Importanța luminii ultraviolete UV-C în domeniul educațional

Ce este și cum acționează lumina ultravioletă UV-C

Lumina ultravioletă UV-C este o componentă invizibilă a radiației solare situată, ca lungime de undă, între 100nm și 280nm. Lumina ultravioletă UV-C este utilizată de peste 100 de ani pentru a elimina eficient virusurile (inclusiv SARS-CoV-2), bacteriile, sporii de mucegai şi alți agenţi patogeni.

Eficienţa maximă distructivă asupra microorganismelor se obţine prin utilizarea luminii ultraviolete UV-C cu lungimea de undă de 253,7 nm, care deteriorează acidul dezoxiribonucleic (ADN) al agenţilor patogeni, împiedicând capacitatea lor de a se reproduce. Lumina ultravioletă UV-C distruge orice tip de microorganism, indiferent de dimensiunea lui, spre deosebire de filtrele de aer, care sunt ineficiente în cazul particulelor mai mici de 0,3 microni.

Pentru a beneficia de avantajele dezinfecției bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C este important să acordați atenție avertizărilor de pe etichetele dispozitivelor. Asigurați-vă că personalul de curățenie, profesorii sau alte persoane care vor manipula dispozitivele citesc și înțeleg manualul de utilizare și instrucțiunile de protecție, pentru o utilizare sigură și adecvată. Dispozitivele UV-C BIOCOMP pentru dezinfecția aerului sunt special concepute pentru a fi utilizate în deplină siguranță în prezența umană, pe când dispozitivele UV-C BIOCOMP pentru dezinfecția suprafețelor se utilizează doar în absența persoanelor (acestea pot fi programate pentru a efectua dezinfecția în afara orelor).

Prezența fizică în școli este extrem de importantă atât pentru dezvoltarea intelectuală cât și pentru dezvoltarea psihică a elevilor. Prezența fizică, în clase, poate fi realizată în siguranță în această perioadă cu ajutorul dispozitivelor biocide BIOCOMP, ce folosesc tehnologia luminii ultraviolete UV-C. Acestea creează o barieră ecologică împotriva contaminărilor, asigurând un mediu sigur pentru elevi și cadre didactice. 

error: Conținutul acestui website este protejat!