Luptam impotriva infectiilor nosocomiale din Romania!

Lampa UV Bactericida cu Grila Biocomp
Dezinfectie si Curatenie în spitale!
Star of hope
”IMPREUNA IN LUMEA MEA SI-A TA” Campania marca Fundatia Star of Hope
bdedbcedebbfc XL

In ultimii ani, spitalele din Romania se confrunta cu una dintre cele mai dificile probleme: controlul asupra super-bacteriilor rezistente la antibiotice. Statisticile oficiale ofera o imagine de ansamblu asupra a 3 directii: consumul excesiv de antibiotice din partea oamenilor, solutii de dezinfectie diluate folosite in spitale si mutatii genetice agresive ale bacteriilor. Chiar daca am ajuns sa constientizam aceste probleme, urgenta si importanta solutionarii lor ar trebui sa ne puna mai mult pe ganduri…si pe fapte!

Publicul roman este putin familiarizat cu alfabetizarea in domeniul sanatatii, avand dificultati in a cunoaste diverse terminologii si in a se documenta corect pe cont propriu. Cu toate ca informatiile stiintifice din sanatate capteaza intr-o mai mare masura atentia publicului prin mediatizari, informatiile nu ajung sa clarifice notiunile pe care le ofera. Nivelul de informare influenteaza in mod direct gradul de cunoastere in domeniul sanatatii si implicit, seriozitatea si urgenta cu care sa se iau masuri.

 Daca ar fi sa trasam cateva legaturi intre informatiile oferite public, de exemplu:

-ultimele date publicate de Comisia Europeana (noiembrie 2013) in Eurobarometrul ”Rezistenta antimicrobiana” releva, pentru Romania, cateva aspecte ingrijoratoare: un consum mare de antibiotice in randul populatiei (47%); autoadministrarea antibioticelor fara prescriptie medicala (20%); administrarea antibioticelor in caz de raceala sau gripa (61 %).

 

 

-intre anii 2010 si 2015 au fost inregistrate peste 57.000 de infectii nosocomiale in spitalele din Romania, cele mai multe fiind constatate in unitatile sanitare din judetele Iasi, Cluj si Timis si din Bucuresti, iar sectiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie Intensiva, Chirugie, dar si Pediatrie, potrivit Ministerului Sanatatii. Datele au fost transmise de Ministerul Sanatatii catre doi parlamentari, in urma interpelarilor facute de acestia la institutii, iar raspunsurile au fost publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

 

 

          –solutiile de dezinfectie traditionale administrate in majoritatea spitalelor din Romania sunt diluate de 3 pana la 9 ori (concentratia de substanta activa in Suprasept si Thor, 2 antiseptice folosite in mod obisnuit in spitalele romanesti, este de 1,25% in loc de 12% cat figura pe eticheta produselor, respectiv de 5% in loc de 15%).

-potrivit Centrului National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica, in primele 9 luni ale anului 2015 s-a constatat un numar de 9.402 infectii intraspitalicesti, cele respiratorii, digestive si ale plagilor chirurgicale fiind, de asemenea, cele mai frecvente. Astfel, in Bucuresti au fost constatate 2.517 infectii, in spitalele din Iasi 1514 si in cele din Cluj 940, iar la polul opus, cu cele mai putine infectii, au fost spitalelele din judetul Ilfov unde in primele 9 luni ale anului trecut nu a fost inregistrata nicio infectie intraspitaliceasca. Terapie Intensiva, Chirurgie si Pediatrie au fost si in 2015 sectiile cu cele mai multe probleme, inregistrandu-se peste 5.000 de infectii intraspitalicesti.

-Romania raporteaza la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) un procent de infectii instraspitalicesti de 20 de ori mai mic decat media Uniunii.

Oricat de alarmante sunt aceste statistici, probleme asemanatoare pot fi intalnite in orice colt al lumii, motiv pentru care exista si solutii. Progresele in domeniul dezinfectiei si al tehnologiei au condus la eliminarea infectiilor nosocomiale din spitale, in special distrugerea a 3 microorganismeStaphylococcus aureus, Clostridium difficile si Acinetobacter (frecvent intalnite si in spitalele din Romania) cu ajutorul Lampilor Bactericide cu lumina UV-C: dispozitive medicale de dezinfectie, categoria I. Va invitam sa cititi urmatorul studiu realizat de Society for Healthcare Epidemiologgy of America, in anul 2012: https://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121018130923.htm

Biocomp produce de 25 de ani lampi bactericide cu lumina UV-C care distrug 99,99% din microorganismele periculoase aflate in aer sau pe suprafete. Credem ca oriunde este omul..trebuie sa existe si o lampa bactericida sa-l protejeze!

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!