26 ianuarie 2022
Dezinfectia cu lumina UV-C in industria lactatelor

Dezinfecția cu lumină ultravioletă UV-C în industria lactatelor

Întrucât sunt bogate în numeroase tipuri de nutrienți, inclusiv carbohidrați (în special lactoză), lipide, proteine, aminoacizi esențiali, enzime, vitamine și minerale, produsele lactate creează condițiile optime pentru creșterea și dezvoltarea microorganismelor. Astfel, producerea unor produse lactate sigure este mai dificilă decât producerea altor categorii de produse alimentare. Procesarea termică este cea mai cunoscută metodă de decontaminare pentru asigurarea siguranței produselor lactate și prelungirea termenul de valabilitate. În ultimii ani, însă, interesul acordat […]
20 decembrie 2021

Dispozitivele biocide cu tehnologia luminii UV-C și siguranța personalului

Instituțiile publice sunt medii dinamice, ce deservesc un număr mare de persoane și unde pericolul contaminărilor este extrem de ridicat. În aceste condiții, asigurarea biosecurității devine un aspect critic, atât pentru siguranța personalului angajat, cât și pentru siguranța vizitatorilor. BIOCOMP, producător și lider de piață cu 30 de ani de expertiză, este singura companie din România care oferă dispozitive UV-C profesionale pentru dezinfecția aerului, a suprafețelor generale și obiectelor, asigurând Biosecuritatea Ecologică […]
16 decembrie 2021

Biosecuritatea Ecologică Integrată cu tehnologia luminii UV-C, noul imperativ în protecția muncii

Nu există nicio îndoială asupra faptului că pandemia de coronavirus a afectat dramatic modul în care se desfășoară activitatea, în toate sectoarele economice. În același timp, dinamica mişcării oamenilor la nivel planetar continuă să crească exponențial, odată cu aceasta crescând cantitatea şi diversitatea bacteriilor, mucegaiurilor şi a virusurilor ce afectează mediul de lucru. În aceste condiții, se impune o reevaluare a normelor de protecție a muncii, astfel încât acestea să includă și […]
16 noiembrie 2021

Tunelul de dezinfecție cu tehnologia luminii UV-C – beneficii pentru industria alimentară

Producătorii și procesatorii de produse alimentare respectă protocoale sanitare stricte pentru a evita apariția și răspândirea contaminărilor și a menține produsele la cel mai înalt nivel de calitate și siguranță. Însă, în ciuda măsurilor de protecție clasice, agenții patogeni pot fi introduși în zonele de producție și procesare, având ca purtători salariații, materiile prime și materialele, mijloacele de transport, echipamentele, ambalajele etc. În aceste condiții, pentru biosecurizarea unității și a produselor alimentare, […]
5 noiembrie 2021

Dezinfecția cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C, recomandată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății din România recomandă utilizarea în unitățile sanitare publice și private a dispozitivelor biocide bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C. Potrivit ORDINULUI 1761 din 3 septembrie 2021, publicat în Monitorul oficial, Partea I, nr. 882 din 14 septembrie 2021, capitolul III, articolul 8, alineatul d, dezinfecția cu raze ultraviolete este indicată în dezinfecția suprafețelor netede și a aerului în încăperile/spațiile laboratoarelor, sălilor de operații, în alte spații închise și se utilizează […]
20 octombrie 2021
Tehnologia luminii ultraviolete UV-C în spitalele suport COVID-19

Tehnologia luminii ultraviolete UV-C în spitalele suport COVID-19

Valul 4 al pandemiei și numărul tot mai mare de persoane care necesită îngrijiri de specialitate readuc în prim plan problematica dezinfecției aerului și a suprafețelor în spitale, unde încărcătura microbiană este mare și se impune necesitatea asigurării biosecurității. Situația este cu atât mai delicată în spitalele suport COVID-19, unde pericolul reprezentat de infecțiile nosocomiale se suprapune problematicii noului coronavirus.  În aceste condiții, la nivel mondial, tot mai multe unități medicale apelează […]
4 octombrie 2021
Extinderea termenului de valabilitate a cărnii

Extinderea termenului de valabilitate a cărnii cu ajutorul Biosecurității Ecologice Integrate®

BIOCOMP, lider de piață cu 30 de ani de expertiză, este singura companie din România ce asigură Biosecuritatea Ecologică Integrată ® cu tehnologia luminii UV a spațiilor de producție alimentară, pentru siguranță sporită și extinderea termenului de valabilitate a cărnii. Dinamica mişcării oamenilor la nivel planetar, precum şi dezvoltarea la nivel mondial a comerțului cu produse din carne continuă să crească exponențial, odată cu acestea crescând cantitatea şi diversitatea bacteriilor, mucegaiurilor şi […]
1 octombrie 2021
lampa uv bactericida

Ce este și cum se folosește corect o lampa uv bactericida?

Una dintre soluțiile recomandate pentru asigurarea sănătății se referă la dezinfecția cu lampa UV bactericida. În contextul actual, sănătatea și siguranța sunt cele mai importante aspecte ale vieții. În lipsa lor, societatea s-ar confrunta cu probleme grave cum ar fi creșterea riscului de morbiditate sau a cazurilor de mortalitate. De aceea, prevenirea acestor efecte este dependentă de implementarea unor măsuri eficiente și eco-friendly de control proactiv al contaminării cu agenți patogeni. BIOCOMP […]
3 septembrie 2021

Biosecuritatea ecologica in sistemul medical

În contextul actual în care se află sistemul medical, biosecuritatea ecologica a devenit o verigă importantă în susținerea siguranței și securității cetățenilor. Este primordial ca fiecare țară să susțină un sistem medical care să garanteze sănătatea populației, fiind o condiție de bază pentru o bunăstare generală a tuturor membrilor societății.   Un sistem medical bazat pe biosecuritatea ecologică este un sistem al viitorului, în care scopul este dezvoltarea sustenabilă, având contribuții majore asupra […]
12 august 2021
Biosecuritatea in ferma de porci, esentiala pentru a preveni pesta porcina africana

Biosecuritatea in ferma de porci, esentiala pentru a preveni pesta porcina africana

Autoritatile din Romania avertizeaza ca masurile luate pentru a preveni pesta porcina africana (PPA) trebuie mentinute, intrucat pericolul este in continuare prezent. Astfel, asigurarea biosecuritatii in ferma de porci este o conditie esentiala pentru prevenirea contaminarilor. Potrivit informațiilor furnizate de ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), la data de 05.08.2021 erau active un numar de 333 de focare de pesta porcina africana (PPA). Dintre acestea, 3 sunt in exploatatii […]