Primăvara şi alergiile la copii

uv c waves
Despre lumina ultravioleta UV-C
2 septembrie 2018
Cum să scapi de Campylobacter
Cum să scapi de Campylobacter, pericolul din fermele de păsări
20 martie 2019
alergiile de primavara

Odată cu sosirea primăverii şi cu încălzirea vremii, încep să apară şi alergiile. De cele mai multe ori, ele afectează copiii, sistemul lor imunitar fiind prea tânăr pentru a fi adaptat la factorii mediului înconjurător. Cele mai frecvente alergii sunt cele de sezon, cunoscute sub numele de rinită alergică sau febra fânului.

Principalul factor care declanşează alergiile este polenul florilor, dar la acesta se adaugă şi praful, fumul de ţigară, mucegaiul, părul animalelor, detergenţi, parfumuri sau alţi factori cu potenţial alergen.

Cele mai comune simptome ale alergiilor sunt tusea, strănutul, nasul înfundat, lăcrimarea şi înroşirea ochilor, inflamarea gâtului, mâncărimi ale pielii, dureri de cap, umflarea feţei, senzaţia de sufocare şi cea de oboseală. Într-o primă fază, unele dintre aceste reacţii pot fi confundate cu cele ale răcelilor obişnuite, însă spre deosebire de acestea, alergiile nu se manifestă niciodată prin febră şi nu implică dezvoltarea infecţiilor.

Una dintre cele mai simple şi eficiente metode de a ţine sub control alergiile la copii este utilizarea lămpilor bactericide cu lumină ultravioletă UV-C. Acestea asigură o dezinfecţie eficientă a aerului şi a suprafeţelor, distrugând sporii de mucegai, acarienii şi alţi germeni din aer. Lămpile bactericide nu produc ozon sau alţi compuşi chimici, fiind potrivite şi pentru persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii.

Cum poţi să reduci efectele alergiilor de primăvară?

  •  Consultă un medic alergolog;
  • Aspiră şi şterge praful cât mai des în camera copilului;
  • Foloseşte o lampă bactericidă cu lumină ultravioletă UV-C, pentru o dezinfecţie de până la 99,99% a aerului şi a suprafeţelor;
  • Asigură-te că cel mic îşi schimbă hainele atunci când vine de afară şi că se spală foarte bine pe mâini şi pe faţă cu apă şi cu săpun;
  • Limitează-i contactul cu mediul exterior în perioada în care se găsesc cei mai mulţi factori alergeni în aer;
  • Evită să fumezi în casă;
  • Evită să aduci flori proaspete în casă.

Lasă un răspuns