BIOCOMP: De 25 de ani, o afacere eficientă în dezinfecţie

figura
Efectele Luminii Ultraviolete în Contaminarea Bacteriana a Laptelui Integral, a Colostrului și a Imunoglobulinei G
download
Scandalul laptelui praf contaminat cu Salmonella ar fi putut fi evitat
Colaj biocomp
Cu prezenţă naţională şi puncte de reprezentare în Iaşi, Bucureşti şi Cluj, Biocomp şi-a asumat un proiect de pionierat în România, prin educarea şi conştientizarea publicului larg şi a specialiştilor asupra importanţei utilizării lămpilor bactericide cu lumină ultravioletă, în lupta împotriva infecţiilor nosocomiale şi a altor boli provocate de virusuri, bacterii şi spori de mucegai. Biocomp este producător de 25 de ani din Iaşi, liderul românesc în producţie de lămpi şi dispozitive bactericide.
Mai întâi de toate, aceasta este o afacere de familie, aflată la a doua generaţie de antreprenori. Soţii Amalia şi Gabriel Georgescu au preluat afacerea cu 10 ani în urmă şi au dus-o la un alt nivel de performanţă.
„Deşi dezvoltarea a fost anevoioasă şi a trebuit să ne revenim în urma a două crize financiare, ce ne-au afectat major cifra de afaceri, noi lucrând majoritar cu instituţiile sanitare publice, am decis să ne reinventăm de fiecare dată. Ne-am propus să investim mereu în produse şi teh­nologii noi, să oferim servicii adaptate unor noi domenii şi ne-am diversificat foarte mult gama de produse şi servicii. Am reuşit, astfel, să ne plasăm în mintea clienţilor noştri ca specialişti în producţia de dispozitive bactericide cu lu­mină ultravioletă UV-C pentru dezinfecţia aerului şi a supra­fe­ţelor. Astăzi vindem produsele noastre în orice domeniu există risc de îmbolnăvire şi de transmitere a bolilor: domeniul medi­cal, alimentar, HoReCa, edu­ca­ţio­nal, cosmetic, veterinar, office şi cas­nic“, spune ing. Gabriel Geor­gescu, proprietarul afacerii.
Cum a început totul?

În perioada 1991-1993, cu ajutorul experților în microbiologie și al specialiștilor în proiectarea de produse, Biocomp lansează prima lampă bactericidă bazată pe ac­ţi­u­nea luminii ultraviolete UV-C. A­ceasta este considerată în litera­tu­ra de specialitate a fi cea mai efi­cientă în distrugerea micro­orga­nismelor dăunătoare pe lun­gimea de undă 253,7nm.

„Re­cu­noașterea și utilizarea luminii UV-C, de zeci de ani în celelalte ţări dezvoltate ale lumii, ne-au încurajat să începem producţia acestor dispozitive revoluționare. România era o ţară cu multe lacune la capitolul igienei, al dez­in­fecţiei şi al dotărilor din spitale şi am decis să îi încurajăm să monteze şi să utilizeze lămpile bactericide. Din analizele noastre de piaţă, am remarcat că, oriunde omul își des­fășoară activitatea, es­te înconjurat de microclimate di­ver­se ce pot deveni dăunătoare pen­tru sănătatea sa. Din acest motiv am gândit diverse modele de dis­po­zi­tive ce pot fi folosite non-stop în prezenţa oamenilor, acestea dezinfectând aerul sau su­pra­fe­ţele de lucru”, declară ing. Adrian Iurcan, manager de dezvoltare.

