Luptăm împreună pentru prevenirea TBC-ului

Typical Office
Clădirile de birouri, “fabricile de microbi” în care petreci cel puțin 8 ore pe zi!
7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății
7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății
poza

Tuberculoza reprezinta a doua cauza de mortalitate, dupa HIV/SIDA, la nivel mondial. O persoana cu TBC activ prezinta anumite simptome- tuse, feba, transpiratii nocturne, scadere în greutate etc. Oamenii bolnavi de TBC pot infecta la randul lor pâna la 10-15 alte persoane, pe parcursul unui an. Fara un tratament adecvat, pâna la doua treimi din oamenii bolnavi de TBC pot muri.

România deține un record trist în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul cazurilor de tuberculoză. Ţara noastră are cele mai multe cazuri de TBC din Uniunea Europeană, cu peste 27.000 de bolnavi tratați anual de TBC, din care mai mult de 15.000 reprezintă cazuri noi. Medicii sunt profund îngrijoraţi de emergenţa bacteriilor de tuberculoză, extrem de rezistente la antibiotice, această boală cunoscând o dezvoltare rapidă în ţările sărace.

Oricine intră în contact cu un bolnav se poate infecta. Bacilul poate fi luat de oriunde, de la mijloacele de transport în comun până la spaţiile închise sau spaţiile aglomerate. În momentul în care sistemul imunitar este slăbit, ne putem îmbolnăvi şi putem îmbolnăvi, la rândul nostru pe cei din jur. În cazul în care un pacient bolnav de TBC tuşeşte într-o încăpere, bacteriile sunt pulverizate în aer, în picături mici, plutind în aer și punând în pericol restul persoanelor prezente. Aceste bacterii (inclusiv tulpinile rezistente la antibiotice) pot fi eliminate rapid şi sigur folosind lămpile bactericide în aceste spaţii, declară cercetători de la Imperial College din Londra, Universitatea din Leeds, Spitalul Național Dos de Mayo, Lima, Perú și alte instituții internaționale. Lămpile bactericide sunt folosite frecvent în dezinfecția spitalelor,  cu precădere în sălile de operații, saloane și spații de așteptare.

Lămpile bactericide, prin efectul radiaţiei UV-C, distrug ADN-ul bacteriei TBC (bacterium Mycobacterium tuberculosis), aceasta devenind înofensivă. Aceste produse reprezită o soluţie eficientă dar şi low-cost pentru a reduce răspândirea tuberculozei în spitale şi săli de așteptare ,cu 70%, potrivit unui studiu realizat de Peter Wilson, de la College London University, publicat de PLoS Medicine Today.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!