25 de ani de eficienta in dezinfectie
2 septembrie 2016
Cum ne protejam de tuberculoza
Cum ne protejam de Tuberculoza (TBC)?
26 septembrie 2016

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute din cauza bacteriei Salmonella. Aceasta bacterie traieste in tractul intestinal al oamenilor si animalelor infectate si poate contamina o varietate de alimente precum carne, oua, lapte, fructe si legume. Mai mult de 95% din infectii sunt transmise pe cale alimentara.

Bacteria Salmonella poate fi gasita, adesea, in orice coltisor al domeniului alimentar: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne preparate termic insuficient sau in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria Salmonella este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor si al alimentelor ce urmeaza a fi consumate.

Masuri de preventie:

  • utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • respectarea normelor de igiena personala;
  • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
  • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
  • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
  • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
  • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante;
  • spalarea si dezinfectarea tacamurilor, veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate;

Soluția:

error: Conținutul acestui website este protejat!