Lampile Bactericide iti pot salva afacerea… chiar viata!

o
Iată câştigătorii tombolei Toamna fără Boli!
download
Scandalul laptelui praf contaminat cu Salmonella ar fi putut fi evitat
images ziar  iulie amenzi

In cursul lunii decembrie 2017, conform comunicatului eliberat de ANSVSA, Direcţiile Judeţene Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfășurat 7.872 de controale la nivel national, în unităţile din industria agroalimentară, care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor și fructelor.

Controalele realizate au avut in vedere urmarirea respectarii aspectelor privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 126 de amenzi contravenționale în valoare totală de 216.000 lei. Cuantumurile cele mai mari ale amenzilor s-au înregistrat în judeţul Dolj (54.000 de lei), Bucureşti (34.000 de lei), judeţul Sibiu (16.000 de lei), judeţul Bistriţa-Năsăud (15.200 lei) şi judeţul Olt (14.000 de lei), la polul opus, situându-se judeţe precum Argeş, Bacău, Braşov, Cluj, Ilfov şi Maramureş (câte 2.000 de lei).

Printre abaterile constatate și sancționate s-au numărat: neîntreţinerea în condiţii de igienă a spațiilor de depozitare; etichetarea incompletă a produselor alimentare; depozitarea produselor alimentare direct pe paviment;  depozitarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; agregate de frig neigienizate; lipsa sursei de apă caldă; nu se respectă criteriile de compatibilitate la depozitarea produselor alimentare; lipsa echipamentelor de protecţie; lipsa dezinfectanţilor; produse alimentare fără elemente de identificare la comercializare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; funcţionarea activității fără analiza apei; nu sunt respectate vecinătăţile la depozitarea produselor alimentare; fişele de monitorizare a temperaturii sunt completate cu intermitenţă; expunerea spre comercializare a produselor fără elemente de identificare; rafturile cu alimente sunt neigienizate; produsele alimentare au ambalajul plin de praf; prezenţa acumulărilor excesive de gheaţă în spaţiul de congelare a produselor de patiserie; absenţa înregistrărilor privind starea de sănătate a personalului; supraaglomerarea în spaţiul de depozitare;manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Reamintim ca utilizarea de Lampi Bactericide BIOCOMP pe baza de lumina ultravioleta UV-C actioneaza pe o lungime de unda 253,7nm considerata a fi maxim eficienta in distrugerea microorganismelor daunatoare sanatatii umane.

Amintim doar o parte din bacteriile si virusurile ce pot fi distruse eficient, sigur si 100% ecologic prin utilizarea frecventa a Lampilor Bactericide BIOCOMP in orice domeniu unde traiesc si lucreaza oamenii si exista risc de transmitere si imbolnavire: Klebsiella pneumoniae, Bakterium Escherichia coli (E.coli) în aer, Bakterium Escherichia coli (E.Coli) în apa, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas pseudomallei, Legionella pneumophila, Chlamydia pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Baccilus tuberculi, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Salmonella thiphimurium, Salmonella Enteritidis, Salmonella Paratiphi, Salmonella Typhosa, Staphilococcus albus, Staphilococcus aureus, Staphilococcus hemolyticus, Staphilococcus lactis, Staphilococcus viridans, Staphilococcus epidermitis, Orthomyxoviridae – Influenza, Filovirus – Ebola, Coronaviruses, Paramyxovirus, Morbillivirus, Respiratory Synctial Virus, Varicella-zoster, Virusuri hepatitice, Virusuri gripale si o gama variata de fungi, protozoare si spori de mucegai.

Lista completa a microorganismelor distruse de Lampile Bactericide BIOCOMP este disponibila aici.

Sursa stire: www.ansvsa.ro, www.roaliment.ro

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!