5 moduri de a folosi dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in domeniul HoReCa

Cum ne protejam de infectia cu Listeria?
Cum ne protejam de infectia cu Listeria?
2 iulie 2019
Dezinfectia in industria procesarii carnii
Dezinfectia in industria procesarii carnii
9 iulie 2019
Dezinfectia in domeniul HoReCa

Principalul obiectiv al unitatilor din domeniul HoReCa este acela de a oferi locuri de cazare si de luat masa primitoare si sigure. Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta managerii de hotel sau de restaurant este aceea de a preveni contaminarile cu diversi agenti patogeni sau de a elimina eventualele bacterii pe care clientii le pot lasa in urma lor.

Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in domeniul HoReCa (camere de hotel, sali de mese sau alte zone ale hotelului sau restaurantului) ajuta, pe de o parte, la crearea unui mediu sigur pentru clienti, iar pe de alta parte, la protejarea reputatiei unitatii hoteliere sau a restaurantului.

Iata 5 moduri de a folosi lumina ultravioleta UV-C in domeniul HoReCa:

1. Pentru dezinfectia telecomenzilor. Telecomanda televizorului si a aerului conditionat sunt printre cele mai contaminate obiecte dintr-o camera de hotel. Utilizarea solutiilor chimice de dezinfectie elimina o parte dintre agentii patogeni, dar nu va reusi sa ii distruga pe toti. Foloseste dispozitive bactericide cu lumina ultravioleta UV-C pentru o dezinfectie de pana la 99,99% a telecomenzilor, ceasurilor, paharelor si a altor obiecte mici cu care clientii intra in contact.

2. Pentru dezinfectia zonelor de preparare a mancarii. Prevenirea contaminarii bucatariilor si a zonelor de depozitare a produselor alimentare cu diversi agenti patogeni este o preocupare permanenta a managerilor de hotel sau restaurant. Pana si cea mai riguroasa dezinfectie cu solutii clasice lasa in urma microorganisme periculoase.

Lumina ultravioleta UV-C poate fi folosita cu incredere pentru dezinfectia blaturilor de bucatarie, a cutitelor, oalelor si tigailor, a veselei si a tacamurilor, chiuvetei, rafturilor si a podelelor. Avantajul luminii ultraviolete UV-C este acela ca distruge ADN-ul microorganismelor, astfel incat acestea nu pot dezvolta rezistenta sau imunitate, asa cum se poate intampla in cazul substantelor chimice.

Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C – dezinfectia profesionala in domeniul HoReCa

3. Pentru dezinfectia pernelor, a paturilor si a prosoapelor. Chiar daca lenjeria de pat si prosoapele sunt spalate cu regularitate, multi agenti patogeni se pot ascunde in perne sau in paturi. Mai mult decat atat, nu este practic pentru o unitate hoteliera sa spele pernele si paturile de fiecare data cand un client pleaca. Lumina ultravioleta UV-C dezinfecteaza eficient, eliminand microorganismele daunatoare si oferindu-le clientilor un somn linistit, lipsit de grija contaminarilor.

4. Pentru dezinfectia salilor de fitness. Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii a aratat ca echipamentele din salile de fitness pot adaposti peste 1.000.000 de bacterii pe centimetru patrat. Indiferent daca hotelul pune la dispozitia oaspetilor sai o sala de fitness sau daca aceasta este o unitate independenta, cu siguranta clientii nu vor fi multumiti daca se vor imbolnavi in urma utilizarii echipamentelor. In acelasi timp, mirosul specific din salile de fitness este dat de bacteriile care se inmultesc. Cea mai eficienta si rapida metoda de a elimina bacteriile este utilizarea dispozitivelor bactericide cu lumina ultravioleta UV-C.

5. Pentru dezinfectia permanenta a aerului. Peste 60% dintre contaminari se fac pe calea aerului. Dispozitivele bactericide cu lumina ultravioleta UV-C, special create pentru dezinfectia aerului, ofera o protectie permanenta impotriva agentilor patogeni. Dispozitivele bactericide pentru dezinfectia aerului pot fi folosite in toate spatiile cu prezenta umana: receptii, camere de hotel, restaurante, bucatarii, lifturi, spatii administrative si de depozitare, grupuri sanitare, vestiare si alte spatii destinate personalului etc.

Mai multe informatii despre dezinfectia profesionala in domeniul HoReCa gasiti in sectiunea site-ului BIOCOMP Profesional.

Lasă un răspuns