Biosecuritatea ecologica in sistemul medical

BIOCOMP – Povestea din spatele brandului
Inceputurile BIOCOMP…ne amintim cu drag!

În contextul actual în care se află sistemul medical, biosecuritatea ecologica a devenit o verigă importantă în susținerea siguranței și securității cetățenilor. Este primordial ca fiecare țară să susțină un sistem medical care să garanteze sănătatea populației, fiind o condiție de bază pentru o bunăstare generală a tuturor membrilor societății.  

Un sistem medical bazat pe biosecuritatea ecologică este un sistem al viitorului, în care scopul este dezvoltarea sustenabilă, având contribuții majore asupra calității vieții populației.

Astfel, pentru siguranța și protejarea sănătății oamenilor din sistemul medical se impune respectarea unor măsuri de igienă clar stabilite. Acestea având o contribuție majoră în prevenirea și controlarea infecțiilor.

Una dintre măsurile care garantează biosecuritatea ecologică constă în integrarea dispozitivelor ce se bazează pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C, în vederea dezinfectării eficiente a suprafețelor și a aerului în spații precum laboratoare, săli de operații etc. În acest context, BIOCOMP este partenerul ideal pentru ansamblul activităților ce vizează igiena, prevenția și controlul bolilor, fiind unul dintre cei mai importanți producători de lampi UV bactericide

Cu o expertiză de peste 30 de ani în aria dezinfecției profesionale, Biocomp are o contribuție considerabilă în asigurarea biosecurității ecologice în sistemul medical cu dispozitive de dezinfecție, ce distrug 99,99% dintre virusuri, bacterii și alți agenți patogeni.

Importanța biosecurității ecologice în sistemul medical

biosecuritatea ecologica in sistemul medical
Sursa: Freepik.com

Biosecuritatea ecologica este un concept complex, care vizează protecția sănătății oamenilor de acțiunea agenților patogeni. În contextul prevenirii impactului negativ al acestor agenți asupra organismului uman, se impune respectarea unor norme de igienă. Astfel că în toate centrele de sănătate și în laboratoare se urmărește asigurarea biosecurității.

Biosecuritatea ecologica reprezintă în esență un set de proceduri, dispozitive și tehnici, care în mod permanent și activ menține protecția și siguranța sănătății, în condițiile unor expuneri la diferite riscuri și amenințări.

Infecțiile datorate contaminării cu virusuri sau bacterii din unitățile medicale se dovedesc a fi mult mai periculoase. În urma creșterii rezistenței la antibiotice, acești agenți patogeni devin mult mai agresivi.

Având în vedere acest aspect este primordial ca centrele medicale:

  • Să implementeze un plan de protecție care să urmărească obținerea unui nivel ridicat de siguranță împotriva microorganismelor dăunătoare organismului uman;
  • Să utilizeze tehnologii inovatoare care să garanteze biosecuritatea;
  • Să efectueze evaluări constante privind gradul de risc al expunerii profesionale, în contextul potențialelor infectări cu diverse virusuri;
  • Să diminueze riscul de infecții endogene, abordând produse antimicrobiene potrivite;
  • Să asigure monitorizarea permanentă a climatului, în vederea prevenirii dezvoltării agenților patogeni.

În vederea îndeplinirii acestor obiective, centrele medicale investesc în sisteme integrate de biosecuritate ecologică, fiind calea cea mai sigură și eficientă pentru o dezinfecție completă. 

Datorită evoluției biomedicale, astăzi avem acces la dispozitive moderne bazate pe cele mai eficiente tehnologii. Acestea oferă un nivel superior de eficiență în privința eliminării virusurilor, bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme nocive sănătății umane. 

Din acest motiv, unitățile medicale trebuie să devină receptive la astfel de tehnologii inovatoare de dezinfecție deoarece:

  • Contribuie la o practică mult mai sigură și sustenabilă în privința furnizării serviciilor medicale; 
  • Asigură un nivel optim de siguranță a personalului medical și pacienților.

