Cum pot elimina microorganismele daunatoare din jurul meu?

Happy patient with doctor
8 curiozități despre microbi și dezinfecție
viviene
Suntem fericiti sa anuntam primul distribuitor autorizat BIOCOMP!

Dispozitivul biocid BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai jos. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor.

Cum pot elimina microorganismele daunatoare din jurul meu?

simplu-

cu dispozitivele biocide UV-C BIOCOMP

 

Te imbolnavesti des?
Ai probleme de alergie?
Ai depistat aparitia sporilor de mucegai?

Dispozitivele biocide BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai sus. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor. Tehnologia revolutionara incorporata in tuburile care emit lumina UV-C este recunoscuta si tot mai apreciata, la scara mondiala, de catre cercetatorii si specialistii in domeniul
dezinfectiei si sterilizarii.

Utilizarea dispozitivelor biocide BIOCOMP imbunatateste starea ta de sanatatea

Conform doamnei doctor Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor in Stiinte Medicale si Sef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi, “dezinfectia aerului este un aspect crucial in monitorizarea starii de sanatate. De regula, microorganismele daunatoare sunt raspandite prin intermediul aerului, proces cunoscut drept contactare de microorganisme daunatoare prin transmitere respiratorie.”

Doamna doctor Diculencu recunoaste beneficiile utilizarii dispozitivelor biocide pentru dezinfectia aerului dintr-o incapere si atrage atentia asupra modalitatilor de montare si intretinere, pentru a fi siguri ca aceste dispozitive sunt folosite la capacitatea lor maxima. Astfel, dispozitivul biocid trebuie montat la o inaltime de minimum 240 cm de la sol. Acest tip de dispozitiv a fost proiectata sa functioneze 24h din 24h, 7 zile pe saptamana. Dupa dezinfectie, apare un miros specific (ceea ce evidentiaza distrugerea microrganismelor prin actiunea luminii UV-C asupra ADN-ului) si se poate aerisi cateva minute dupa dezinfectie.

Dispozitivele biocide BIOCOMP inlatura sporii de mucegai

Atunci cand vine vorba despre sporii de mucegai, este necesar sa intelegem motivele pentru care apar, cum ii putem indeparta si de ce poate ridica probleme pentru sanatate. Fie ca apar in casa, la locul de munca sau intr-o fabrica de productie, sporii de mucegai pun bariere radicale impotriva mentinerii unor conditii de igiena, impotriva aerului proaspat si curat, si bineinteles, impotriva unei aspect vizual placut sau confort psihic.

Exista mucegaiuri care pot provoca reactii alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului capatand forma abia in momentul in care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, conditii optime de pH, temperatura, luminozitate si o perioada de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” si pot dezvolta o serie de produsi secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii.

Pentru a elimna sporii de mucegai, lumina UV-C emisa de dispozitivele biocide penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinand leziuni ce impiedica capacitatea de reproducere, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman. Lumina UV-C afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice. Microorganismele inactive nu sunt indepartate din mediul in care se gasesc, insa ele nu mai sunt daunatoare.

Eficienta dispozitivelor biocide in distrugerea sporilor de mucegai a fost observata si de clientul nostru, domnul profesor Adrian Ambrosie, Presedinte C.S. Navobi, Iasi, care in urma cu cateva luni a incercat sa indeparteze o suprafata acoperita cu mucegai, din interiorul Casei Sindicatelor Iasi si a ales sa foloseasca timp de 2 zile dispozitivul BIOCOMP si a scapat de mucegaiul periculos. Ulterior a extins procesul de dezinfectie si in alte spatii adiacente ale cladirii reusind sa elimine sporii de mucegai.

Unde sunt folosite dispozitivele biocide BIOCOMP?

Practic, in orice domeniu in care omul isi desfasoara activitatea, in care interactioneaza zilnic cu diverse tipuri de suprafete sau spatii inchise:

 apartamente sau case

in masina proprie sau transportul in comun

spatiile office sau birourile comerciale

restaurantele clasice sau cele de tip fast-food

in magazine sau supermarket-uri

brutarii sau carmangerii

banci sau cabinete de notariat

farmacii, spitale, unitati medicale sau cabinete medicale umane

cabinete medicale veterinare

ferme de crestere animale si pasari

abatoare din cadrul fermelor

hale de productie si ambalare in industria alimentara

centre sportive sau centre de infrumusetare,

saloane SPA & fitness

saloane cosmetica

biblioteci, muzee, filarmonici

crese pentru copii, gradinite, scoli, licee, facultati si universitati

 

si lista poate continua… deoarece oriunde sunt oameni ar trebui sa fie prezente si dispozitive biocide UV-C sa-i protejeze!

A pastra sanatatea este o datoria morala si religioasa,

sanatatea este baza tuturor virtutilor sociale si ele nu mai pot fi utile

atunci cand nu suntem bine.

Samuel Johnson 

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!