Cum se realizeaza dezinfectia ecologica la gradinita

Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar
Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar
Cum se poate preveni pesta porcina africana?
Cum poti reduce riscul contaminarii cu pesta porcina africana?

Se apropie noul an scolar si odata cu acesta vine si sezonul diverselor imbolnaviri. Toti parintii si educatorii stiu ca, odata intrati in colectivitate, copiii sunt mai expusi actiunii agentilor patogeni. Majoritatea prescolarilor contacteaza la gradinita intre 8 si 12 raceli pe an, dar si boli infectioase, precum virozele, varicela sau hepatita.

Iata cateva sfaturi pentru a preveni si limita riscul contaminarilor si pentru a putea asigura parintii ca micutii lor sunt in siguranta la gradinita:

1. Cunoaste diferenta dintre curatenie si dezinfectie

Curatenia indeparteaza murdaria si impuritatile de pe obiecte si suprafete. Acest proces nu ucide agentii patogeni, precum virusurile sau bacteriile. Din contra, in unele cazuri, duce la raspandirea acestora si pe alte suprafete. Pentru a reduce riscul contaminarilor este esential ca, in completarea curateniei, sa se realizeze si dezinfectia.

Dezinfectia ucide microorganismele daunatoare de pe obiecte, suprafete si din aer si ajuta la scaderea riscului de raspandire a infectiilor. Foloseste un dispozitiv de dezinfecţie cu lumina ultravioleta UV-C, ce elimina eficient virusurile, bacteriile si sporii de mucegai si realizeaza o dezinfectie de pana la 99,99%.

2. Curata si dezinfecteaza suprafetele si obiectele care sunt atinse des

Suprafetele si obiectele care sunt atinse des ar trebui curatate si dezinfectate zilnic. Astfel de suprafete si obiecte sunt: birourile si mesele de lucru, scaunele, jucariile, creioanele, robinetele de chiuveta, vasele de toaleta, telefoanele etc.

Din pacate, statisticile arata ca, in perioada in care un copil este la gradinita, nu se dezinfecteaza niciodata jucariile sau obiectele cu care acesta intra in contact. Singurele zone in care se face o curatenie sau o igienizare sunt peretii, mesele, scaunele sau podeaua. Celelalte obiecte nu sunt igienizate si dezinfectate.

3. Nu uita de dezinfectia aerului

Studiile arata ca peste 60% dintre contaminari se realizeaza pe calea aerului. Cu toate acestea, marea majoritate a gradinitelor realizeaza doar o dezinfectie a suprafetelor. Dispozitivele de dezinfectie cu grile BIOCOMP dezinfecteaza in mod continuu aerul,  fiind special concepute pentru a functiona in siguranta in prezenta copiilor si a cadrelor didactice.

4. Foloseste o metoda ecologica de dezinfectie

Multe dintre substantele chimice folosite la dezinfectia suprafetelor din gradinite pot provoca copiilor reactii alergice sau iritatii. Lumina ultravioleta UV-C este o metoda ecologica de dezinfectie, care nu produce ozon sau alti compusi secundari. Astfel, ea distruge eficient agenții patogeni, dar nu are efecte daunatoare asupra copiilor sau cadrelor didactice.

Pentru a afla ce dispozitiv biocid se potriveste salii de clasa, va rugam sa ne contactati.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!