Beneficiile luminii ultraviolete in cadrul sectiilor de productie si ambalare a produselor din carne

ceaab da   fdcdf
Ambalajul şi termenul de valabilitate al produselor lactate si din carne
letter
Scrisoare deschisă către producătorii din România
n

Fiecare departament in care se desfasoara activitatile de productie si de ambalare a produselor din carne, si nu numai, contin, inevitabil, bacterii si alti agenti patogeni.

Unde se instaleaza acestia?

Practic, peste tot: in aer, apa sau chiar pe suprafetele de lucru din abatoare, carmangerii, camere de depozitare, camere de transare a carnii, linii de productie, linii de imbuteliere si ambalare, cantine, bucatarii etc. In plus, se pot instala in locurile greu accesibile, locatiile mereu predispuse la intuneric si umezeala, locurile in care se utilizeaza baile de apa sau alte substante, locuri cu trafic intens de persoane, vestiare, cabine de dus pentru angajati.

Cel mai dificil de ferit de distrugerea bacteriala sunt alimentele din carne. Aceasta este o consecinta directa a continutului lor proteic care constituie sursa ideala de hrana pentru orice tip de microorganisme care intra in contact cu ele. Chiar cele mai elaborate spatii de depozitare a carnii nu sunt capabile sa faca mai mult decat sa incetineasca dezvoltarea bacteriilor pana la un anumit punct, unde nu mai exista riscul infectarii si, implicit, alterarii acestora.

Odata cu introducerea lampilor bactericide oferite de catre BIOCOMP in cadrul acestor spatii, prin radiatia ultravioleta emisa este invinsa actiunea negativa a bacteriilor, acestea pierzandu-si puterea inmultirii, suprafata iradiata devenind astfel dezinfectata. Montarea corecta a lampilor in aceste spatii va elimina formarea altor agenti patogeni sau problema “petelor fierbinti” de pe suprafata carnii.

Este demn de semnalat ca avantajele instalarii lampilor cu UV nu sunt limitate numai la spatiile industriale, ci sunt aplicabile si la nevoile pe scara mai redusa ale macelariilor, carmangeriilor etc. Astfel, avantajele folosirii lampilor bactericide sunt:
  • realizarea unui microclimat lipsit de bacterii, virusi sau spori de mucegai;
  • igiena si protectia mediului fara utilizarea produselor chimice;
  • marirea termenului de valabilitate a produselor alimentare;
  • eficacitate mare: dezinfectie 99,99% a microrganismelor;
  • posibilitatea utilizarii in prezenta personalului uman, toate produsele avand un dispozitiv de orientare si concetrare a radiatiei UV;
  • nu produc ozon sau alti compusi secundari, chimici sau fizici;
  • durata mare de functionare (garantat pentru 8000ore);
  • intretinere usoara, consum mic de energie;
  • usor de instalat si de utilizat.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!