Dezinfectia aerului in cladirile de birouri si in spatiile comerciale

combatere coronavirus covid
Despre combaterea coronavirusului SARS-CoV-2, gripei sezoniere sau a altor afectiuni!
coronavirus covid transmitere pe calea aerului
Noul coronavirus circula prin aerul din spatiile inchise

Odata cu ridicarea restrictiilor impuse de starea de urgenta si cea de alerta, tot mai multe cladiri de birouri si spatii comerciale isi deschid usile pentru angajati si clienti. Insa, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), acum suntem din ce in ce mai preocupati de siguranta aerului din cladiri.

Cladirile de birouri si spatiile comerciale se numara printre cele mai comune tipuri de cladiri si, datorita traficului ridicat si a numarului mare de ocupanti, sunt o sursa de contaminare. Agentii patogeni sunt introdusi in cladire atat prin intermediul angajatilor si al vizitatorilor, cat si prin sistemul de ventilatie. Pericolul este cu atat mai mare cu cat, odata ajunse in sistemul de ventilatie, microorganismele se inmultesc si se raspandesc rapid in toata cladirea.

Dezinfectia targetata

Filtrele de aer nu filtreaza particulele mai mici de 0,3 microni, fiind ineficiente in cazul infestarilor cu diversi agenti patogeni. Dispozitivele de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C, plasate in sistemul de ventilatie, dezinfecteaza in mod continuu radiatoarele de racire si aerul, in timp ce acesta circula prin cladire. Lumina ultravioleta UV-C dezinfecteaza aerul in proportie de pana la 99,99%, aspect in privinta caruia eficienta filtrelor de aer este limitata.

Pentru a completa efectul dezinfectiei sistemului de circulatie a aerului, se recomanda instalarea unor dispozitive de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C cu grile (pe perete sau pe tavan). Acestea emit un flux de lumina ultravioleta UV-C paralel cu tavanul si folosesc convectia naturala pentru a dezinfecta aerul din incaperile in care sunt montate. Dispozitivele de dezinfectie cu grile sunt special concepute pentru a fi folosite in prezenta persoanelor si nu produc ozon sau alti compusi chimici, asigurand un mediu sigur pentru angajati si clienti.

Directii viitoare

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca ne confruntam cu un risc crescut de declansare a pandemiilor, pandemia de coronavirus (COVID-19) din acest an demonstrand cat de nepregatiti suntem pentru astfel de situatii. Din acest motiv, dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C ar trebui sa devina o parte din strategia de asigurare a biosecuritatii in cladirile de birouri si spatiile comerciale.

Pentru mai multe informatii privind dezinfectia profesionala in domeniul office, va rugam sa vizitati pagina BIOCOMP PROFESIONAL.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!