lumina ultravioleta uv-c

28 februarie 2020

Despre combaterea coronavirusului COVID-19, gripei sezoniere sau a altor afectiuni!

Cele mai eficiente si economice dispozitive de dezinfectie sunt cele fabricate de compania BIOCOMP in Romania de 29 de ani. Le gasiti pe site-ul nostru: https://biocomp.ro/ Avantajele utilizarii dispozitivelor de dezinfectie profesionala: Folosesc tehnologia luminii ultraviolete UV-C care distruge ADN-ul oricarui agent patogen, nou sau vechi, care a suferit mutatii sau nu, realizand o dezinfectie adevarata, fie ca este virus, bacterie, mucegai etc., regasit in aer sau pe suprafete. Nu au motoare […]
24 octombrie 2019
BIOCOMP la Ingredients Show 19

BIOCOMP la Expo-Conferinta INGREDIENTS SHOW 2019

In perioada 17-18 octombrie 2019 a avut loc la Sinaia cea de-a treia editie a Expo-Conferintei INGREDIENTS SHOW, unul dintre cele mai importante evenimente din Romania destinate furnizorilor de ingrediente şi procesatorilor din industria alimentara. BIOCOMP a participat in calitate de partener, sustinand o prezentare in cea de-a doua zi a conferintei. Astfel, am avut onoarea de a interactiona cu peste 100 de reprezentanti ai companiilor din industria alimentara si de a […]
22 octombrie 2019
Indagra Food & Carnexpo 2019

Ne vedem la INDAGRA FOOD & CARNEXPO!

BIOCOMP, specialistul nr. 1 in dezinfectia profesionala cu lumina ultravioleta UV-C in industria alimentara, va invita in perioada 30 octombrie – 01 noiembrie la Targul International INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019. Va asteptam la ROMEXPO, hala B2, standul 17d, sa aflati mai multe informatii despre sistemul integrat de biosecuritate de ultima generatie, bazat pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C. Puteţi discuta cu cei mai buni specialisti BIOCOMP, rezolvand definitiv problematica asigurarii biosecuritatii in […]
4 octombrie 2019

Ne vedem la Ingredients SHOW 2019!

BIOCOMP a devenit partener al expo-conferintei INGREDIENTS SHOW, cea mai importanta intalnire din Romania pentru furnizorii de ingrediente şi procesatorii din industria alimentara. Va invitam sa fiti alaturi de noi si sa aflati totul despre asigurarea biosecuritatii ecologice integrate in industria alimentara, cu ajutorul tehnologiei luminii ultraviolete UV-C. Cea de-a treia editie a expo-conferintei INGREDIENTS SHOW va avea loc anul acesta, in perioada 17 – 18 octombrie, la Hotel International Sinaia. Organizata […]
8 aprilie 2019
Romanian Workplace Management Forum

Ne vedem la Romanian Workplace Management Forum!

Pe 16 aprilie vă invităm să fiţi alături de noi la Romanian Workplace Management Forum. Vă aşteptăm cu drag la Hotel Novotel din Bucureşti, să discutăm despre importanţa sistemelor integrate de biosecuritate în clădirile de birouri. Aflat la prima ediţie, Romanian Workplace Management Forum îşi propune să fie un eveniment reprezentativ pentru evidențierea evoluțiilor și provocărilor din mediul de lucru actual, oferind oportunitatea unică de a identifica tendințele ce vor modela în […]
14 februarie 2019

BIOCOMP este din luna februarie membru IUVA

Ca o recunoaştere şi consolidare a statutului de lider naţional în oferirea de soluţii totale de biosecuritate, BIOCOMP a fost acceptat în luna februarie 2019 în INTERNATIONAL ULTRAVIOLET ASSOCIATION (IUVA), principala autoritate la nivel mondial în cercetarea şi recomandarea utilizării tehnologiilor bazate pe lumină ultravioletă UV-C. IUVA a fost înființată în urmă cu 20 de ani, pentru a servi următoarele obiective: – Să ofere un forum pentru discutarea tuturor aspectelor științifice și […]
17 ianuarie 2019

BIOCOMP – susţinător al Conferinţei Internaţionale Dental Future

BIOCOMP va fi prezent la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale Dental Future, cel mai important eveniment stomatologic cu participare internaţională organizat în Regiunea de Nord-Est. Dacă doriţi să descoperiţi şi să testaţi cele mai noi produse BIOCOMP, sau dacă vreţi să beneficiaţi de consultanţă în alegerea celor mai potrivite dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C, vă invităm în perioada 25 – 26 ianuarie 2019, la Hotel Internaţional din Iaşi, să […]
21 decembrie 2018

Conferinţa Regională “Biosecuritate ecologică în domeniul industriei alimentare”

Vineri, 23 noiembrie 2018, am organizat prima Conferinţă Regională “Biosecuritate ecologică în domeniul industriei alimentare”, la Iaşi. Conferinţa a fost adresată administratorilor/directorilor/managerilor, directorilor/managerilor de producţie, responsabililor de calitate şi responsabililor de achiziţii şi a adus în discuţie un subiect strategic de maxim interes pentru operatorii din industria alimentară: biosecuritatea. Producătorii şi procesatorii din regiunea de Nord-Est s-au adunat la Hotelul Little Texas pentru a afla ultimele noutăţi şi a descoperi soluţii inovative, […]
23 octombrie 2018
Conferinta Regională Biosecuritate

Vă invităm la prima Conferinţă Regională “Biosecuritate ecologică în domeniul industriei alimentare”!

