ReSTART HoReCa – adaptarea unitatilor hoteliere la contextul pandemic actual

alergii respiratorii
Cum tratăm alergiile respiratorii?
ce rol are lampa uv bactericida in siguranta alimentara
Ce rol are lampa UV bactericidă în siguranța alimentară?

Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca pandemia de coronavirus a afectat dramatic intreaga industrie hoteliera precum si sectorul turismului in general. Potrivit lui Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismului Romanesc (FPTR), industria hotelurilor si restaurantelor a inregistrat pierderi de peste 7 miliarde euro de la inceputul pandemiei.

Evenimentele din ultimul an au fortat industria hoteliera sa reevalueze notiunea de eficienta vs. prudenta. Luand in considerare viitorul turismului si criteriile pe baza carora clientii vor alege unitatile in care se vor caza, proiectarea si adaptarea hotelurilor la noul context creeaza noi provocari pentru lunile si anii urmatori.

Exista astazi pe piata tehnologii care nu doar ca ajuta pe termen scurt, dar pot constitui solutii viabile in viitor daca domeniul ospitalitatii va acorda mai multa atentie pregatirii pentru un viitor eveniment de tip pandemic. In acelasi timp, operatorii din domeniul HoReCa ar trebui sa ia in considerare si tendinta clientilor de a cauta cu precadere locatiile care vor asigura standarde mai ridicate de dezinfectie.

O astfel de tehnologie descrisa mai sus este tehnologia dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C. Astazi, la nivel mondial, din ce în ce mai multe hoteluri si unitati din HoReCa, printre care se numara si lanțul hotelier Marriott, apeleaza la proprietatile biocide ale luminii UV-C pentru a dezinfecta rapid camerele de oaspeti, salile de fitness, baile, restaurantul, salile de mese si alte spatii, pentru a castiga increderea clientilor si a-i proteja de contaminari, inclusiv impotriva SARS-CoV-2.

Lampa bactericida BIOCOMP pentru dezinfectia suprafetelor

Inovatiile recente din domeniul dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C au facut ca aceasta sa fie mai accesibila ca niciodata. De la dispozitive de dezinfectie UV-C montate pe tavanele bailor sau pe peretii camerelor de hotel, la dispozitive portabile care pot dezinfecta toate suprafetele (inclusiv perdelele, covoarele, blaturile, pernele etc.) si aerul din incaperi, pana la dispozitive de dezinfectie cu o dispersie circulara a luminii ultraviolete UV-C care pot fi folosite pentru dezinfectia spatiilor de mari dimensiuni, hotelurile au la dispozitie o gama completa de dispozitive pentru a mentine in siguranta clientii si personalul.

Mai mult decat atat, spre deosebire de metodele traditionale de curatenie si dezinfectie care utilizeaza substante chimice, lumina ultravioleta UV-C realizeaza o dezinfectie ecologica, cu o eficienta de pana la 99,99% impotriva virusurilor, bacteriilor si sporilor de mucegai.

In dorinta lor de a gestiona unitatile in cel mai rentabil mod posibil, managerii si proprietarii hotelurile ar trebui sa ia in calcul faptul ca investitia in lampi bactericide este mult mai mica decat costul opririi operationale. In plus, consumul de energie si costul de intretinere al dispozitivelor de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C sunt mult mai scazute decat costurile generate de achizitia constanta a solutiilor chimice.

Provocarea managerilor de hotel este aceea de a gasi solutii care sa asigure dezinfectia eficienta si in același timp sa permita unitătilor sa continue sa functioneze in mod responsabil si profitabil.

Lampa bactericida BIOCOMP pentru dezinfectia aerului

Daca in urma cu 12 luni putini manageri si proprietari  de hotel cunosteau beneficiile tehnologiei de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C, astazi piata acestei tehnologii creste rapid, pe masura ce unitatile din domeniul HoReCa cauta metode eficiente de a-si pastra clientii, personalul si afacerile in siguranta.

Articol publicat in primul numar al revistei UV Magazin.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!