Domeniul Educațional

DOMENIUL EDUCAȚIONAL

BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ în domeniul EDUCAȚIONAL

 • De 31 de ani asigurăm sănătatea în mediul educațional!

Dispozitivele de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP protejează, eficient împotriva virusurilor, bacteriilor, epidemiilor, infecțiilor și alergiilor din creșe, grădinițe, școli, centre de plasament, licee și instituții de învățământ superior.

Particularități ale domeniului educațional:

 • Unitățile de învățământ sunt medii dinamice, ce adăpostesc un număr mare de persoane;
 • Un copil aflat într-o colectivitate școlară sau preșcolară poate contacta până la 12 răceli pe an, dar și alte afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale copilăriei (rubeolă, oreion, rujeolă), conjunctivită, scarlatină, varicelă, gastroenterită etc.;
domeniul educational

Importanţa luminii ultraviolete UV-C în domeniul EDUCAȚIONAL

Ce este și cum acționează lumina ultravioletă UV-C

Lumina ultravioletă UV-C este o componentă invizibilă a radiației solare situată, ca lungime de undă, între 100nm și 280nm. Lumina ultravioletă UV-C este utilizată de peste 100 de ani pentru a elimina eficient virusurile (inclusiv SARS-CoV-2), bacteriile, sporii de mucegai şi alți agenţi patogeni.

Eficienţa maximă distructivă asupra microorganismelor se obţine prin utilizarea luminii ultraviolete UV-C cu lungimea de undă de 253,7 nm, care deteriorează acidul dezoxiribonucleic (ADN) al agenţilor patogeni, împiedicând capacitatea lor de a se reproduce. Lumina ultravioletă UV-C distruge orice tip de microorganism, indiferent de dimensiunea lui, spre deosebire de filtrele de aer, care sunt ineficiente în cazul particulelor mai mici de 0,3 microni.

Dispozitive produse în România în conformitate cu: directivele 2014/35/EC, 2014/30/EC, 2012/19/EC, 2006/25/EC; HG 510/2010; REPVC-15-06678; ISO 15858 și 62471:2009.

Sistemul de BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ
în domeniul EDUCAȚIONAL

Livrare gratuită
Garanție 4 ani
Respectă standardele europene
Program Buy-Back
Garanție extra
30+ ani de expertiză
Produse marcă proprie
ISO 9001:2015
Membru IUVA
Programul Copilărie fără boli

BIOSECURITATE ECOLOGICĂ INTEGRATĂ
în domeniul EDUCAȚIONAL

 • De 31 de ani asigurăm sănătatea în mediul educațional!

Dispozitivele de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C BIOCOMP protejează, eficient împotriva virusurilor, bacteriilor, epidemiilor, infecțiilor și alergiilor din creșe, grădinițe, școli, centre de plasament, licee și instituții de învățământ superior. 

Particularități ale domeniului educațional:

 • Unitățile de învățământ sunt medii dinamice, ce adăpostesc un număr mare de persoane;
 • Un copil aflat într-o colectivitate școlară sau preșcolară poate contacta până la 12 răceli pe an, dar și alte afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale copilăriei (rubeolă, oreion, rujeolă), conjunctivită, scarlatină, varicelă, gastroenterită etc.;
 • Eficiența din ce în ce mai scăzută a substanțelor chimice în asigurarea controlului biocontaminanților periculoși;
 • Apariția unor noi mutații ale agenților patogeni;
 • Studiile arată că un pachet de culturi proprii de mucegaiuri și bacterii seformează în mai puțin de 6 luni de la darea în folosință a unei clădiri. La acestea se adaugă zilnic contaminările venite din exterior.
 • Peste 60% dintre contaminări, realizate pe calea aerului;
 • Riscul creșterii numărului de absențe al elevilor și concediu medical al cadrelor didactice.

Analizând variantele disponibile la ora actuală, dezinfecția cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C reprezintă o soluție viabilă ce ar trebui luată în calcul pentru dotarea unităților de învățământ, pentru crearea unei  bariere ecologice împotriva contaminărilor cu agenți patogeni periculoși.

