Domeniul Alimentar

Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete

Cum consumam in siguranta fructele si legumele proaspete

O dieta bogata in fructe si legume are numeroase beneficii pentru sanatate, cu conditia ca acestea sa fie alese si gatite cu atentie. Fructele si legumele adauga nutrienti in dieta, care ajuta la prevenirea bolilor de inima, accidentelor vasculare cerebrale si a unelor tipuri de cancer. In plus, alegerea legumelor, fructelor, nucilor si a altor alimente in detrimentul mancarurilor procesate si a celor bogate in calorii ajuta la mentinerea greutatii corporale. Dar, […]
Dezinfectia in industria procesarii carnii

Dezinfectia in industria procesarii carnii

Unitatile de procesare a carnii sunt expuse constant microorganismelor daunatoare, cum ar fi mucegaiurile, virusurile sau bacteriile. Mentinerea unor standarde inalte pentru dezinfectia in industria procesarii carnii, conform normelor sanitare in vigoare, implica eforturi financiare si de timp permanente. Protectia data de utilizarea substantelor chimice este costisitoare si limitata ca eficienta. Acestea nu dezinfecteaza in totalitate suprafetele si aerul din incapere. Mai mult decat atat, ele nu opresc bacteriile si sporii de […]
Siguranta alimentara

Siguranta alimentara si lumina ultravioleta UV-C

Anul acesta, pe 7 iunie 2019, a fost sarbatorita prima zi mondiala a sigurantei alimentare. Aceasta reprezinta o oportunitate ca toate partile implicate sa creasca gradul de constientizare si sa isi intareasca eforturile pentru a se asigura ca alimentele pe care le consumam sunt sigure. Respectarea normelor de igienizare in industria alimentara, pregatirea si depozitarea adecvata a produselor alimentare sunt imperative. Totusi, aceste masuri nu pot preveni contaminarile cu agenti patogeni periculosi, […]
Norme de igienizare in industria alimentara

Norme de igienizare in industria alimentara

Legislatia referitoare la operatiunile de igienizare in industria alimentara cuprinde norme tehnice si de igiena cu privire la dezinfectia unitatilor de productie si ambalare, a obiectelor si materialelor cu care personalul intra in contact. Iata cateva dintre acestea: Normele de igiena privind alimentele si protectia sanitara a acestora, aprobate de Ministerul Sanatatii. Directiva Consiliului Comunitatii Europene nr. 93/43/EEC/14 iunie 1993 cu privire la regulile generale privind igiena produselor alimentare si procedurile de […]
Norme de igiena in industria alimentara

Norme de igiena in industria alimentara. Prelucrarea laptelui

Respectarea normelor de igiena in industria alimentara reprezinta o conditie esentiala in industria prelucrarii laptelui. Acest aspect asigura o înalta calitate atat a laptelui ca materie prima cat si a produselor rezultate dupa prelucrarea acestuia. Igiena in industria alimentara: Reguli generale, nu sumare Omul are un rol deosebit de important in limitarea sau realizarea contaminării microbiene. El este  deseori purtator al unei microflore naturale, localizate în diverse zone ale corpului: mâini, gură, […]
error: Conținutul acestui website este protejat!