Ce suprafete pot fi dezinfectate in industria produselor procesate din lapte, inghetata si a produselor alternative cu sistemul B.E.I.?

Care sunt avantajele utilizarii sistemului B.E.I?
Ce recomandari avem pentru sezonul rece?

Sistemul de Biosecuritate Ecologica Integrata asigura dezinfectia urmatoarelor suprafete din industria produselor procesate din lapte, inghetata si a produse alternative:

  • Dezinfectia aerului conform normelor si a standardelor internationale in vigoare in 2022;

Dezinfectia se realizeaza prin montarea unor dispozitive speciale care proiecteaza un strat de lumina ultravioleta UV-C, paralel cu tavanul si podeaua, la distanta de zona de activitate a operatorilor, prin care aerul se dezinfecteaza in cicluri repetate prin convectie.

  • Dezinfectia suprafetelor:
  • exterioare:podelelor, peretilor, tavanului, echipamentelor, ustensilelor, tavilor, rafturilor etc., in absenta oamenilor, in maximum 12-15 minute;
  • interioare:a vaselor, containerelor, rezervoarelor, a ambalajelor individuale, a capacelor si foliilor inainte de ambalare utilizate in procesul de fabricatie;
  • foliei de termoformare;
  • interiorului mijloacelorde transport specializate;
  • suprafetei de schimb de caldura din cadrul CTA(centralei e tratare a aerului) cu scaderea cu pana la 30% a consumului de energie electrica.
  • Dezinfectia directa a laptelui, inghetatei si a produselor alternative pentru cresterea cu pana la 100% a termenului de proaspat.
  • Dezinfectia incaltamintei si a obiectelor personale pentru stoparea introducerii de agenti patogeni periculosi.

Pentru a parcurge intregul material dedicat industriei alimentare, click aici.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!