In zilele de 5-6 octombrie 2020, BIOCOMP a participat, pentru a patra oara consecutiv in calitate de partener SILVER, la Expo-Conferinta Internationala Meat.Milk. Desfasurata la Poiana Brasov, conferinta este unul dintre cele mai importante evenimente destinate producatorilor si procesatorilor din sectorul de carne si lapte din Romania.
Cu aceasta ocazie, BIOCOMP a prezentat in exclusivitate conceptul de Biosecuritate Ecologica Integrata, concept inregistrat la Oficiul Roman al Drepturilor de Autor. Acesta reprezinta un punct de reper important in finalizarea unui proces de cercetare-dezvoltare-inovare inceput acum 15 ani si care are ca focus industria zootehnica si industria alimentara, in special sectorul de carne si lapte.
Biosecuritatea ecologica integrata este un concept unic de asigurare a dezinfectiei spatiilor de activitate umana impotriva contaminarii si transmiterii oricaror tipuri de agenti patogeni periculosi: virusuri, bacterii, mucegaiuri etc.
Biosecuritate – protectia la contaminarea cu agenti patogeni biologici ce afecteaza in mod concret si periculos sanatatea, viata, activitatea oamenilor din spatiile industriale de productie sau logistice, office si spatiile de prezentare si vanzare.
Ecologica – actiunea de biosecurizare se face in mod ecologic, dispozitivele de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C folosite nu utilizeaza si nu produc substante chimice si nu modifica calitatea aerului (nu produc ozon).
Integrata – actiunea de biosecurizare se face asupra aerului, a suprafetelor generale si asupra obiectelor sau produselor alimentare pentru cresterea timpului de proaspat.
Biosecuritatea Ecologica Integrata se realizeaza prin dotarea spatiilor cu dispozitive specializate de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C BIOCOMP, pentru blocarea contaminarii si transmiterii agentilor patogeni periculosi si pastrarea unui sistem activ complet de protectie:
-pentru dezinfectia aerului in prezenta oamenilor (dupa reglementarile internationale si europene in vigoare);
-pentru dezinfectia suprafetelor generale (podele, pereti, echipamente, blaturi de lucru, mese, scaune, birouri etc.);
-pentru dezinfectia obiectelor (incaltaminte, telefoane mobile, tablete, genti, corespondenta si pachete, ambalaje, obiecte personale etc.) sau a produselor alimentare (carne, lapte, produse de panificatie si a cerealelor, fructelor si legumelor etc.).
Dupa mai mult de 100 de ani de la descoperire, lumina ultravioleta UV-C ramane singura metoda de dezinfectie care are toate caracteristicile excelentei:
-eficienta de pana la 99,9999%;
-disponibilitate tehnica si tehnologica;
-preturi minime de fabricatie;
-bugete minime de achizitie;
-durata de exploatare mare (peste 20 de ani);
-economicitate imbatabila in consum de energie si consumabile;
-rata de defectare si costuri de intretinere neglijabile;
-fara reparatii – se fac doar inlocuiri;
-adaptabilitate maxima;
-dezinfectie aer in prezenta persoanelor, conform normelor internationale;
-dezinfectia suprafetelor in absenta persoanelor;
-dezinfectie suprafata produse alimentare – crestere timp de proaspat;
-asigurare impotriva transmiterii SARS – CoV-2 pentru personal;
-ecologic – fara substante chimice.
Mai multe informatii despre dezinfectia profesionala in domeniul industriei alimentare: https://biocomp.ro/profesional/domeniul-industriei-alimentare/
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.