La o simpla cautare pe Google despre infectiile respiratorii, se pot gasi o intreaga multitudine de site-uri si informatii despre simptome, diagnostic, metodele de tratare sau consecintele netratarii, insa noi va recomandam sa va stabiliti o programare la medicul dvs. deoarece fiecare persoana este diferita si fiecare organism uman raspunde diferit la aceste probleme de sanatate.
Totusi, diversitatea de subiecte si informatii ne poate coplesi uneori, poate chiar sa ne induca in eroare creand confuzii si determinand anumite actiuni precum administrarea de medicamente ”dupa ureche” pe care le-am putea regreta mai tarziu. Noi am ”rasfoit” Internetul si am cautat cateva definitii si pasi de urmat in cazul infectiilor virale si infectiilor bacteriene, lamurire pe care ne-a oferit-o infograficul de mai jos, postat pe www.hotnews.ro.
Pentru o mai buna intelegere a infectiilor respiratorii este necesar sa constientizam diferenta dintre infectiile virale si infectiile bacteriene, pentru a intelege ca modalitatea de vindecare este la randul ei, specifica in functie de natura infectiei respiratorii.
Adesea, virozele respiratorii apar odata cu venirea sezonului rece si se manifesta prin tuse, guturai si raguseala. Poate putini stiu, insa exista aproximativ 200 de tipuri virusuri care pot genera aceasta afectiune iar agentii patogeni cei mai frecventi sunt Rinovirusi (25-30%), Coronavirusi (10%), Adenovirusi, Virusul Respirator Sincital, dar si Virusul Paragripal si Virusul Gripal (Influenza). Diferentele dintre raceala si gripa se mai pot masura si in factori provocatori si perioade de manifestare. In timp ce raceala afecteaza organismul pe o durata mai scurta, gripa se manifesta pe o perioada mai lunga de timp. Un alt aspect important este faptul ca pe fondul infectiei virale, sistemul imunitar devine slabit, iar acest lucru creste riscul suprainfectiei bacteriene cu Streptococci, Stafilococi sau Pneumococci.
Pentru a va proteja impotriva acestor infectii respiratorii, noi va recomandam sa va spalati frecvent pe maini, sa mancati sanatos si sa practicati macar o zi de sport pe saptamana,alaturi de hidratarea corespunzatoare si somnul odihnitor. De asemenea, la recomandarea medicului dvs., o solutie poate fi vaccinul antigripal pentru a va proteja de tulpinile de virus prezente in vaccin, insa fara efect de protectie fata de virusurile paragripale si infectiile bacteriene. Pentru aceasta situatie, sistemul imunitar al organismului dvs. poate fi intarit prin consumul unor extracte vegetale precum: cimbrul, anasonul stelat, chimenul, nigella sativa si traditionalele frunze de menta. In special, pentru a va asigura ca aveti un control asupra incarcaturii microbiene din casa dvs. sau chiar la serviciu, pentru o dezinfectie eficienta, lipsita de produse chimice, va recomandam sa utilizati lampa bactericida BIOCOMP produsa special pentru a distruge cu success aceste microorganisme raspunzatoare pentru infectiile respiratorii, fie ele virale sau bacteriene.
In final, cateva curiozitati…
Surse: www.romedic.ro, www.hotnews.ro
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.