Scapa de infectiile nosocomiale/ infectiile intraspitalicesti

Magazin lampi bactericide
Am lansat primul magazin specializat de dispozitive de dezinfectie UV
Am lansat primul numar al revistei UV MAGAZIN!

Principala problema a managementului modern in spitalele de stat din Romania, este faptul ca activitatea medicala se desfasoara (in proportie de peste 90%) intr-o infrastructura veche .

Calitatea actului medical poate fi grav afectata de conditiile de lucru, aici referindu-ne la vechimea unitatilor medicale care au permis de-a lungul timpului existenta contaminarilor cu agenti patogeni rezistenti la tratamentele clasice cu substante chimice si antibiotice.

Problematica infectilor nosocomiale/ infectiilor intraspitalicesti/ infectiilor asociate actului medical este o problematica grava, greu de rezolvat, cu impact major atat din punct de vedere a calitatii actului medical, cat si a protectiei cadrelor medicale si a pacientilor.

Fiecare unitate medicala de stat de la momentul deschiderii devine un ecosistem complex in care vor exista culturi proprii de agenti patogeni periculosi la care se vor adauga biocontaminantii adusi in permanenta de persoanele si obiectele introduse.

Asigurarea controlului biocontaminantilor periculosi cu substante chimice devine din ce in ce mai putin eficienta pe masura mutatiilor pe care le produc acestia si dobandirea rezistentei la tratamentele clasice. Studiile internationale de specialitate evidentiaza urmatoarele: contaminarile si modul de transmitere a biocontaminantilor se realizeaza preponderent prin aer (68-70%), aerul nu poate fi dezinfectat eficient si cel mai important, nu in prezenta sigura a personalului medical si a pacientilor.

Tehnicile actuale de dezinfectie si echipamentele utilizate sunt limitate la dezinfectia aerului in absenta personalului medical si a pacientilor.

Ca urmare, necesitatea existentei unor tehnologii, echipamente si proceduri de dezinfectie aer in prezența personalului medical cat si a pacientilor este esentiala, deoarece atunci se produc majoritatea schimburilor de agenti patogeni periculosi.

Aceste tehnologii si echipamente ar trebui sa fie ecologice, eficiente, avand consum scazut de energie electrica si consumabile.

cat de frecvente sunt infectiile nosocomiale
Sursa: Freepik.com

Sistemul unic de asigurare a dezinfectiei cu activitate activa si preventiva Biosecuritate Ecologica Integrata® cu tehnologia UV-C pentru spitalele de stat din Romania a companiei BIOCOMP, protejat cu drepturi de autor, asigura prin abordarea holistica integrata, blocarea tuturor cailor de contaminare posibile concomitent, prin dotarea cu dispozitive speciale fabricate in Romania, respectiv prin:

  • decontaminarea aerului in prezenta sigura 24/7 a personalului medical si a pacienților (conform normelor si standardelor UE 2023);
  • decontaminarea suprafetelor in absenta personalului medical si a pacientilor (podele, pereti, ustensile, echipamente, paturi, mese, scaune, dulapuri etc. in minimum 12 minute);
  • decontaminarea obiectelor (masti, telefoane mobile, tablete, pachete, documente, tastaturi etc.) si decontaminarea incaltamintei in unitatile medicale;
  • decontaminarea autovehiculelor implicate in activitatea medicala.

BIOCOMP garanteaza eliminarea existentei si posibilității aparitiei infectiilor asociate actului medical in spitalele unde este aplicat sistemul, conform proiectului de biosecurizare intocmit in mod gratuit si care contine pentru fiecare spatiu in parte tipul, puterea, numarul si amplasarea concreta a dispozitivelor.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!