Elimina mucegaiul cu ajutorul lampilor bactericide

bdc bb d bcc cab
Un nou an, un nou inceput, un nou sediu Biocomp!
27 februarie 2017
alimentar  grila
Ne găsiți la AAPR!
15 martie 2017
Elimina mucegaiul cu lampile bactericide pentru dezinfectia suprafetelor

Lampile bactericide cu lumina ultravioleta UV-C sunt solutia inteligenta antimucegai. Cu totii stim ca metodele clasice de indepartare a mucegaiului constau, de cele mai multe ori, in utilizarea unor solutii chimice. Mai mult decât atat, aceste solutii nu elimina decat mucegaiul de la suprafata, problema aparand din nou dupa cateva zile sau saptamani.

Alternativa eficienta, economica si ecologica o reprezinta lampile bactericide cu lumina ultravioleta UV-C. Acestea asigura o dezinfectie de pana la 99,99% si nu produc ozon sau alti compusi chimici.

BIOCOMP produce de peste 28 de ani dispozitive bactericide ce au la bază tehnologia luminii ultraviolete UV-C, create special pentru a elimina mucegaiul, dar şi bacterii, virusuri şi alti agenţi patogeni.

 

Cum se utilizeaza lampa bactericida pentru a elimina mucegaiul:

Lampa bactericida cu lumina ultravioleta UV-C BIOCOMP elimina eficient si ecologic mucegaiul, in patru pasi simpli:

1.Curatati minutios suprafata pe care doriti sa o dezinfectati. Temperatura mediului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 30°C, iar umiditatea nu trebuie sa depaseasca 60%.

2. Folositi o lampa bactericida cu lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia suprafetelor. In functie de particularitatile suprafetei, lampa bactericida poate fi montata pe perete sau pe stativ mobil. Ea poate fi prevazuta cu tuburi bactericide UV-C cu o putere de 8W, 15W, 30W sau 55W. Acest dispozitiv trebuie utilizat numai in absenta omului. Pentru determinarea tipului de lampa potrivit pentru dumneavoastra, va rugam sa ii contactati pe consultantii nostri.


3. Pozitionati lampa bactericida cu lumina ultravioleta UV-C cat mai aproape de zona infectata.

4. Lasati lampa bactericida sa actioneze intre 2 si 17 ore, in functie de puterea lampii si de dimensiunile la care a ajuns mucegaiul. Veti observa ca mucegaiul se transforma in praf, pe care il puteti indeparta usor cu o laveta. Dupa indepartarea acestor particule, este recomandat sa lasati lampa sa actioneze inca 1-2 ore pe suprafata afectata.

Câteva aspecte importante legate de sporii de mucegai:

Sporii de mucegai sunt microorganisme ce fac parte din familia ciupercilor. In mediul natural, ele sunt responsabile de descompunerea materialelor organice, de putrezirea plantelor sau a lemnului. Pentru om, mucegaiurile pot fi extrem de periculoase, ele provocand reactii alergice sau probleme respiratorii.

Cele mai intalnite mucegaiuri sunt Cladosparium, Alternaria, Penicillium si Aspergillus. Acestea se gasesc atat in toate tipurile de imobile (case, apartamente, cladiri de birouri, crese, gradinite, scoli si alte institutii de invatamant si institutii publice, hoteluri, restaurante, cabinete medicale si spitale etc.) cat si pe suprafetele alimentelor, pe ambalaje, pe benzile transportoare si alte utilaje si echipamente.

Penicillium
Penicillium

Aspergillus, Penicillium si Fusarium – cele mai periculoase mucegaiuri

Cele mai periculoase tipuri de mucegai sunt micotoxinele, mucegaiuri invizibile, care capata forma abia in momentul in care au conditii prielnice dezvoltarii: suficient substrat nutritiv, umiditate, pH, temperatura si luminozitate optime. Micotoxinele dezvolta o serie de produsi secundari toxici pentru orice tip de organisme vii.

In prezent exista circa 300-400 de microtoxine produse de 3 genuri de fungi: Aspergillus, Penicillium si Fusarium. Cele mai intalnite sunt ocratoxina A si aflatoxinele B1, 2, G1, M1. Acestea apar datorita unor conditii ce tin de mediul extern si pot fi intalnite in productiile agricole, productii de carne si derivare din carne, productii de lapte si derivate din lapte, productii de panificatie sau pe alimentele destinate consumului uman direct. De exemplu, ocratoxina A se poate intalni in culturile cerealiere (derivate din cereale neprelucrate sau cereale destinate consumului uman direct), in cafeaua boabe sau macinata, in stafide, produse uscate (struguri, fasole sau alte fructe).

Aspergillus
Aspergillus

Aflatoxinele sunt intalnite in alunele de pamant, seminte si fructe oleaginoase, fructe uscate, cereale si derivate, condimente si alte produse vegetale uscate (ceaiuri, ierburi aromate), M1 fiind prezenta si in produsele lactate, chiar daca acestea au fost preparate termic.

Lasă un răspuns