Biosecuritatea ecologica in sistemul medical

BIOCOMP – Povestea din spatele brandului
Inceputurile BIOCOMP…ne amintim cu drag!

In contextul actual in care se afla sistemul medical, sistemul sustenabil de Biosecuritate Ecologica Integrata® a devenit o veriga importanta in sustinerea sigurantei si securitatii cetatenilor. Este primordial ca fiecare tara sa sustina un sistem medical care sa garanteze sanatatea populatiei, fiind o conditie de baza pentru o bunastare generala a tuturor membrilor societatii.  

Un sistem medical bazat pe biosecuritatea ecologica este un sistem al viitorului, in care scopul este dezvoltarea sustenabila, avand contributii majore asupra calitatii vietii populatiei.

Astfel, pentru siguranta si protejarea sanatatii oamenilor din sistemul medical se impune respectarea unor masuri de decontaminare clar stabilite. Acestea avand o contributie majora in prevenirea si controlarea infectiilor.

Cu o expertiza de peste 32 de ani in aria decontaminarii profesionale, BIOCOMP are o contributie considerabila in asigurarea biosecuritatii ecologice sustenabile in sistemul medical cu dispozitive de decontaminare, ce distrug 99,99% dintre virusuri, bacterii si alti agenti patogeni.

Importanta sistemul sustenabil de Biosecuritate Ecologica Integrata® in sistemul medical

biosecuritatea ecologica in sistemul medical
Sursa: Freepik.com

Sistemul sustenabil de Biosecuritate Ecologica Integrata® este un concept complex, care vizeaza protectia sanatatii oamenilor de actiunea agentilor patogeni. In contextul prevenirii impactului negativ al acestor agenti asupra organismului uman, se impune respectarea unor norme de decontaminare. Astfel ca in toate centrele de sanatate si in laboratoare se urmareste asigurarea biosecuritatii.

Avand in vedere acest aspect este primordial ca centrele medicale:

 • Sa implementeze un plan de protectie care sa urmareasca obtinerea unui nivel ridicat de siguranta impotriva microorganismelor daunatoare organismului uman;
 • Sa utilizeze tehnologii inovatoare care sa garanteze biosecuritatea;
 • Sa efectueze evaluari constante privind gradul de risc al expunerii profesionale, in contextul potentialelor infectari cu diverse virusuri;
 • Sa diminueze riscul de infectii endogene, abordand produse antimicrobiene potrivite;
 • Sa asigure monitorizarea permanenta a climatului, in vederea prevenirii dezvoltarii agentilor patogeni.

Sistemul sustenabil de Biosecuritate Ecologica Integrata® în sistemul medical

Sistemul sustenabil si unic de asigurare a dezinfectiei cu activitate activa si preventiva Biosecuritate Ecologica Integrata® cu tehnologia UV-C in domeniul medical a companiei BIOCOMP, protejat cu drepturi de autor, asigura prin abordarea holistica integrata, blocarea tuturor cailor de contaminare posibile concomitent, prin dotarea cu dispozitive speciale fabricate in Romania, respectiv prin:

 • decontaminarea aerului in prezenta sigura 24/7 a personalului medical si a pacientilor (conform normelor si standardelor UE 2023);
 • decontaminarea suprafetelor in absenta personalului medical si a pacientilor (podele, pereti, ustensile, echipamente, paturi, mese, scaune, dulapuri etc. in minimum 12 minute);
 • decontaminarea obiectelor (masti, telefoane mobile, tablete, pachete, documente, tastaturi etc.) si dezinfectia incaltamintei in unitatile medicale;
 • decontaminarea autovehiculelor implicate in activitatea medicala.

BIOCOMP garanteaza eliminarea existentei si posibilitatii aparitiei infectiilor asociate actului medical in spitalele unde este aplicat sistemul, conform proiectului de biosecurizare intocmit in mod gratuit si care contine pentru fiecare spatiu in parte tipul, puterea, numarul si amplasarea concreta a dispozitivelor.

Sistemul sustenabil de Biosecuritate Ecologica Integrata® in unitati medicale precum:

 • Spitale;
 • UPU, ATI;
 • Sali de operatie;
 • Saloane pacienti;
 • Maternitati;
 • Alte unitati din domeniul medical.

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la Centrul National de Consultanta: + 40 374 490 115, + 40 723 234 030 sau trimite e-mail catre: office@biocomp.ro.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!