13 august 2019
4 sfaturi pentru a preveni imbolnavirile la gradinita

4 sfaturi pentru a preveni imbolnavirile la gradinita

Se apropie noul an scolar si odata cu acesta vine si sezonul diverselor imbolnaviri. Toti parintii si educatorii stiu ca, odata intrati in colectivitate, copiii sunt mai expusi actiunii agentilor patogeni. Majoritatea prescolarilor contacteaza la gradinita intre 8 si 12 raceli pe an, dar si boli infectioase, precum virozele, varicela sau hepatita. Iata cateva sfaturi pentru a preveni si limita riscul contaminarilor si pentru a putea asigura parintii ca micutii lor sunt […]
9 august 2019
Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar

Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar

Un cabinet veterinar sau o clinica veterinara ar trebui sa fie un spatiu sigur, care sa ofere pacientilor cel mai bun tratament, fara a crea frica contaminarii suplimentare cu agenti patogeni periculosi, transmisi prin contactul cu suprafetele sau pe calea aerului. Cu toate ca un cabinet sau o clinica veterinara asigura tratament pentru o varietate de probleme de sanatate, uneori acestea pot deveni rapid un teren de raspandire a virusurilor, bacteriilor si […]
2 august 2019
Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete

Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete

O dieta bogata in fructe si legume are numeroase beneficii pentru sanatate, cu conditia ca acestea sa fie alese si gatite cu atentie. Fructele si legumele adauga nutrienti in dieta, care ajuta la prevenirea bolilor de inima, accidentelor vasculare cerebrale si a unelor tipuri de cancer. In plus, alegerea legumelor, fructelor, nucilor si a altor alimente in detrimentul mancarurilor procesate si a celor bogate in calorii ajuta la mentinerea greutatii corporale. Dar, […]
31 iulie 2019
Ce sunt superbacteriile si cum ne afecteaza

Ce sunt superbacteriile si cum ne afecteaza

Anual, zeci de mii de europeni sunt ucisi de superbacterii, microorganisme extrem de periculoase, care provoaca infectii greu sau imposibil de tratat. Un studiu britanic efectuat in luna septembrie a anului trecut a aratat ca superbacteriile ar putea omori pana la 10 milioane de oameni pe an, pana în 2050. Superbacteriile se formeaza atunci cand bacteriile obisnuite dezvolta rezistenta chiar si la cele mai puternice antibiotice. In prezent, aproximativ 70% dintre microorganismele […]
26 iulie 2019
Sala de fitness: prieten sau dusman al sanatatii?

Sala de fitness: prieten sau dusman al sanatatii?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca exercitiile fizice au numeroase avantaje, atat pentru sanatate si starea de bine, cat si pentru aspectul fizic. Din acest motiv, din ce in ce mai multe persoane incep sa frecventeze o sala de fitness. Dar ce se intampla atunci cand clientii tai pleaca cu mai mult decat cu o silueta de invidiat? Potrivit unui studiu realizat in SUA, de catre FitRated, o sala […]
23 iulie 2019

Dezinfectia adaposturilor de pasari

Dezinfectia adaposturilor de pasari si a fermelor are un rol economic deosebit de important. Ea ajuta in primul rand la scaderea cheltuielilor cu medicamente si vaccinuri, si in al doilea rand la cresterea calitatii produselor alimentare, deci la cresterea profitului. Din aceste motive, este extrem de important sa se realizeze o dezinfectie a adaposturilor de pasari la intervale regulate de timp. Legislatia in vigoare privind monitorizarea starii de sanatate si masurile de […]
19 iulie 2019
Toxiinfectia alimentara: ce bacterii o provoaca si cum ne protejam

Toxiinfectia alimentara: ce bacterii o provoaca si cum ne protejam

Dinamica la nivel mondial a comertului cu alimente si distributia pe scara larga a acestora a determinat o raspandire rapida a toxiinfectiilor alimentare. In acelasi timp, utilizarea antibioticelor in industria carnii a condus la cresterea rezistentei microorganismelor la tratament. Pentru a reduce riscul imbolnavirii, este bine sa cunoastem bacteriile care provoaca toxiinfectia alimentara, precum si alimentele in care se gasesc acestea. Iata mai jos o lista a principalilor agenti patogeni responsabili de […]
17 iulie 2019
Cat de repede se raspandesc virusurile

Cat de repede se raspandesc virusurile?

