leziuni ce impiedica activitatea acestora. Sub actiunea luminii ultraviolete UV-C mucegaiul se transforma in praf, care poate fi apoi indepartat usor cu o laveta. Aici poti afla cum sa folosesti lampa bactericida pentru a elimina mucegaiul in mod ecologic.

Lampile bactericide nu produc ozon sau alti compusi secundari fizici sau chimici, fiind o solutie ecologica antimucegai.

Mai mult decat atat, pe langa efectul distructiv asupra mucegaiului, lampile bactericide cu lumina ultravioleta UV-C realizeaza o dezinfectie de pana la 99,99% si asigura protectia impotriva agentilor patogeni: bacterii, virusuri, fungi etc.

Mai multe despre avantajele si beneficiile utilizarii produselor noastre, gasiti aici.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!