Este dezinfectia cel mai important pas in crearea unui eveniment lipsit de griji?
Serviciile cu titlu gratuit de care poti beneficia oricand la BIOCOMP

Despre dezinfectia si curatarea locurilor de joaca

Intretinerea si dezinfectia corespunzatoare a unui loc de joaca reprezinta una din cerintele fundamentale ale functionarii acestuia.

Ingrijirea regulata a spatiului de joaca din interiorul unei cladiri poate genera o mai mare apreciere si vizibilitate din partea clientilor (copii, parintii si bunicii) pentru faptul ca organizatia este atenta la asigurarea acestor servicii. De asemenea, ofera siguranta clientilor si ii poate scuti de problemele ce pot aparea privind normele de igiena (alergii, infectari de diverse forme, mirosuri neplacute etc).

Fiecare loc de joaca trebuie sa respecte regulile privind curatenia si dezinfectia, astfel incat copiii sa isi desfasoare activitatile intr-un mediu curat si protejat.

Asadar, iata etapele esentiale care vor putea ajuta la mentinerea acestuia in conditii sigure pentru exploatare.

Dezinfectia profesionala si personalizata, cu ajutorul dispozitivelor profesionale ce asigură BIOSECURIZAREA ECOLOGICA INTEGRATA pentru fiecare spatiu de joaca, a suprafetelor si a aerului din încaperi

Compania BIOCOMP, producator si lider de piata cu peste 30 de ani de expertiza, este singura companie din Romania care ofera dispozitive de dezinfectie UV-C profesionale, asigurand BIOSECURITATE ECOLOGICA INTEGRATA si control proactiv al biocontaminantilor in spatiile de joaca.

Cea mai rapida solutie oferita, este noul dispozitiv personalizat, unic si profesional cu lumina ultravioleta UV-C pentru suprafete si obiecte: HOBBY 18W.

Dispozitivul personalizat si specializat pentru dezinfectia suprafetelor, in lipsa prezentei omului, este prevazut cu un senzor ce va opri functionarea in cazul in care acesta detecteaza o miscare pe o raza de 6 metri, eliminand astfel posibilitatea intrarii in contact vizual direct cu lumina ultravioleta UV-C.

Datorita marimii şi greutatii pe care acesta le detine, le permite persoanelor care il utilizeaza mutarea dispozitivului cu usurinta si crearea unui mediu sigur prin dezinfectia suprafetelor din aceste locuri pentru a putea distruge patogenii periculosi.

In cazul dezinfectiei aerului, solutia oferita este un dispozitiv de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C LBAG-E TWIN 55W.

Aceste dispozitive sunt special concepute pentru a fi folosite in deplina siguranta in prezenta omului, acolo unde exista probleme legate de virusuri, bacterii, spori de mucegai sau unde este nevoie de un climat steril la domiciliu, distrugerea agentilor patogeni periculosi din spatiile de asteptare, de joacs, ale toaletelor si spatiului destinat activitatii de relaxare ale copiilor. Aceste dispozitive se monteaza la o inaltime de minim 2,5m inaltime si pot functiona 24/24h.

Intretinerea si verificarea locului de joaca la momentul potrivit

Recomandarile privind intretinerea si verificarea periodica ne asigura ca fiecare ansamblu de joaca este utilizat si intretinut corespunzator. Persoanele care sunt responsabile trebuie sa creeze proceduri pentru a combate chiar si cele mai mici riscuri care pot pune in pericol viata si siguranta copiilor.

Recomandam efectuarea inspectiilor la locul de joaca de catre un specialist autorizat in domeniu.

Curatenia, dezinfectia si intretinerea spatiului de joaca

Timp de 2 ani de zile ne-a fost oferita cea mai importanta educatie sanitara, indiferent de domeniul de activitate. Spatiile de joaca pot deveni foarte usor un focar de infectii si boli, atunci cand nu se reuseste/ realizeaza o dezinfectie corespunzatoare.

Curatenia periodica este indispensabila, de aceea echipamentele de joaca si suprafetele necesita a fi curatate si dezinfectate, intrucat fluidele bucale provenite de la copii, pot ameninta sanatatea acestora. Alaturi de aceste interventii punctuale, se recomanda un program regulat de curatare, in acord cu regulile de intretinere specifice fiecarui echipament de joaca, chiar si atunci cand acesta pare curat.

O specificatie particulara, este necesara si in locurilor in care copii nu au acces (trambuline, pe sub mese, etc.) unde murdaria si praful se instaleaza cu usurinta, motiv pentru care recomandam o igienizare si dezinfectie asupra acelor suprafete zilnic impreuna cu dispozitivele fabricate de catre BIOCOMP. Optim este ca dezinfectia sa se faca macar de 2 ori pe zi, in reprize de 15-20 minute cu dispozitivul de dezinfecție cu lumina ultravioleta UV-C LBA-ER 2x55W, cu montare pe stativ mobil.

Constientizarea prin implementarea unor reguli la spatiul de joaca

Anticiparea este cea mai buna arma in mentinerea sigurantei si confortul la spatiul de joaca. Impunerea unor reguli clare de utilizare si implementate corespunzator acestora, pot elimina o multime de riscuri. In primul rand, se recomanda stabilirea unor specificatii/ reglementari sanitare clare, menite sa elimine riscul raspandirii agentilor patogeni periculosi, care pot cauza boli si diferite afectiuni.

In al doilea rand, se recomanda crearea unui ghid care sa fie pe intelesul tuturor si sa ofere indicatii in privinta utilizarii fiecarui echipament al spatiului de joaca.

De asemenea, se recomanda utilizarea imaginilor vizuale intuitive pentru toti copiii, precum si instruirea angajatilor pentru o atenta supraveghere a activitatii in cadrul spatiului de joaca, urmata de actiuni corective, atunci cand se impune.

Specialistii in BIOSECURITATE ECOLOGICA INTEGRATA marca BIOCOMP sunt la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferi consultanta personalizata pe cerintele dumneavoastra.

Ne poti contacta la numarul de telefon +40.374.490.115/ +40.232.315.433 sau aici la sectiunea CONTACT.

Impreuna combatem toti agentii patogeni periculosi pentru sanatatea umana!

DEZINFECTIA BIOCOMP. DEZINFECTIA INTELIGENTA!

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!