Raceala si gripa la birou – ce trebuie sa stii

Infectia cu stafilococul auriu
Cum recunoastem si prevenim infectia cu stafilococul auriu
Zonele din bucataria unui restaurant cu cele mai multe bacterii
Zonele din bucataria unui restaurant cu cele mai multe bacterii
Raceala si gripa la birou

Schimbarile bruste de temperatura, ce vin odata cu toamna, favorizeaza racelile si gripele sezoniere, ce nu tin cont de proiectele si de deadline-urile de la birou. Pentru a evita neplacerile produse de raceala si gripa la birou, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre riscurile la care angajatii si angajatorii sunt expusi:

1. Pana la 80% dintre angajati vor veni la birou bolnavi. Potrivit statisticilor, cei mai multi dintre angajati vin la birou desi prezinta simptome de gripa si raceala, transmitand astfel virusul si colegilor. Mai mult, chiar daca unii dintre angajati aleg sa stea cateva zile acasa, aproximativ doua treimi dintre ei vor reveni la serviciu cat timp inca sunt contagiosi.

2. Virusurile pot supravietui zile intregi la birou. Cele mai multe persoane considera ca se pot imbolnavi doar daca cineva tuseste sau stranuta in directia lor. In realitate, atunci cand tusim sau stranutam, raspandim virusurile la o distanta de pana la 6 metri. In plus, acestea pot supravietui pana la cateva ore in aer si pana la 3 zile pe suprafete, crescand riscul de contaminare.

Raceala si gripa la birou – pericole ascunse

3. Mancatul la birou este daunator. Angajatii care iau masa la birou sunt mai expusi riscului de a se imbolnavi. Acest lucru se datoreaza faptului ca pe birou raman firmituri, ce constituie mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor. Potrivit statisticilor, aproximativ 47% dintre angajati mananca la birou.

4. Biroul tau poate avea mai multe bacterii decat vasul de toaleta. Studiile arata ca biroul adaposteste pana la de 400 de ori mai multe bacterii decat scaunul de toaleta. Cele mai contaminate obiecte de pe biroul nostru sunt tastaturile. Aproximativ 50% dintre angajati isi curata tastatura o data pe luna, pe cand 10% dintre ei nu o curata niciodata.

5. Chicinetele sunt un alt pericol ascuns. O alta zona care poate creste riscul de contaminare este chicineta. Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, a fost gasit un numar mare de agenti patogeni pe urmatoarele suprafete:

  • Robinetele chiuvetelor;
  • Manerul cuptorului cu microunde;
  • Manerul de la usa frigiderului;
  • Butonul/manerul dozatorului de apa;
  • Aparatul de cafea.

Lumina ultravioleta UV-C distruge virusul gripal in proportie de pana la 99,99%

6. O tehnologie moderna este disponibila pentru a proteja spatiile de birouri. Tehnologia bazata pe lumina ultravioleta UV-C este cea mai eficienta metoda de dezinfectie, distrugand virusul gripal in proportie de pana la 99,99%. Dispozitivele bactericide cu lumina ultravioleta UV-C pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor creeaza o bariera ecologica ce impiedica contaminarea si protejeaza angajatii si angajatorii, oferindu-le un mediu sigur in care sa isi desfasoare activitatea.

Pentru mai multe informatii despre tehnologia bazata pe lumina ultravioleta UV-C, te rugam sa ne contactezi.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!