Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacterii Escherichia coli (E. coli). Aceasta se gaseste de obicei in microbiota naturala a intestinului uman, a plantelor si a animalelor si de cele mai multe ori este inofensiva. Exista insa unele tulpini, precum cel al E. coli enterohemoragic (EHEC) care pot provoca toxinfectii alimentare severe.
Bacteria E. coli poate fi gasita adesea in orice coltisor unde exista oameni si mâncare: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne insuficient preparate termic precum si in produsele gatite “in sange”.
Solutia impotriva unei infestari cu bacteria E. coli este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor.
Masuri de preventie:
Solutia:
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.