Tunelul de dezinfecție cu tehnologia luminii UV-C – beneficii pentru industria alimentară

Dezinfecția cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C, recomandată de Ministerul Sănătății
5 noiembrie 2021
Biosecuritatea Ecologică Integrată cu tehnologia luminii UV-C, noul imperativ în protecția muncii
16 decembrie 2021

Producătorii și procesatorii de produse alimentare respectă protocoale sanitare stricte pentru a evita apariția și răspândirea contaminărilor și a menține produsele la cel mai înalt nivel de calitate și siguranță. Însă, în ciuda măsurilor de protecție clasice, agenții patogeni pot fi introduși în zonele de producție și procesare, având ca purtători salariații, materiile prime și materialele, mijloacele de transport, echipamentele, ambalajele etc. În aceste condiții, pentru biosecurizarea unității și a produselor alimentare, este necesară blocarea tuturor potențialelor căi de contaminare: aer, suprafețe generale și echipamente, produse și ambalaje.

Dacă pentru dezinfecția aerului, a suprafețelor generale și a echipamentelor companiile din industria alimentară au adoptat o serie de măsuri sanitare, de multe ori, dezinfecția produselor și a ambalajelor nu este luată în calcul. Aceasta în condițiile în care ambalajele pot reprezenta o importantă sursă de contaminare, transferând agenții patogeni pe produsele alimentare.

Cea mai eficientă metodă de a dezinfecta produsele alimentare și ambalajele este utilizarea unui tunel de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C. Datorită proprietăților sale biocide, tehnologia luminii ultraviolete UV-C este utilizată la nivel mondial, în industria alimentară, de peste 50 de ani. Lumina ultravioletă UV-C este ecologică (nu produce compuși secundari, fizici sau chimici), nu emite căldură, nu modifică proprietățile organoleptice ale alimentelor și nu provoacă oxidarea acestora.

BIOCOMP, lider de piață cu 30 de ani de expertiză, asigură Biosecuritatea Ecologică Integrată® cu tehnologia luminii UV a spațiilor de producție alimentară, oferind dispozitive de dezinfecție UV-C profesionale, personalizate pe echipamente și spații de lucru. BIOCOMP este singura companie din România care oferă tuneluri de dezinfecție profesionale ce folosesc tehnologia luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfecția produselor alimentare și a ambalajelor.

Tunel de dezinfecție BIOCOMP

Avantajele tunelului de dezinfecție UV-C BIOAIR

Tunelul de dezinfecție bazat pe tehnologia luminii UV-C BIOAIR BIOCOMP este un dispozitiv profesional, creat special pentru a răspunde provocărilor din industria alimentară, fiind ideal pentru dezinfecția cărnii și a produselor din carne, peștelui și produselor din pește, produselor din lapte, ouălor, produselor de panificație, fructelor și legumelor sau plantelor medicinale și ceaiurilor.

Tunelul este creat din inox și este dotat cu tuburi biocide cu teacă de protecție din Teflon, pentru a preveni împrăștierea cioburilor în cazul spargerii accidentale. Dimensiunea și puterea instalată sunt adaptate prin proiectare la condițiile specifice ale fiecărui client, pentru eficiență maximă împotriva agenților patogeni.

Tunelul de dezinfecție BIOAIR se montează pe banda transportoare, putând fi utilizat atât pentru dezinfecția produselor alimentare, cât și pentru dezinfecția ambalajelor înainte de utilizare. Acest aspect ajută la împiedicarea dezvoltării agenților patogeni după ambalare și la extinderea termenului de valabilitate.

Un alt avantaj al tunelului de dezinfecție BIOAIR BIOCOMP este acela că reduce cantitatea de substanțe chimice utilizate, substanțe care ar putea contamina produsele alimentare. Tunelul de dezinfecție BIOAIR este extrem de fiabil, implică costuri de instalare și întreținere reduse (singurele consumabile sunt tuburile biocide, care se înlocuiesc după aproximativ doi ani de utilizare) și generează un consum minim de energie, contribuind la reducerea cheltuielilor operaționale.

Tunelul de dezinfecție cu tehnologia luminii UV-C BIOAIR nu înlocuiește protocoalele sanitare standard, ci vine în completarea acestora, contribuind la menținerea produselor alimentare la cel mai înalt nivel de calitate și siguranță. Tunelul de dezinfecție BIOAIR este parte integrantă a sistemului de Biosecuritate Ecologică Integrată® cu tehnologia luminii UV-C BIOCOMP, concept unic ce permite blocarea contaminării şi transmiterii agenţilor patogeni periculoşi în spațiile de producție alimentară.

Mai multe informații despre aplicațiile luminii ultraviolete UV-C puteți găsi în articolul următor: https://biocomp.ro/dezinfectia-cu-lumina-ultravioleta-uv-c-in-industria-alimentara/

Lasă un răspuns