In perioada 17-18 octombrie 2019 a avut loc la Sinaia cea de-a treia editie a Expo-Conferintei INGREDIENTS SHOW, unul dintre cele mai importante evenimente din Romania destinate furnizorilor de ingrediente şi procesatorilor din industria alimentara.
BIOCOMP a participat in calitate de partener, sustinand o prezentare in cea de-a doua zi a conferintei. Astfel, am avut onoarea de a interactiona cu peste 100 de reprezentanti ai companiilor din industria alimentara si de a discuta despre importanta abordarii integrate a dezinfectiei ecologice cu lumina ultravioleta UV-C a aerului, suprafetelor, echipamentelor, ingredintelor si a produselor alimentare.
Ingredientele sunt parte integranta a produselor alimentare si determina calitatea acestora. Originea uneori exotica a ingredientelor, dinamica la nivel mondial a comertului si distributia la scara larga a acestora, precum si conditiile in care acestea sunt transportate si depozitate, duc la contaminarea cu diversi agenti patogeni.
Fara dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C, acesti agenti patogeni afecteza produsele alimentare finite si se depun pe toate suprafetele disponibile: blaturi, pereti, podele, benzi transportoare, instrumente si echipamente pentru procesare etc. Acestea devin, la randul lor, surse de contaminare pentru alte materii prime ce intra in fabrica si chiar pentru personalul angajat.
Dezinfectia eficienta, economica si ecologica a spatiilor de procesare si productie alimentara este rezolvata profesional prin utilizarea dispozitivelor bactericide cu lumina ultravioleta UV-C, produse de catre BIOCOMP in sistem integrat de biosecuritate. Acestea actioneaza pentru dezinfectia aerului, suprafetelor, echipamentelor, liniilor de procesare, ingredientelor si a produselor in sine, pentru cresterea timpilor de proaspat.
Mai multe informatii despre biosecuritatea ecologica in industria alimentara puteti gasi pe pagina BIOCOMP Profesional.
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.