4 octombrie 2021
Extinderea termenului de valabilitate a cărnii

Extinderea termenului de valabilitate a cărnii cu ajutorul Biosecurității Ecologice Integrate®

BIOCOMP, lider de piață cu 30 de ani de expertiză, este singura companie din România ce asigură Biosecuritatea Ecologică Integrată ® cu tehnologia luminii UV a spațiilor de producție alimentară, pentru siguranță sporită și extinderea termenului de valabilitate a cărnii. Dinamica mişcării oamenilor la nivel planetar, precum şi dezvoltarea la nivel mondial a comerțului cu produse din carne continuă să crească exponențial, odată cu acestea crescând cantitatea şi diversitatea bacteriilor, mucegaiurilor şi […]
1 octombrie 2021
lampa uv bactericida

Ce este și cum se folosește corect o lampa uv bactericida?

Una dintre soluțiile recomandate pentru asigurarea sănătății se referă la dezinfecția cu lampa UV bactericida. În contextul actual, sănătatea și siguranța sunt cele mai importante aspecte ale vieții. În lipsa lor, societatea s-ar confrunta cu probleme grave cum ar fi creșterea riscului de morbiditate sau a cazurilor de mortalitate. De aceea, prevenirea acestor efecte este dependentă de implementarea unor măsuri eficiente și eco-friendly de control proactiv al contaminării cu agenți patogeni. BIOCOMP […]
3 septembrie 2021

Biosecuritatea ecologica in sistemul medical

În contextul actual în care se află sistemul medical, biosecuritatea ecologica a devenit o verigă importantă în susținerea siguranței și securității cetățenilor. Este primordial ca fiecare țară să susțină un sistem medical care să garanteze sănătatea populației, fiind o condiție de bază pentru o bunăstare generală a tuturor membrilor societății.   Un sistem medical bazat pe biosecuritatea ecologică este un sistem al viitorului, în care scopul este dezvoltarea sustenabilă, având contribuții majore asupra […]
12 august 2021
Biosecuritatea in ferma de porci, esentiala pentru a preveni pesta porcina africana

Biosecuritatea in ferma de porci, esentiala pentru a preveni pesta porcina africana

Autoritatile din Romania avertizeaza ca masurile luate pentru a preveni pesta porcina africana (PPA) trebuie mentinute, intrucat pericolul este in continuare prezent. Astfel, asigurarea biosecuritatii in ferma de porci este o conditie esentiala pentru prevenirea contaminarilor. Potrivit informațiilor furnizate de ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), la data de 05.08.2021 erau active un numar de 333 de focare de pesta porcina africana (PPA). Dintre acestea, 3 sunt in exploatatii […]
5 august 2021
siguranta si securitatea produselor alimentare

Biosecuritatea produselor alimentare

Produsele alimentare (fie că vorbim de cele neprocesate, fie de cele parțial sau complet procesate) adresate consumului uman implică necesitatea respectării unor reguli de igienă, aplicate în toate etapele lanțului alimentar – de la producție și procesare la depozitare, distribuție și consum. Astfel, biosecuritatea produselor alimentare devine una dintre cele mai importante provocări legate de siguranța și securitatea alimentelor. Globalizarea, creșterea populației și a consumului, modificările legislative, conștientizarea importanței unui mediu sustenabil, […]
23 iulie 2021

5 motive sa folosesti lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia in restaurante

Restaurantele au marea responsabilitate de a oferi clientilor cele mai sigure preparate alimentare si cele mai bune conditii de igiena. Un singur focar este suficient nu doar pentru a distruge reputatia unui restaurant, ci si pentru inchiderea definitiva a afacerii. Astfel, adoptarea unor masuri de prevenire a contaminarilor ar trebui sa fie o prioritate pentru manageri. In ultimii ani, lumina ultravioleta UV-C este din ce in ce mai utilizata pentru dezinfectia in […]
29 iunie 2021

Ce sunt produsele biocide?

Nevoia de siguranță și protecție împotriva agenților patogeni a condus la apariția unor produse biocide. Ele se regăsesc într-o gamă diversiă de produse, care au ca scop neutralizarea organismelor nocive. De la începuturile civilizației, oamenii au încercat să controleze sau să elimine organismele dăunătoare, de tipul mucegaiurilor sau bacteriilor care pot cauza infecții. Una dintre soluțiile actuale privind metodele inteligente de dezinfecție constă în folosirea dispozitivelor biocide pe bază de lumina ultravioletă UV-C. […]
15 iunie 2021
Dezinfectie cabinet stomatologic

Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in cabinetele stomatologice

Din ce in ce mai multi romani viziteaza cabinetul stomatologic cel putin o data pe an, ceea ce inseamna ca tot mai multe persoane sunt expuse potentialelor infectii. Acum, mai mult ca oricand, este esential ca in cabinetele stomatologice de orice dimensiune sa se ia masuri pentru a preveni raspandirea agentilor patogeni de la suprafata la suprafata, incapere la incapere si de la pacient la pacient. In acest context, dezinfectia cu lumina […]
19 mai 2021
ce rol are lampa uv bactericida in siguranta alimentara

Ce rol are lampa UV bactericidă în siguranța alimentară?

Pe lângă faptul că produsele alimentare sunt printre cele mai tranzacționate mărfuri din lume, acestea sunt esențiale în desfășurarea proceselor metabolice, creșterea și dezvoltarea oamenilor. Globalizarea și creșterea populației influențează tot mai mult industria alimentară, motiv pentru care lanțul de aprovizionare devine din ce în ce mai complex, iar consumatorii mai preocupați de nivelul de siguranță prezentat de alimente.  Se identifică nevoia respectării siguranței alimentare de la producător și până la masa […]
18 mai 2021

ReSTART HoReCa – adaptarea unitatilor hoteliere la contextul pandemic actual

Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca pandemia de coronavirus a afectat dramatic intreaga industrie hoteliera precum si sectorul turismului in general. Potrivit lui Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismului Romanesc (FPTR), industria hotelurilor si restaurantelor a inregistrat pierderi de peste 7 miliarde euro de la inceputul pandemiei. Evenimentele din ultimul an au fortat industria hoteliera sa reevalueze notiunea de eficienta vs. prudenta. Luand in considerare viitorul turismului si criteriile pe […]