Zilnic, intram in contact cu mii de germeni. Dinamica miscarii omului pe planeta a determinat o crestere exponentiala a transmiterii bacteriilor, virusurilor si mucegaiurilor, multe dintre acestea fiind acum mult mai rezistente la actiunea substantelor chimice de dezinfectie. Mai mult decat atat, in unele cazuri, curatenia face mai mult rau decat bine, ajutand la raspandirea agentilor patogeni. De aceea, este important sa se faca distinctia dintre curatenie si dezinfectie si sa se […]
11 iulie 2019
Solutie antimucegai: cum scapi de mucegaiul de pe perete

Solutie antimucegai: cum scapi de mucegai?

Scoaterea mucegaiului de pe pereti poate fi o adevarata provocare. Iata solutia antimucegai cu ajutorul careia iti poti lua adio de la aceasta problema.
9 iulie 2019

Dezinfectia in industria procesarii carnii

Unitatile de procesare a carnii sunt expuse constant microorganismelor daunatoare, cum ar fi mucegaiurile, virusurile sau bacteriile. Mentinerea unor standarde inalte pentru dezinfectia in industria procesarii carnii, conform normelor sanitare in vigoare, implica eforturi financiare si de timp permanente. Protectia data de utilizarea substantelor chimice este costisitoare si limitata ca eficienta. Acestea nu dezinfecteaza in totalitate suprafetele si aerul din incapere. Mai mult decat atat, ele nu opresc bacteriile si sporii de […]
5 iulie 2019
Dezinfectia in domeniul HoReCa

5 moduri de a folosi dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in domeniul HoReCa

Principalul obiectiv al unitatilor din domeniul HoReCa este acela de a oferi locuri de cazare si de luat masa primitoare si sigure. Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta managerii de hotel sau de restaurant este aceea de a preveni contaminarile cu diversi agenti patogeni sau de a elimina eventualele bacterii pe care clientii le pot lasa in urma lor. Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in domeniul HoReCa […]
2 iulie 2019
Cum ne protejam de infectia cu Listeria?

Cum ne protejam de infectia cu Listeria?

Infectia cu Listeria, listerioza, este o afectiune rara, produsa de o bacterie numita Listeria monocytogenes, care se transmite de obicei la oameni prin intermediul produselor alimentare contaminate: lapte insuficient pasteurizat, branza sau alte produse lactate, precum si carnea gatita insuficient. In unele cazuri germenul este transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale. Bacteria este foarte raspandita in natura, pe intregul glob, in timp ce listerioza, ca boala, este rara. […]
28 iunie 2019
Siguranta alimentara

Siguranta alimentara si lumina ultravioleta UV-C

Anul acesta, pe 7 iunie, a fost sarbatorita prima zi mondiala a sigurantei alimentare. Aceasta reprezinta o oportunitate ca toate partile implicate sa creasca gradul de constientizare si sa isi intareasca eforturile pentru a se asigura ca alimentele pe care le consumam sunt sigure. Respectarea normelor de igienizare in industria alimentara, pregatirea si depozitarea adecvata a produselor alimentare sunt imperative. Totusi, aceste masuri nu pot preveni contaminarile cu agenti patogeni periculosi, iar […]
25 iunie 2019

Dezinfectia la birou: cat de periculoasa este cladirea in care lucrezi?

Cladirea este asemenea unui om. Odata nascuta, ea traieste intr-un mediu plin de bacterii, mucegaiuri si virusuri, se contamineaza si se imbolnaveste permanent. Dezinfectia la birou este extrem de importanta, studiile aratand ca un pachet de culturi proprii de mucegaiuri si bacterii se formeaza in mai putin de 6 luni de la darea in folosinta a cladirii. La acestea se adauga zilnic contaminarile din exterior. Incarcatura bacteriologica interna este formata mai ales […]
20 iunie 2019

Dezinfectia aerului in UPU, esentiala pentru siguranta pacientilor

Studiile arata ca peste 68% dintre contaminarile periculoase se fac pe calea aerului. Din acest motiv, dezinfectia aerului in UPU este esentiala pentru siguranta pacientilor. Calitatea serviciilor oferite in UPU este direct influentata de gradul de biosecuritate a aerului asigurat. Pacientii preluati in UPU sau cei care necesita transport medical special sunt intr-o stare precara de sanatate. Aceasta nu trebuie agravata prin contaminarea suplimentara cu agenti patogeni periculosi, transmisi pe calea aerului. […]
19 iunie 2019

Norme de igienizare in industria alimentara

Legislatia referitoare la operatiunile de igienizare in industria alimentara cuprinde norme tehnice si de igiena cu privire la dezinfectia unitatilor de productie si ambalare, a obiectelor si materialelor cu care personalul intra in contact. Iata cateva dintre acestea: Normele de igiena privind alimentele si protectia sanitara a acestora, aprobate de Ministerul Sanatatii. Directiva Consiliului Comunitatii Europene nr. 93/43/EEC/14 iunie 1993 cu privire la regulile generale privind igiena produselor alimentare si procedurile de […]
18 iunie 2019

