Primavara si alergiile la copii

uv c waves
Despre lumina ultravioleta UV-C
Cum să scapi de Campylobacter
Cum să scapi de Campylobacter, pericolul din fermele de păsări
Primavara si alergiile la copii

Odata cu sosirea primaverii si cu incalzirea vremii, incep sa apara si alergiile la copii. Acestea se manifesta ca urmare a faptului ca sistemul lor imunitar este prea tanar pentru a fi adaptat la factorii mediului inconjurator. Cele mai frecvente alergii sunt cele de sezon, cunoscute sub numele de rinita alergica sau febra fanului.

Principalul factor care declanseaza alergiile este polenul florilor, dar la acesta se adauga si praful, fumul de tigara, mucegaiul, parul animalelor, detergenti, parfumuri sau alti factori cu potential alergen.

Cele mai comune simptome ale alergiilor sunt tusea, stranutul, nasul infundat, lacrimarea si inrosirea ochilor, inflamarea gatului, mancarimi ale pielii, dureri de cap, umflarea fetei, senzatia de sufocare si cea de oboseala. Intr-o prims faza, unele dintre aceste reactii pot fi confundate cu cele ale racelilor obisnuite, insa spre deosebire de acestea, alergiile nu se manifesta niciodata prin febra si nu implica dezvoltarea infectiilor.

Una dintre cele mai simple si eficiente metode de a tine sub control alergiile la copii este utilizarea dispozitivelor biocide cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP. Dispozitivele de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP distrug sporii de mucegai, acarienii şi agenții patogeni și nu produc ozon sau alţi compuşi secundari, fiind potrivite şi pentru persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii.

Alte metode de a reduce efectele alergiilor de primavara la copii:

  •  Consulta un medic alergolog;
  • Aspira si sterge praful cat mai des in camera copilului;
  • Asigura-te ca cel mic isi schimba hainele atunci cand vine de afara si ca se spala foarte bine pe maini si pe fata cu apa si cu sapun;
  • Limiteaza-i contactul cu mediul exterior in perioada in care se gasesc cei mai multi factori alergeni in aer;
  • Evita sa fumezi in casa;
  • Evita sa aduci flori proaspete in casa.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!