Dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in cabinetele stomatologice

ce rol are lampa uv bactericida in siguranta alimentara
Ce rol are lampa UV bactericidă în siguranța alimentară?
Ce sunt produsele biocide?

Din ce in ce mai multi romani viziteaza cabinetul stomatologic cel putin o data pe an, ceea ce inseamna ca tot mai multe persoane sunt expuse potentialelor infectii. Acum, mai mult ca oricand, este esential ca in cabinetele stomatologice de orice dimensiune sa se ia masuri pentru a preveni raspandirea agentilor patogeni de la suprafata la suprafata, incapere la incapere si de la pacient la pacient. In acest context, dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C in cabinetele stomatologice devine un instrument esential.

De ce dezinfectia cu lumina UV-C in cabinetele stomatologice?

Tehnologia dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C este utilizata de mai bine de 100 de ani pentru a preveni raspandirea virusurilor, bacteriilor, sporilor de mucegai si a altor agenti patogeni. Studii realizate in ultimul secol demonstreaza faptul ca lumina ultravioleta UV-C elimina rapid agentii patogeni periculosi, in mod ecologic si economic. American Journal of Infection Control remarca faptul ca utilizarea dezinfectiei cu lumina ultravioleta UV-C, in completarea practicilor de curatenie, este una dintre cele mai eficiente modalitati de a reduce semnificativ riscul contaminarilor.

Strategii pentru prevenirea infectiilor in cabinetele stomatologice

Amenintarea agentilor patogeni se regaseste in orice practica medicala, inclusiv cea dentara. Pentru a combate acesti agenti patogeni, este vital sa se stabileasca un plan de prevenire a contaminarilor, ai carui primi pasi sunt spalarea mainilor si purtarea manusilor.

Curatenia si dezinfectia sunt elemente-cheie in planul de prevenire a infectiilor. Medicii stomatologi sunt probabil mai pregatiti decat alti profesionisti din domeniul medical, datorita prevalentei autoclavelor. Cu toate acestea, este important sa va asigurati ca toate suprafetele din cabinet, din sala de asteptare si din zona de receptie sunt atent dezinfectate. In aceasta etapa, lumina ultravioleta UV-C devine un instrument esential.

Dezinfectia cu lumina uv in cabinetele stomatologice
Lampă bactericidă BIOCOMP pentru dezinfecția suprafețelor

Dezinfectia cu UV-C a aerului si a suprafetelor

Cu o expertiza de 30 de ani in domeniu, BIOCOMP ofera sistemul de Biosecuritate Ecologica Integrata pentru dezinfectia aerului, a suprafetelor si a obiectelor. Biosecuritatea Ecologica Integrata este un concept unic de asigurare a dezinfectiei spatiilor din cabinetele stomatologice impotriva contaminarii si transmiterii oricarui tip de agent patogen periculos: virusuri (inclusiv SARS-CoV-2), bacterii, mucegaiuri etc.

Ca parte a sistemului de Biosecuritate Ecologica Integrata, lampile bactericide BIOCOMP pentru dezinfectia suprafetelor se adapteaza oricarui tip de spatiu si actioneaza pentru a crea un sistem activ de protectie impotriva contaminarilor cu agenti patogeni.

Un raport realizat de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) arata faptul ca noul coronavirus poate ramane activ pana la 16 ore in aerosoli, astfel incat toti specialistii din domeniul sanatatii trebuie sa ia in calcul nu doar dezinfectia suprafetelor, ci si dezinfectia aerului din unitatea lor.

Astfel, lampile bactericide BIOCOMP pentru dezinfectia aerului, cu montare pe perete, dezinfecteaza in mod continuu microaeroflora si asigura siguranta pacientilor si a personalului medical din cabinetele stomatologice.

Dispozitivul cu grile pentru dezinfectia aerului BIOCOMP, cu montare pe perete, elimina agentii patogeni fara a fi necesara mutarea lui dupa fiecare utilizare. Dispozitivul este special conceput pentru a dezinfecta aerul in mod continuu, in prezenta persoanelor, inclusiv in zona de receptie, sala de asteptare si mai ales in cabinet, in timpul consultatiilor.

Reduceți contaminarile, maximizati increderea pacientului

Daca am invatat ceva din aceasta pandemie, atunci acesta este faptul ca trebui sa fim extrem de vigilenti in ceea ce priveste prevenirea si controlul transmiterii contaminarilor. Receptivitatea la tehnologiile moderne de dezinfectie este cel mai bun mod de a mentine pacientii si personalul medical in siguranta. In acest context, dezinfectia bazata pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C in cabinetele stomatologice poate contribui la deschiderea drumului catre o practica mai sigura a medicinei dentare in anii urmatori.

Lasă un răspuns

error: Conținutul acestui website este protejat!