28 februarie 2022
Lumina ultravioletă UV-C

Tehnologia dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C: istoric si explicatii

Nuanta albastra, futurista, a unui dispozitiv biocid cu lumina ultravioleta UV-C poate sugera o tehnologie recenta, dar, lumina ultravioleta UV-C este utilizata de peste 100 de ani pentru a elimina cu eficienta maxima virusurile, bacteriile, sporii de mucegai si alti agenti patogeni. Lumina ultravioleta este o componenta invizibila a radiatiei solare situata, ca lungime de unda, intre razele infrarosii si razele X. Exista trei tipuri de lumina ultravioleta, ce difera ca lungime […]
16 februarie 2022
Dispozitiv de dezinfecție cu ozon

Cat de eficiente sunt dispozitivele de dezinfectie cu ozon?

Pandemia de coronavirus a starnit un interes crescut pentru tehnologiile inovatoare de dezinfectie. Acest nivel de atentie a contribuit la aparitia a numerosi producatori si distribuitori care promoveaza dispozitive de dezinfectie cu ozon, ieftine si de mici dimensiuni, ce pot fi folosite pentru a indeparta mirosurile neplacute, agentii patogeni daunatori, particulele, bacteriile si, in unele cazuri, chiar si SARS-CoV-2. Cu toate acestea, aceste afirmatii sunt in cel mai bun caz discutabile, daca […]
7 februarie 2022
Clădiri sănătoase, mai importante ca niciodata

Cladirile sanatoase, mai importante ca niciodata

Pandemia de coronavirus a fortat angajatorii si angajatii sa se adapteze unor noi conditii de munca, stabilind o noua stare de normalitate. In acelasi timp, aceasta a produs schimbari in perceptia angajatilor cu privire la biroul lor, schimbari ce vor rezista si dupa incheierea pandemiei. Potrivit unui studiu realizat de Genesis Property, 80% dintre angajatii romani isi doresc sa lucreze intr-un birou sanatos, dotat cu tehnologii si proceduri menite sa protejeze sanatatea […]
26 ianuarie 2022
Dezinfectia cu lumina UV-C in industria lactatelor

Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in industria lactatelor

Intrucat sunt bogate in numeroase tipuri de nutrienti, inclusiv carbohidrati (in special lactoza), lipide, proteine, aminoacizi esentiali, enzime, vitamine si minerale, produsele lactate creeaza conditiile optime pentru cresterea si dezvoltarea microorganismelor. Astfel, producerea unor produse lactate sigure este mai dificila decat producerea altor categorii de produse alimentare. Procesarea termica este cea mai cunoscuta metoda de decontaminare pentru asigurarea sigurantei produselor lactate si prelungirea termenul de valabilitate. In ultimii ani, insa, interesul acordat […]
20 decembrie 2021

Dispozitivele biocide cu tehnologia luminii UV-C si siguranta personalului

Institutiile publice sunt medii dinamice, ce deservesc un numar mare de persoane si unde pericolul contaminarilor este extrem de ridicat. In aceste conditii, asigurarea biosecuritatii devine un aspect critic, atat pentru siguranta personalului angajat, cat si pentru siguranta vizitatorilor. BIOCOMP, producator si lider de piata cu 30 de ani de expertiza, este singura companie din Romania care ofera dispozitive UV-C profesionale pentru dezinfectia aerului, a suprafetelor generale si obiectelor, asigurand Biosecuritatea Ecologica […]
16 decembrie 2021

Biosecuritatea Ecologica Integrata cu tehnologia luminii UV-C, noul imperativ in protectia muncii

Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca pandemia de coronavirus a afectat dramatic modul in care se desfasoara activitatea, in toate sectoarele economice. In acelasi timp, dinamica miscarii oamenilor la nivel planetar continua sa creasca exponential, odata cu aceasta crescand cantitatea si diversitatea bacteriilor, mucegaiurilor si a virusurilor ce afecteaza mediul de lucru. In aceste conditii, se impune o reevaluare a normelor de protectie a muncii, astfel incat acestea sa includa si […]
16 noiembrie 2021

Tunelul de dezinfectie cu tehnologia luminii UV-C – beneficii pentru industria alimentara

Producatorii si procesatorii de produse alimentare respecta protocoale sanitare stricte pentru a evita aparitia si raspandirea contaminarilor si a mentine produsele la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta. Insa, in ciuda masurilor de protectie clasice, agentii patogeni pot fi introdusi in zonele de productie si procesare, avand ca purtatori salariatii, materiile prime si materialele, mijloacele de transport, echipamentele, ambalajele etc. In aceste conditii, pentru biosecurizarea unitatii si a produselor alimentare, […]
5 noiembrie 2021

Dezinfectia cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C, recomandata de Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii din Romania recomanda utilizarea in unitatile sanitare publice si private a dispozitivelor biocide bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C. Potrivit ORDINULUI 1761 din 3 septembrie 2021, publicat in Monitorul oficial, Partea I, nr. 882 din 14 septembrie 2021, capitolul III, articolul 8, alineatul d, dezinfectia cu raze ultraviolete este indicata in dezinfectia suprafetelor netede si a aerului in incaperile/spatiile laboratoarelor, salilor de operatii, in alte spatii inchise si se utilizeaza […]
20 octombrie 2021
Tehnologia luminii ultraviolete UV-C în spitalele suport COVID-19

Tehnologia luminii ultraviolete UV-C în spitalele suport COVID-19

Valul 4 al pandemiei și numărul tot mai mare de persoane care necesită îngrijiri de specialitate readuc în prim plan problematica dezinfecției aerului și a suprafețelor în spitale, unde încărcătura microbiană este mare și se impune necesitatea asigurării biosecurității. Situația este cu atât mai delicată în spitalele suport COVID-19, unde pericolul reprezentat de infecțiile nosocomiale se suprapune problematicii noului coronavirus.  În aceste condiții, la nivel mondial, tot mai multe unități medicale apelează […]
4 octombrie 2021
Extinderea termenului de valabilitate a cărnii

Extinderea termenului de valabilitate a cărnii cu ajutorul Biosecurității Ecologice Integrate®

BIOCOMP, lider de piață cu 30 de ani de expertiză, este singura companie din România ce asigură Biosecuritatea Ecologică Integrată ® cu tehnologia luminii UV a spațiilor de producție alimentară, pentru siguranță sporită și extinderea termenului de valabilitate a cărnii. Dinamica mişcării oamenilor la nivel planetar, precum şi dezvoltarea la nivel mondial a comerțului cu produse din carne continuă să crească exponențial, odată cu acestea crescând cantitatea şi diversitatea bacteriilor, mucegaiurilor şi […]
error: Conținutul acestui website este protejat!