Dezinfectia aerului in UPU, esentiala pentru siguranta pacientilor

Norme de igienizare in industria alimentara
Norme de igienizare in industria alimentara
dezinfecta la birou
Dezinfectia la birou: cat de periculoasa este cladirea in care lucrezi?

Studiile arata ca peste 68% dintre contaminarile periculoase se fac pe calea aerului. Din acest motiv, dezinfectia aerului in UPU este esentiala pentru siguranta pacientilor. Calitatea serviciilor oferite in UPU este direct influentata de gradul de biosecuritate a aerului asigurat.

Pacientii preluati in UPU sau cei care necesita transport medical special sunt intr-o stare precara de sanatate. Aceasta nu trebuie agravata prin contaminarea suplimentara cu agenti patogeni periculosi, transmisi pe calea aerului.

La nivel mondial, cea mai eficienta metoda de dezinfectie a aerului in prezenta pacientilor si a personalului medical este cea care utilizeaza tehnologia luminii ultraviolete UV-C.

Lumina ultravioleta UV-C – cea mai eficienta metoda pentru dezinfectia aerului in UPU

Dispozitivele de dezinfectie bazate pe lumina ultravioleta UV-C sunt folosite incepand din anul 1940 pentru a preveni si tine sub control bolile infectioase transmise pe calea aerului. Acestea realizeaza o dezinfectie de pana la 99,99%, distrugand eficient si rapid agentii patogeni periculosi: virusuri, bacterii, mucegaiuri etc.

Dispozitivele si lampile bactericide care folosesc lumina ultravioleta UV-C s-au dovedit a fi singura metoda care elimina infectiile nosocomiale din salile de operatii. Mai mult decat atat, ele pot prezerva starea de imunitate a organismului uman, in situatiile in care acesta este supus unor traume si infectii deosebit de grave.

Dezinfectia aerului in UPU

Odata amplasate, dispozitivele bactericide asigura un grad maxim de protectie epidemiologica, si nu permit agravarea starii de sanatate a pacientului. Mai mult, acestea asigura un mediu dezinfectat si sigur pentru aplicarea protocoalelor medicale.

Lumina ultravioleta UV-C patrunde in membrana celulelor, strabate continutul lor si distruge ADN-ul. Aceasta actiune determina leziuni care impiedica activitatea celulei si capacitatea acesteia de a se reproduce. Din acest moment, agentul patogen nu mai reprezinta o amenintare pentru organismul uman.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!