Lămpile bactericide pot fi montate pe perete sau poziţionate pe diverse forme de stative pentru a fi folosite în mai multe spaţii datorită mobilităţii acestora. Ele acţionează pe baza luminii emise de tubul bactericid. Gama de produse cuprinde modele de la cele mai mici, până la cele mai complexe, de la 5W până la 8x55W.
Cum funcţionează, mai exact?
Lampa bactericidă emite o lumină ultravioletă de tip UV-C, de culoare uşor albăstruie, cu rol dezinfectant, pe lungimea de undă 253,7nm, distrugând ADN-ul microorganismelor întâlnite în zona de acţiune. Ca principiu de funcţionare, în medie, 1Watt emis de lampă dezin­fectează un metru cub de aer. De e­xem­plu, o lampă de 8W poate dezinfecta până la 8 metri cubi. Garanţia lămpilor este oferită în două forme: garanţia eficienţei dezinfecţiei de 99,99%, mă­surată prin utilizarea până la de 9.000 sau 18.000 de ore de func­ţionare a tubului. După aceste ore, gradul de dezinfecţie scade u­şor până la 80% şi se recomandă în­locuirea tubului cu unul nou. Al doilea tip de garanţie este oferită pentru dispozitivul bactericid, ga­rantat până la 10 ani.
Lămpile bactericide necesită, de obicei, să fie utilizate aproximativ 15-20 de minute pentru o dez­in­fecţie a aerului sau a supra­fe­ţelor din încăpere. Pentru o dezinfecţie rapidă, de urgenţă, BIO­COMP a creat şi produsul LBA360 ce dezin­fec­tează în maxim 5 minute, datorită acţiunii instante a 8 tuburi de 55W dispuse circular. La cerere, lămpile pot fi dotate cu un contor de ore. Alte accesorii ce vin în facilitarea pro­cesului de dezinfecţie şi a mo­dalităţii de utilizare a lămpii bactericide sunt programatoarele de timp, ce ajută la stabilirea intervalului orar de dezinfecţie, şi progra­matoarele ON-OFF cu telecomanda, cu acţiune de la distanţă.
Lămpile bactericide sunt reali­zate respectând standardele euro­pe­ne în vigoare şi sunt livrate cu certificat de garanţie, declaraţie de conformitate, certificat ISO 9001:2015, manual de utilizare, instrucţiuni de utilizare şi exploatare.
Planuri de dezvoltare
În anul 2016, Biocomp a împlinit 25 de ani de existenţă şi a săr­bă­torit prin relocarea într-un sediu nou, în municipiul Iaşi, din Bd. Chimiei nr 12. Noul spaţiu este de 700mp, eficientizând procesul de producţie şi livrare către clienţii din România, în maxim 24/48h, cu livrare din stoc. Proprietarii aface­rii declară că au început de la puţin, cu 3 angajaţi. Acum au 15 angajaţi, trei puncte de re­pre­zentare naţională (Iaşi, Bucureşti, Cluj) şi o reţea de 8 distribuitori autorizaţi în diverse domenii de activitate. Dezvoltarea a fost a­nevoioasă din lipsa fondurilor pentru investiţii masive în procesul de producţie, dar sigură de la an la an. Astăzi Biocomp are o cotă de piaţă de 65% prin vânzarea de lămpi şi dispozitive bactericide în România. Planurile de viitor au în vedere dezvoltarea liniei de fabricaţie dispozitive bactericide, introducerea de produse noi, lansarea serviciilor de dezinfecţie mobilă şi ieşirea la export la nivel european până la finele anului 2018. Biocomp urmăreşte să dezvolte propriul laborator de testare şi certificare şi să angajeze până la 50 de persoane pe departamentele de pro­duc­ţie, pro­iectare şi vânzări.

„Credem în posibilitatea unei vieţi curate şi lipsite de boli. Astfel, dorim să depăşim limitele pe care le poate presupune o curăţare clasică, necorespunzătoare în anumite medii cu trafic intens. Aici ştim că zonele cu cel mai mare risc de îmbolnăvire, pe lângă mediul medical, sunt mediile educaţionale şi zona spaţiilor de joacă. Am devenit mai conştienţi de acest aspect de când suntem şi noi părinţi. Din studiile noastre, de exemplu, jucăriile din grădiniţe nu se dezin­fectează deloc şi aici se adună cele mai multe bacterii, precum: E.coli, Staphylococcus aureus, Stretococcus pneumoniae, Salmonella şi multe alte virusuri dăunătoare sănătăţii copiilor noştri. De aceea vrem să îi sprijinim pe părinţi şi să le arătăm soluţia simplă de montat şi utilizat în şcoli şi grădiniţe împotriva bolilor”, a declarat ing. Gabriel Georgescu, manager general.
Biocomp a dezvoltat din anul 2015 Programul „Co­pi­lărie fără boli” în scopul prevenirii şi combaterii bolilor contagioase transmise în colectivele educaționale şi spaţiile de joacă: virozele respiratorii, gripă, vărsat de vânt, streptococi și stafilococi, virusul rujeolei, faringită, enterocolită, TBC, con­junctivită, alergii și multe altele.
Copii între 5 şi 12 ani sunt învăţaţi, prin sesiuni interactive, ce sunt bacteriile, cum pot lupta împotriva lor şi care sunt procedurile minime de igienă pe care trebuie să le respecte zilnic. Apoi urmează şedinţe cu părinţii, directorii şi personalul didactic în care li se explica beneficiile şi avantajele utilizării lămpilor bactericide în instituţiile edu­ca­ţionale. Programul s-a desfăşurat până în prezent pe raza ju­deţului Iaşi, lămpi bactericide fiind montate până în prezent în peste 20 de instituţii educaţionale.
Articol publicat pe site-ul www.iasulinafaceri.ro.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!