BIOCOMP, în parteneriat cu AGEO Events, vă invită la prima Conferinţă Regională “Biosecuritate ecologică în domeniul industriei alimentare”. Conferinţa se adreseză producătorilor şi procesatorilor din domeniul industrial alimentar: administratori/directori/manageri, directori/manageri producţie, responsabili calitate, responsabili achiziţii şi îşi propune să prezinte cele mai noi şi inovative soluţii pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor din spaţiile de producţie alimentară. Participarea este GRATUITĂ, pe baza înscrierii până la data de 12 noiembrie 2018! Completează formularul […]
3 octombrie 2018

Câştigătorul campaniei Toamna fără Boli (educaţional)

BIOCOMP a derulat în perioada 01-30 septembrie 2018 campania Toamna fără Boli în mediul educaţional, în cadrul căreia reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ publice şi private din România au răspuns la trei întrebări şi au fost înscrişi la tombola pentru un set complet de dispozitive bactericide pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor. Tragerea la sorţi a avut loc pe data de 02 octombrie 2018 şi a fost transmisă live pe pagina de […]
6 decembrie 2019

Romania – cele mai mici investitii in sanatate din UE

Romania investeste in sanatate mai putin decat oricare alta tara din Uniunea Europeana. Potrivit raportului “Starea sanatatii in Uniunea Europeana”, publicat de Comisia Europeana, Romania aloca sanatatii cei mai putini bani din UE – mai putin de jumatate din media UE – atat pe cap de locuitor, cat si ca procent din Produsul Intern Brut. Raportul Comisiei Europene arata ca procentul cheltuielilor pentru sanatate dedicate ingrijirii primare si ambulatorii este a doua […]
3 decembrie 2019
Bolile cu transmitere de la animale la om

Bolile cu transmitere de la animale la om

Animalele ne aduc bucurie, dar daca nu sunt ingrijite corespunzator, ele pot deveni o sursa de contaminare cu diversi agenti patogeni. Acesti agenti patogeni pot fi transmisi atat de animalele de companie (caini, pisici, rozatoare, reptile etc.) cat si de animalele de ferma (bovine, suine, pasari etc.), provocand zoonoze (boli infectioase cu transmitere de la animal la om). De multe ori, animalul joaca doar rolul de gazda si nu prezinta niciun simptom […]
27 septembrie 2019
Virozele respiratorii la copii

Virozele respiratorii la copii

Fluctuatiile de temperatura din ultimele saptamani au dus la o crestere semnificativa a cazurilor de viroze respiratorii la copii. Medicii pediatri atrag atentia asupra incidentei îmbolnavirilor, dar si asupra formelor tot mai agresive ale bolii. Un copil poate dezvolta, in medie, sase viroze respiratorii in fiecare an. Iar daca copilul abia a debutat in colectivitate – cresa, gradinita, scoala – probabilitatea de a se imbolnavi este mult mai mare. Ce ar trebui […]
9 august 2019
Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar

Dezinfectia eficienta a unui cabinet veterinar

Un cabinet veterinar sau o clinica veterinara ar trebui sa fie un spatiu sigur, care sa ofere pacientilor cel mai bun tratament, fara a crea frica contaminarii suplimentare cu agenti patogeni periculosi, transmisi prin contactul cu suprafetele sau pe calea aerului. Cu toate ca un cabinet sau o clinica veterinara asigura tratament pentru o varietate de probleme de sanatate, uneori acestea pot deveni rapid un teren de raspandire a virusurilor, bacteriilor si […]
19 iulie 2019
Toxiinfectia alimentara: ce bacterii o provoaca si cum ne protejam

Toxiinfectia alimentara: ce bacterii o provoaca si cum ne protejam

Dinamica la nivel mondial a comertului cu alimente si distributia pe scara larga a acestora a determinat o raspandire rapida a toxiinfectiilor alimentare. In acelasi timp, utilizarea antibioticelor in industria carnii a condus la cresterea rezistentei microorganismelor la tratament. Pentru a reduce riscul imbolnavirii, este bine sa cunoastem bacteriile care provoaca toxiinfectia alimentara, precum si alimentele in care se gasesc acestea. Iata mai jos o lista a principalilor agenti patogeni responsabili de […]
9 iulie 2019

Dezinfectia in industria procesarii carnii

Unitatile de procesare a carnii sunt expuse constant microorganismelor daunatoare, cum ar fi mucegaiurile, virusurile sau bacteriile. Mentinerea unor standarde inalte pentru dezinfectia in industria procesarii carnii, conform normelor sanitare in vigoare, implica eforturi financiare si de timp permanente. Protectia data de utilizarea substantelor chimice este costisitoare si limitata ca eficienta. Acestea nu dezinfecteaza in totalitate suprafetele si aerul din incapere. Mai mult decat atat, ele nu opresc bacteriile si sporii de […]
5 iulie 2019
Dezinfectia in domeniul HoReCa

5 moduri de a folosi dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in domeniul HoReCa

Principalul obiectiv al unitatilor din domeniul HoReCa este acela de a oferi locuri de cazare si de luat masa primitoare si sigure. Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta managerii de hotel sau de restaurant este aceea de a preveni contaminarile cu diversi agenti patogeni sau de a elimina eventualele bacterii pe care clientii le pot lasa in urma lor. Utilizarea luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia in domeniul HoReCa […]
28 iunie 2019
Siguranta alimentara

Siguranta alimentara si lumina ultravioleta UV-C

Anul acesta, pe 7 iunie 2019, a fost sarbatorita prima zi mondiala a sigurantei alimentare. Aceasta reprezinta o oportunitate ca toate partile implicate sa creasca gradul de constientizare si sa isi intareasca eforturile pentru a se asigura ca alimentele pe care le consumam sunt sigure. Respectarea normelor de igienizare in industria alimentara, pregatirea si depozitarea adecvata a produselor alimentare sunt imperative. Totusi, aceste masuri nu pot preveni contaminarile cu agenti patogeni periculosi, […]