Ce trebuie sa stim despre E. coli?

Cum ne protejam de infectia cu stafilococul auriu
Ce trebuie sa stim despre infectia cu Stafilococul auriu?
26 septembrie 2016
indagra
Ne vedem la INDAGRA
21 octombrie 2016
bacterie

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacterii Escherichia coli (E. coli). Aceasta se gaseste de obicei in microbiota naturala a intestinului uman, a plantelor si a animalelor si de cele mai multe ori este inofensiva. Exista insa unele tulpini, precum cel al E. coli enterohemoragic (EHEC) care pot provoca toxinfectii alimentare severe.

Bacteria E. coli poate fi gasita adesea in orice coltisor unde exista oameni si mâncare: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne insuficient preparate termic precum si in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria E. coli este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor.

Masuri de preventie:

  •   utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • respectarea normelor de igiena personala;
  • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
  • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
  • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
  • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
  • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante.

 Solutia:

Lasă un răspuns