Lămpile bactericide UV-C si siguranta personalului uman, in conditii de imbolnaviri in masa sau boli cu transmitere aeriana

LBA W P – XW P
Moduri de montare a lampilor bactericide
ceaab da   fdcdf
Ambalajul şi termenul de valabilitate al produselor lactate si din carne
praca choroba

Virusii gripali sau alte boli cu transmitere aeriana, care pun in pericol personalul uman angajat in cadrul companiei dumneavoastra, pot genera usor imbolnaviri in masa si epidemii greu de controlat, ce afecteaza in mod proportional personalul uman angajat, activitatea economica si performanta companiei.

 
Cum prevenim si cum ne asiguram ca numarul de angajati pe care ii avem sunt protejati de aceste boli?
 
Igienei fiecarei persoane angajate in cadrul companiei trebuie sa se faca intr-un mod controlat. Chiar daca sunt asigurate toate conditiile de igiena si protectia personalului uman (dusuri, toalete, lavoare, vestiare, produse de protocol si igiena, etc), totusi circulatia aeriana a bacteriilor daunatoare nu este luata in calcul si, de cele mai multe ori, nu poate fi controlata in totalitate. 
In aceasta situatie critica intervin lampile bactericide UV-C ce au un rol extrem de important in protejarea personalului uman si eliminarea bacteriilor daunatoare organismului uman.
 
Microorganismele ce plutesc liber in aerul din camera sunt distruse de lumina ultravioleta UV-C si astfel se obtine o reducere considerabila si chiar eliminarea in totalitate a numarului microorganismelor dintr-o incapere (vestiare, sali de fumat, sali de sedinte, sali de mese, birouri administrative, hale de productie etc). Aerul este, practic, fortat sa treaca prin regiunea dezinfectată datorita circulatiei naturale a aerului, fiind redus pericolul infectiilor in cazul microogranismelor periculoase care se transmit aerian, prevenindu-se numeroasele imbolnavirile de la om la om. 
 
Ce se intâmpla cu bacteriile in timpul dezinfectiei cu lumină ultravioletă UV-C?
 
Bacteria este un microorganism unicelular microscopic, de natura vegetala, care provoaca unele boli infectioase. Calea de transmitere a bacteriilor poate fi aeriana (inspiratie), atingere (obiecte contaminate) sau inghitire (alimentatie contaminata).
 

Pentru a ucide microorganismele cu transmitere aeriana, lumina ultravioleta UV-C produsa de lampi penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinând leziuni ce impiedica activitatea bacteriei si capacitatea acesteia de a se reproduce, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman.

 

Razele UV-C afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice, doar prin intermediul energiei, de putere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt indepartate din mediul in care se gasesc, insa ele nu mai sunt daunatoare. De asemenea, lumina ultravioleta UV-C nu modifica particulele sau substantele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant, iar la doza mare, sterilizant.

 Câteva din avantajele utilizarii lampilor bactericide UV-C:

 1. Continuitate: dezinfectie permanenta a mediului de lucru, chiar si in prezenta personalului uman;

 2. Eficienta: un consum mic de energie si o putere de dezinfectie mare intr-un timp scurt;
 
3. Economie: pret competitiv, eliminarea utilizarii antisepticelor scumpe, a suplimentului de munca si timp necesar realizarii dezinfectiei;
 
4. Durata de activitate: garantie 9000 – 18.000 ore de functionare;
 
5. Flexibilitate: intretinere facila, functionare continua pe baza de programator, posibilitatea utilizarii fara control uman.
 
In acest mod, bolile cu transmitere aeriana sunt prevenite si chiar eliminate oferind un mediu de lucru sigur si protejat.
 
Protejati-va angajatii si veti avea numai de câstigat!
 

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!