Norme de igiena in industria alimentara. Prelucrarea laptelui

Respectarea normelor de igiena in industria alimentara reprezinta o conditie esentiala in industria prelucrarii laptelui. Acest aspect asigura o înalta calitate atat a laptelui ca materie prima cat si a produselor rezultate dupa prelucrarea acestuia. Igiena in industria alimentara: Reguli generale, nu sumare Omul are un rol deosebit de important in limitarea sau realizarea contaminării microbiene. El este  deseori purtator al unei microflore naturale, localizate în diverse zone ale corpului: mâini, gură, […]
22 aprilie 2019
Sursa transmitere infectii spitale

Bijuteriile şi unghiile false purtate în spital – sursă de boli

”Nu este în regulă să purtați bijuterii în spital. Este obligatoriu să vă dezinfectați pe mâini”, le-a spus asistentelor medicale din județ dr. Alexandru Coman, medic primar epidemiologie, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Prevenirea şi Combaterea Infecţiilor la conferința cu tema ”Curățenia în spital – cât de bine e suficient?”, susținută la Zilele Medicale Bistrițene. Cum apar focarele de infecție în spitale ”Ca să apară un focar de boală infecțioasă într-un spital e nevoie […]
20 martie 2019
Cum să scapi de Campylobacter

Cum să scapi de Campylobacter, pericolul din fermele de păsări

Campylobacter produce anual, la nivelul Uniunii Europene, peste nouă milioane de îmbolnăviri, fiind principala cauză a toxiinfecţiilor alimentare la om. Campylobacter este o bacterie de mici dimensiuni, care poate supravieţui în sol, aer şi apă pentru o perioadă lungă de timp. Bacteria se dezvoltă în corpul păsărilor, fiind atrasă de nivelul redus de oxigen şi se poate înmulţi până la un miliard de bacterii Campylobacter/gram de conţinut intestinal. Factorii de risc pentru […]
14 martie 2019

Primăvara şi alergiile la copii

Odată cu sosirea primăverii şi cu încălzirea vremii, încep să apară şi alergiile. De cele mai multe ori, ele afectează copiii, sistemul lor imunitar fiind prea tânăr pentru a fi adaptat la factorii mediului înconjurător. Cele mai frecvente alergii sunt cele de sezon, cunoscute sub numele de rinită alergică sau febra fânului. Principalul factor care declanşează alergiile este polenul florilor, dar la acesta se adaugă şi praful, fumul de ţigară, mucegaiul, părul […]
2 septembrie 2018

Despre lumina ultravioleta UV-C

Efectul benefic al luminii ultraviolete UV-C a fost observat din cele mai vechi timpuri. Odata cu studiul organismelor microscopice si al bolilor induse de acestea, s-a observat efectul distructiv al luminii asupra agentilor patogeni, precum si efectele pozitive de prelungire a termenului de valabilitate a produselor alimentare. Lumina ultravioleta este o componenta invizibila a radiatiei solare situata, ca lungime de unda, intre infrarosii si radiatia X. Exista trei tipuri de lumina ultravioleta, […]
31 august 2018

IML – Ai dreptul la sănătate şi la siguranţa locului de muncă!

CAMPANIA NAŢIONALĂ pentru DOTAREA INSTITUTELOR DE MEDICINĂ LEGALĂ (IML-uri) CU DISPOZITIVE BACTERICIDE UV-C În anul 2017, serviciile de Medicină Legală din România erau într-o situaţie dramatică, cu 13% dintre autopsii ce nu se efectuau la sediul instituţiilor medico-legale, ci pe teritoriul judeţului, în condiţii mai mult sau mai puţin improvizate, conform raportul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML 2016). În plus, în aproximativ 20% dintre autopsii, medicii legişti trebuie să facă necropsia […]
26 iulie 2018

Descoperă noul Catalog de produse şi servicii BIOCOMP

26 iunie 2018
Uscătorul automat de mâini, duşmanul sănătăţii

Uscătorul automat de mâini, duşmanul sănătăţii

Uscătorul automat de mâini ne poate pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Connecticut, aparatul reprezintă un risc major pentru sănătate, el absorbind bacteriile şi microbii din aer şi transmiţându-le apoi pe mâinile persoanelor care îl folosesc. Pericolul este cu atât mai mare cu cât astăzi se găsesc uscătoare automate de mâini în toaletele din majoritatea instituţiilor: hoteluri, centre spa, saloane de […]
18 ianuarie 2018

Multumim partenerilor si clientilor din Domeniul Alimentar si Zootehnic!