Unitățile de învățământ sunt medii dinamice, ce deservesc un număr mare de persoane și unde pericolul contaminărilor este ridicat. Astfel, asigurarea biosecurității ecologice integrate este un aspect critic.

Compania BIOCOMP este producător și lider de piață cu 31 de ani de expertiză, este singura companie din România care oferă dispozitive de dezinfecție UV-C profesionale, asigurând Biosecuritatea Ecologică Integrată a unităților de învățământ.

Biosecuritatea Ecologică Integrată este un concept unic, ce presupune blocarea celor trei căi principale de contaminare potențială: aer, suprafețe generale și obiecte.

Decontaminarea aerului este un aspect critic în reducerea și prevenirea transmiterii agenților patogeni, în contextul în care peste 60% dintre contaminări se realizează pe calea aerului. Dispozitivele de dezinfecție BIOCOMP cu lumină ultravioletă UV-C pentru dezinfecția aerului sunt special concepute pentru a funcționa în deplină siguranță în prezență umană, asigurând un grad maxim de protecție epidemiologică. Aceste dispozitive emit un strat de lumină ultravioletă UV-C paralel cu tavanul și folosesc convecția naturală pentru a dezinfecta aerul din încăperea în care au fost montate. Dezinfecția se realizează în mod ecologic – dispozitivele biocide BIOCOMP nu emit ozon (iritant pentru tractul respirator uman) sau alți compuși secundari.

În completare, dispozitivele BIOCOMP pentru dezinfecția suprafețelor se folosesc doar în absența persoanelor, sunt special proiectate pentru a se adapta oricărui tip de spațiu și acționează pentru a crea un sistem activ de protecție împotriva contaminărilor. Pentru o protecție eficientă în unitățile de învățământ, se recomandă utilizarea dispozitivelor pentru dezinfecția suprafețelor în sălile de clasă, laboratoare, grupuri sanitare, cancelarii, secretariate, biblioteci și în alte spații tranzitate de un număr mare de persoane.

Testimoniale clienți

Foarte atenți la nevoile și așteptările clienților!
Carmen Belcescu
Colaborare excelentă cu o echipă fantastică!
Ionuț Ciprian Manasii
O firmă românească, cu produse de calitate.
Sorin Vasiliu
Calitate bună, produs realizat in România!
Constantinescu Beatrice-Mihaela

Alte informații relevante din domeniul EDUCAȚIONAL

Ce recomandari avem pentru sezonul rece?

Zilnic intram in contact cu o multitudine de agenti patogeni periculosi. Conform unui comunicat de presa din partea presedintelui Asociatiei Farmaciilor Independente Ethica, numeroase antibiotice, in special cele pentru copii, lipsesc din farmacii, in plin sezon al infectiilor respiratorii si intr-o perioada in care cei mici au revenit la scoala si in colectivitati. Noi, compania BIOCOMP stim ca este nevoie de o solutie castigatoare care sa previna transmiterea bacteriilor, virusurilor si a

Citește mai mult >

Campanie umanitara pentru sustinerea scolilor si a educatiei copiilor din Ucraina

BIOCOMP alege sa se implice si sa sustina accesul la educatie copiilor aflati in Ucraina, cat si a celor refugiati in Romania, prin achizitionarea unui pachet de donatie menit sa contribuie la reconstructia si redotarea unei scoli afectata de razboi, cat si implementarea unor programe de scolarizare adaptate specificului educational ucrainean. Initiativa campaniei a pornit din dorinta de a oferi o sansa la educatie copiilor aflati in Ucraina, cat si a celor

Citește mai mult >

Serviciile cu titlu gratuit de care poti beneficia oricand la BIOCOMP

De peste 30 de ani compania BIOCOMP are grija de sanatatea dumneavoastra, prin intermediul abordarilor personalizate, si va ofera BIOSECURITATE ECOLOGICA INTEGRATA bazata pe tehnologia luminii UV-C. In acelasi timp, va oferim o serie de servicii cu titlu gratuit, in urma unei achizitii sau prin simpla apelare a unuia dintre specialistii nostri, experti in domeniu. Pentru noi, consultanta inseamna solutii si rezultate masurabile pe care le putem obtine impreuna cu dumneavoastra. Cum

Citește mai mult >
error: Conținutul acestui website este protejat!