Lactalis, proprietarul international ce detine si firmele LaDorna, Albalact si Covalact din Romania, va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu Salmonella de la una din fabricile grupului care produce lapte praf pentru sugari. Scandalul a afectat pana in prezent 83 de ţări, de unde au fost retrase 12 milioane de cutii de lapte praf, a afirmat şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, într-un interviu acordat săptămânalului Journal du Dimanche, transmit AFP şi Reuters.
Conform Revistei Capital.ro, Oficialii Lactalis au extins rechemarea produselor, fiind vizate toate formulele de lapte praf fabricate la unitatea sa din Craon (Franţa), într-un efort de a ţine sub control pagubele care riscă să afecteze semnificativ exporturile agroalimentare franceze pe plan global. “Vom acorda compensaţii fiecărei familii care a suferit prejudicii”, a declarat Besnier. Directorul general al grupului francez nu a specificat care ar putea fi valoarea despăgubirilor. Besnier a informat că fabrica din Craon va rămâne probabil închisă câteva luni pentru investigatii si remedierea situatiei.
În Franţa, 35 de copii au fost infectaţi cu salmonela din cauza laptelui praf, un caz a fost raportat în Spania şi alt caz este investigat în Grecia. Sunt vizate produsele marca Picot (lapte praf şi cereale pentru copii), Milumel (lapte praf şi cereale pentru copii) şi Taranis (un amestec de acizi şi lapte praf ).
Indiferent de tipologia de produse realizate intr-o unitate din industria alimentara, trebuie in permanenta respectate o serie de norme privind igiena si siguranta produselor si a persoanelor.
Aceste norme trebuie respectate cu strictete pentru a evita astfel de situatii nedorite. De la zona de intrare in unitate, la inspectie sanitara si pana la iesirea produselor finite catre piata, trebuie sa existe zone special amenajare pentru controlul bacteriologic si eliminarea oricaror surse de contaminare.
Lista microorganismelor (virusuri, bacterii, fungi, spori de mucegai, protozoare) distruse cu succes de actiunea luminii ultraviolete UV-C este disponibila aici.
Clientii din domeniul alimentar, care au inteles cat de importanta este dezinfectia permanenta si preventia, au ales deja sa utilizeze lampile bactericide si au ales sa livreze cele mai sigure produse, sa isi protejeze afacere si sa asigure un mediu de lucru angajatilor lor.
Ii felicitam pentru acest aspect si le multumim ca au ales sa creasca calitatea produselor si serviciilor furnizate utilizand lampile si dispozitivele bactericide marca BIOCOMP!
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.