5 motive sa folosesti lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia in restaurante

Ce sunt produsele biocide?
29 iunie 2021
siguranta si securitatea produselor alimentare
Biosecuritatea produselor alimentare
5 august 2021

Restaurantele au marea responsabilitate de a oferi clientilor cele mai sigure preparate alimentare si cele mai bune conditii de igiena. Un singur focar este suficient nu doar pentru a distruge reputatia unui restaurant, ci si pentru inchiderea definitiva a afacerii. Astfel, adoptarea unor masuri de prevenire a contaminarilor ar trebui sa fie o prioritate pentru manageri.

In ultimii ani, lumina ultravioleta UV-C este din ce in ce mai utilizata pentru dezinfectia in restaurante. Aceasta dezinfecteaza rapid si eficient aerul si suprafetele si protejeaza clientii si personalul de pericolul contaminarilor.

Iata 5 motive sa folosesti lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia in restaurante:

1. Dezinfecteaza suprafetele de contact cu alimentele

Intr-un restaurant, este esential ca toate suprafetele care pot intra in contact direct cu alimentele sa fie igienizate in mod eficient. Din pacate, acesta este unul dintre principalele aspecte ignorate de personalul restaurantelor. Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in restaurante completeaza eforturile de dezinfectie cu substante chimice a suprafetelor de contact, maximizand beneficiile.

In acelasi timp, trebuie luat in considerare faptul ca multitudinea alimentelor folosite in bucataria unui restaurant implica o multitudine de agenti patogeni specifici fiecaruia dintre acestea. Din acest motiv, utilizarea substantelor chimice este problematica. De multe ori, o singura solutie de dezinfectie nu este eficienta in cazul tuturor microorganismelor.

In plus, in timp, agentii patogeni dezvolta rezistenta la substantele chimice, dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C fiind cu atat mai necesara. Datorita principiului sau unic de actiune, lumina ultravioleta UV-C distruge ADN-ul microorganismelor, astfel incat virusurile, bacteriile, sporii de mucegai, drojdiile, ciupercile si alte microorganisme sunt dezactivate intr-un interval de timp cuprins intre cateva secunde si cateva minute.

BIOCOMP va pune la dispozitie o gama completa de dispozitive cu lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia suprafetelor, ce creeaza un sistem activ de protectie impotriva contaminarilor cu agenti patogeni.

2. Combate mucegaiului

Unul dintre cele mai frecvente locuri in care apare mucegaiul intr-un restaurant este interiorul frigiderului. In ciuda credintei populare, controlul umiditatii din frigider nu poate combate toate formele de mucegai si poate duce chiar la agravarea problemei. 

Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C este o modalitate excelenta de a combate mucegaiul dintr-un frigider. Nu numai ca este sigura pentru alimente, dar are o eficienta dovedita atunci cand vine vorba despre eliminarea chiar si a celor mai periculoase tipuri de mucegai.

Mai mult, lumina ultravioleta UV-C combate mucegaiul de pe suprafete si sporii de mucegai din aer, asigurand o protectie completa.

3. Dezinfecteaza echipamentele

Suprafetele de contact cu alimentele nu sunt sigurele care pot transmite agentii patogeni. Ecranele de comanda, tabletele sau dispozitivele POS sunt, de asemenea, posibile surse de contaminare. Dispozitivele portabile cu lumina ultravioleta UV-C dezinfecteaza aceste echipamente, fara a afecta partea electronica.

4. Dezinfecteaza toaletele

Potrivit unui studiu publicat in Applied and Environmental Microbiology Journal, coloniile de agenti patogeni reapar in toaletele publice dupa numai o ora de la igienizare. Astfel, dupa o ora de la igienizare, toaletele unui restaurant devin un potential pericol pentru sanatatea clientilor si a personalului.

Pentru a asigura o dezinfectie eficienta si de durata a toaletelor, foloseste sistemul de Biosecuritate Ecologica Integrata BIOCOMP. Acesta ce actioneaza pentru dezinfectia permanenta a aerului (in prezenta persoanelor) si pentru dezinfectia suprafetelor (in absenta persoanelor). In acelasi protejeaza impotriva contaminarii si transmiterii oricarui tip de agent patogen periculos: virusuri (inclusiv SARS-CoV-2), bacterii, spori de mucegai etc.

Dezinfectia in restaurante

5. Contribuie la reducerea cantitatii de substante chimice folosite

Nu este un secret faptul ca substantele chimice sunt periculoase pentru sanatatea umana. Mai mult decat atat, dupa un anumit timp, microorganismele dezvolta imunitate la solutiile chimice de dezinfectie. De cealalta parte, dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C este 100% ecologica (nu produce ozon sau alti compusi chimici). Mai mult decat atat, distruge in proportie de pana la 99,99% agentii patogeni, indiferent de vechime, mutatie sau varianta.

Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in restaurante vine in completarea dezinfectiei cu substante chimice. Astfel, se reduce riscul contaminarilor si cantitatea de substante chimice necesare.

Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in restaurante ofera numeroase beneficii pentru sanatatea si siguranta clientilor si a personalului. In acelasi timp, contribuie la cresterea profitul operational al unitatii. Dispozitivele de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C BIOCOMP sunt usor de instalat si utilizat, realizeaza o dezinfectie eficienta, cu un consum redus de energie, asigurand protectia epidemiologica a restaurantului.

Pentru consultanta privind alegerea dispozitivelor potrivite pentru restaurantul tau, te rugam sa ne contactezi.

Lasă un răspuns