Producatorii si procesatorii din domeniul alimentar si zootehnic, care au inteles cat de importanta este dezinfectia permanenta si preventia, au ales deja sa utilizeze lampile bactericide si au ales sa livreze cele mai sigure produse, sa isi protejeze afacere si sa asigure un mediu de lucru dezinfectat angajatilor lor. Ii felicitam pentru acest aspect si le multumim ca au ales sa creasca calitatea produselor si serviciilor furnizate utilizand lampile si dispozitivele bactericide […]
18 ianuarie 2018

Scandalul laptelui praf contaminat cu Salmonella ar fi putut fi evitat

Lactalis, proprietarul international ce detine si firmele LaDorna, Albalact si Covalact din Romania, va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu Salmonella de la una din fabricile grupului care produce lapte praf pentru sugari. Scandalul a afectat pana in prezent 83 de ţări, de unde au fost retrase 12 milioane de cutii de lapte praf, a afirmat şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, într-un interviu acordat […]
4 iunie 2017

BIOCOMP: De 25 de ani, o afacere eficientă în dezinfecţie

12 mai 2016

Efectele Luminii Ultraviolete în Contaminarea Bacteriana a Laptelui Integral, a Colostrului și a Imunoglobulinei G

Laptele crud si colostrul pot adaposti microorganisme periculoase care prezinta riscuri grave la adresa sanatatii animalelor si oamenilor. În conformitate cu USDA, mai mult de 58% dintre viteii din Statele Unite sunt hraniti cu lapte nepasteurizat. Scopul acestui studiu a fost acela de a evalua efectul luminii UV asupra reducerii bacteriilor din lapte si colostru, si pe IgG colostru. O lumina UV pilot la scara continua (UV-C) cu unitate de scurgere -45 […]
23 martie 2016

Scrisoare deschisă către producătorii din România

Stimate Doamne/ Stimati domni, dupa evenimentele regretabile care s-au întâmplat si se întâmpla în tara, cu suspiciunile si acuzele privind producatorii de lactate si carne din România, am hotarât, ca si companie producatoare de lampi si dispozitive bactericide, sa venim în întâmpinarea acestor probleme, aducându-va în vedere echipamentele pe care le producem si comercializam. Noi, BIOCOMP, suntem compania românească, care poate să vă ofere atât consilierea, livrarea cât și mentenanța produselor de reală […]
2 decembrie 2013

Beneficiile luminii ultraviolete in cadrul sectiilor de productie si ambalare a produselor din carne

Fiecare departament in care se desfasoara activitatile de productie si de ambalare a produselor din carne, si nu numai, contin, inevitabil, bacterii si alti agenti patogeni. Unde se instaleaza acestia? Practic, peste tot: in aer, apa sau chiar pe suprafetele de lucru din abatoare, carmangerii, camere de depozitare, camere de transare a carnii, linii de productie, linii de imbuteliere si ambalare, cantine, bucatarii etc. In plus, se pot instala in locurile greu […]
2 decembrie 2013

Ambalajul şi termenul de valabilitate al produselor lactate si din carne

Fiecare dintre noi, fie producator, distribuitor, comerciant sau consumator final de produse din carne, ne dorim sa avem parte de cele mai bune produse, mentinute in cele mai bune conditii de igiena si cu termene de valabilitate de lunga durata. Este posibil asa ceva? Beneficiem prea putin noi, producatorii, de avantajele unui mediu perfect curat si dezinfectat, atunci când producem anumite specialitati din carne? Fabricarea produselor din carne reprezinta un proces ce […]
30 noiembrie 2013

Lămpile bactericide UV-C si siguranta personalului uman, in conditii de imbolnaviri in masa sau boli cu transmitere aeriana

Virusii gripali sau alte boli cu transmitere aeriana, care pun in pericol personalul uman angajat in cadrul companiei dumneavoastra, pot genera usor imbolnaviri in masa si epidemii greu de controlat, ce afecteaza in mod proportional personalul uman angajat, activitatea economica si performanta companiei.   Cum prevenim si cum ne asiguram ca numarul de angajati pe care ii avem sunt protejati de aceste boli?   Igienei fiecarei persoane angajate in cadrul companiei trebuie […]
3 septembrie 2013

Moduri de montare a lampilor bactericide

Lampile bactericide se pot monta pe perete, pe tavan sau pe stativ mobil. Toate lampile au un dispozitiv de orientare care asigura rotirea lampii cu aproximativ 240o si posibilitatea orientarii fluxului radiatiei UV in directia dorita. Iti prezentam mai jos moduri de montare a lampilor bactericide. Montarea pe perete Se fixeaza doua bolturi in perete (prin impuscare) in plan orizontal. Este permisa fixarea lampii in perete si cu doua holtzsuruburi in dibluri […]