Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar

Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete
Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete
Dezinfectia ecologica la gradinita
Cum se realizeaza dezinfectia ecologica la gradinita

Un cabinet veterinar sau o clinica veterinara ar trebui sa fie un spatiu sigur, care sa ofere pacientilor cel mai bun tratament, fara a crea frica contaminarii suplimentare cu agenti patogeni periculosi, transmisi prin contactul cu suprafetele sau pe calea aerului.

Cu toate ca un cabinet sau o clinica veterinara asigura tratament pentru o varietate de probleme de sanatate, uneori acestea pot deveni rapid un teren de raspandire a virusurilor, bacteriilor si a altor agenti patogeni periculosi. Igienizarea si dezinfectia corespunzatoare a aerului si a suprafetelor ar trebui sa constituie o practica standard.

De multe ori, datorita utilizarii indelungate a solutiilor de dezinfectie, agentii patogeni dezvolta rezistenta sau chiar imunitate, dezinfectia cu substante chimice devenind din ce in ce mai ineficienta. Cea mai eficienta metoda de dezinfectie este utilizarea dispozitivelor de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C, ce realizeaza o dezinfectie de pana la 99,99%, creand un mediu curat si sigur pentru toti pacientii si personalul medical.

Principiul de actiune este simplu: lumina ultravioleta UV-C distruge ADN-ul microorganismelor daunatoare, impiedicandu-le activitatea si capacitatea de a se reproduce. Spre deosebire de cazul substantelor chimice de dezinfectie, microorganismele nu pot dezvolta rezistenta la actiunea luminii ultraviolete UV-C.

Dezinfectia unui cabinet veterinar, o abordare holistica

Studiile arata ca peste 60% dintre agentii patogeni se transmit pe calea aerului. Din acest motiv, asigurarea epidemiologica a aerului este esentiala pentru un act medical eficient si sigur. Dispozitivele de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C BIOCOMP cu grile dezinfecteaza permanent aerul, fiind special concepute pentru a fi folosite in siguranta in prezenta personalului medical si a pacientilor. Acestea pot fi folosite atat in salile de consultatie cat si in salile de operatie, salile de asteptare, farmacii veterinare etc.

Este recomandata o abordare holistica a problematicii dezinfectiei, pentru a va asigura ca unitatea dumneavoastra veterinara este lipsita de bacterii, virusuri si alti agenti patogeni. Astfel, pe langa dezinfectia aerului, dezinfectarea suprafetelor si a echipamentelor cu care un animal intra in contact ar trebui realizata dupa vizita fiecarui pacient.

Dispozitivele cu lumina ultravioleta UV-C BIOCOMP pot fi folosite pentru dezinfectia eficienta a meselor de examinare si a instrumentarului, podelelor, custilor si a oricaror alte suprafete cu care animalele intra in contact.

Dispozitivele cu lumina ultravioleta UV-C reprezinta o metoda ecologica de dezinfectie, care nu produce ozon sau alti compusi secundari, chimici sau fizici. Astfel, un dispozitiv cu lumina ultravioleta UV-C distruge eficient agenții patogeni, dar nu are efecte daunatoare asupra personalului sau a pacientilor.

Pentru mai multe informatii despre lampile si dispozitivele bactericide cu lumina ultravioleta UV-C potrivite pentru dumneavoastra, va rugam sa ne contactati.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!