Romania investeste in sanatate mai putin decat oricare alta tara din Uniunea Europeana. Potrivit raportului “Starea sanatatii in Uniunea Europeana”, publicat de Comisia Europeana, Romania aloca sanatatii cei mai putini bani din UE – mai putin de jumatate din media UE – atat pe cap de locuitor, cat si ca procent din Produsul Intern Brut.
Raportul Comisiei Europene arata ca procentul cheltuielilor pentru sanatate dedicate ingrijirii primare si ambulatorii este a doua cea mai mica din UE (18%, comparativ cu media UE de 30%). In acelasi timp, tara noastra investeste in preventie doar 1,7% din cheltuielile cu sanatatea, in timp ce media Uniunii Europene este de 3,1%. Concret, Romania aloca preventiei, pe an, 18 euro/persoana.
Potrivit documentului, controlul anumitor boli infectioase, precum tuberculoza si rujeola, continua sa fie o problema importanta de sanatate publica in Romania. Cu toate ca numarul cazurilor de tuberculoza a scazut in ultimul deceniu, el este in continuare cel mai mare din UE.
O alta problema majora o reprezinta rezistenta antimicrobiana. In 2017, in 22,5% dintre cazurile de infectie cu Klebsiella pneumoniae testate,aceasta bacterie s-a dovedit rezistenta la carbapeneme, o clasa puternica de antibiotice de ultima generatie. Desi in scadere, acesta este al treilea cel mai mare procentaj din UE.
O solutie eficienta si economica la problematica preventiei este lumina ultravioleta UV-C, utilizata pentru prevenirea contaminarilor, inclusiv cu bacterii rezistente la antibiotice.
Datorita principiului unic de actiune, prin care ADN-ul microorganismelor este distrus definitiv, fara a mai exista posibilitatea multiplicarii, eficienta acestei metode de dezinfectie este de pana la 99,99%. Avantajul luminii ultraviolete UV-C este acela ca nu permite agentilor patogeni sa dezvolte imunitate, asa cum se poate intampla in cazul substantelor chimice. In plus, lumina ultravioleta UV-C este o metoda ecologica de dezinfectie, care nu produce ozon sau alti compusi secundari, chimici sau fizici.
Dispozitivele de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C pot fi folosite in orice unitate medicala (spital, clinica, policlinica, maternitate, etc.), cabinete medicale individuale pentru orice tip de specializare (stomatologie, ginecologie, dermatologie, pediatrie etc.), ambulante, unitati primiri urgente, sectii ATI, laboratoare (microbiologie, analize medicale, cercetare stiintifica), sali de asteptare etc.
BIOCOMP produce de 29 de ani in Romania, in fabrica proprie, dispozitive biocide pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor. Aceste dispozitive folosesc lumina ultravioleta UV-C cu lungimea de unda de 253,7 nm, ce are efect distructiv maxim asupra agentilor patogeni.
Pentru mai multe informatii despre beneficiile dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C, va rugam sa ne contactati.
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.