Dezinfecția cu lumina ultravioletă UV-C – O soluție sigură și ecologică pentru sistemul medical

Dezinfecția spațiilor medicale folosind lămpi bactericide cu lumina UV-C este o acțiune eficientă ce vine în sprijinul practicilor convenționale de igienizare, garantând un mediu lipsit de agenți patogeni. Astfel, biosecuritatea ecologica a devenit primordială pentru siguranța personalului medical și a pacienților.

Problematica infecțiilor rămâne o preocupare constantă a sistemului medical. De aceea, se impune implementarea unor măsuri de siguranță privind prevenirea apariției și răspândirii microorganismelor dăunătoare.

Fiind o componentă a sistemului de Biosecuritate Ecologică Integrată, lămpile cu lumina ultravioletă UV-C realizate de BIOCOMP reprezintă soluția optimă de prevenire a contaminării și transmiterii oricărui tip de virus sau bacterie puternică în centre medicale precum:

  • Spitale;
  • UPU, ATI;
  • Săli de operație;
  • Saloane pacienți;
  • Maternități;
  • Alte unități din domeniul medical.

Astfel, sistemul conceput de BIOCOMP vizează atât dezinfecția suprafețelor, cât și cea a aerului, în vederea garantării biosecurității în instituțiile medicale. 

Lampile bactericide BIOCOMP – O metodă sustenabilă și eficientă în dezinfecția unităților medicale

Lămpile biocide pentru dezinfecția suprafețelor se folosesc doar în lipsa oamenilor, garantând rezultate 100% eficiente și sigure. Aceste dispozitive se adaptează oricărui spațiu de lucru, contribuind într-o manieră ecologică la prevenirea și diminuarea fenomenului de rezistență bacteriană.

Totodată, BIOCOMP a creat dispozitive de dezinfecție a aerului, ce permit funcționarea lor în prezența umană. Ca mod de instalare, lămpile se pot monta pe perete sau suspendate pe tavan, efectuând igienizarea și purificarea aerului din unitatea medicală, în mod constant.

Tehnologia luminii UV-C prezintă o eficiență distructivă de până la 99,99% a microorganismelor nocive, fiind distrus ADN-ul acestora. Cu alte cuvinte, lămpile bactericide UV-C împiedică acești agenți să își dezvolte o rezistență, care ar putea fi devastatoare în cazul contaminării cu aceștia. 

Mai mult decât atât, acest mod de dezinfecție este ecologic, care nu generează ozon sau alți compuși de natură chimică. 

În mod evident, fiecare centru medical deține numeroase spații, cu o funcționalitate diferită. Fiecare spațiu necesită respectarea unor reguli de igienă distincte privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea. 

Contaminarea cu un virus sau o bacterie puternică poate avea repercusiuni majore asupra sănătății. În acest caz, unitățile medicale au obligația de a respecta măsurile stabilite în Ordinele Ministerului Sănătății privind igienizarea spațiilor publice. 

Astfel, dezinfecția cu lămpile bactericide este recomandată în vederea eficientizării întregului proces de igienizare. Aceasta are un rol definitoriu în obținerea unui microclimat optim pentru pacienți și personalul medical.

Metodele de dezinfectare au evoluat în tot acest timp, acest lucru conducând la o conștientizare asupra eficienței reduse a biocidului chimic convențional. Prin urmare, biocidele moderne precum lămpile cu lumina ultravioletă UV-C reprezintă soluția sustenabilă, ce asigură o dezinfecție completă, indiferent de tipul de agent patogen.

Concluzii

Folosirea Sistemului de Biosecuritate Ecologică Integrată conceput de compania BIOCOMP se dovedește a fi o măsură eficientă de protejare a sănătății personalului medical și a pacienților. Sistemul medical are nevoie în permanență de soluții sigure și de durată în ceea ce privește garantarea un mediu dezinfectat, lipsit de agenți patogeni. 

În acest context, BIOCOMP oferă numeroase dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C, asigurând protecția epidemiologică a centrelor medicale. 

Cu o expertiză de peste 30 de ani în proiectarea acestor dispozitive la standarde calitative superioare, compania BIOCOMP contribuie cu inovații remarcabile pentru protecția sănătății oamenilor, fiind un promotor al dezvoltării continue.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!