Întrebări frecvente

1Ce sunt lămpile bactericide?
Lămpile bactericide sunt dispozitive produse de firma BIOCOMP care asigură dezinfecţia prin lumina ultravioletă de tip UV-C pentru a distruge 99,99% microorganismele dăunătoare sănătăţii umane: virusuri, bacterii, spori de mucegai, fungi, protozoare.
2Ce înseamnă lumina ultravioletă UV-C?
Radiaţia ultravioletă (lumina UV)

Componenta invizibilă a radiaţiei solare.
Este situată, ca lungime de undă, între infraroşii şi radiaţia X.

Există 3 tipuri de lumină UV, ce diferă ca lungime de undă şi au efecte diferite asupra organismelor vii:
UV tip C - de la 100 nm la 280 nm (efect distructiv asupra celulelor, determinând grave laziuni celulare şi distrugerea acestora).
UV tip B - de la 280 nm la 315 nm (efect bronzant, prin stimularea celulelor ce determină colorarea normală a pielii - melanocite).
UV tip A - de la 315 nm la 400 nm (efect eritematos asupra afecţiunilor dermatologice, de tip inflamator).
3Cum distruge lumina UV-C microorganismele dăunătoare?

Lumina UV-C pătrunde în ADN-ul bacteriilor, virusurilor, fungilor, protozoarelor si a sporilor de mucegai distrugând definitiv agentul patogen. În plus, lumina UV-C emisa de lampa bactericida poate atinge si alte obiecte din jur, dezinfectand astfel suprafetele de lucru, piese de mobilier si aerul din incaperi. Pentru a exemplifica, prezentam etapele de distrugere a ADN-ului unei bacterii. Acest principiu este valabil si in cazul celorlalte tipuri de microorganisme.

Etapa 1 - Celula bacteriei în stare naturală
Bacteria este un microorganism unicelular microscopic, de natură vegetală sau animala, care provoacă unele boli infecţioase.
Calea de transmitere a bacteriilor poate fi aeriană (inspiraţie), atingere (obiecte contaminate) sau înghiţire (alimentaţie contaminată).

Etapa 2 - Influenţa luminii UV-C asupra bacteriei
Pentru a ucide microorganismele cu transmitere aeriană, lumina UV-C penetrează membrana celulelor, străbate conţinutului celulei şi distruge ADN-ul celular, determinând leziuni ce împiedică activitatea de dezvoltare a bacteriei şi capacitatea acesteia de a se reproduce, fara a mai fi o ameninţare pentru organismul uman.
Astfel bacteria isi pierde puterea de a capata mutatii sau de a deveni mai puternica in viitorul apropiat.

Etapa 3 - ADN-ul bacteriei este distrus prin acţiunea luminii UV-C
Lumina UV-C afectează deci materialul biologic, fără a produce reacţii chimice, doar prin intermediul energiei, de putere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt îndepărtate din mediul în care se găsesc, însă ele nu mai sunt dăunătoare. Acestea se pot indeparta printr-un proces clasic de curatenie si igienizare incaperi sau spatii.
De asemenea, lumina ultravioleta de tip UV-C nu modifică particulele sau substanţele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant 99,99%, 100% ecologic, iar la doză mare, cu efect sterilizant.
4Cum aleg modelul de lampă potrivit pentru mine?
Dacă ai probleme cu sporii de mucegai sau anumite bacterii dintr-o încăpere, îţi recomandăm să foloseşti lampa bactericidă potrivită. Ţine cont că, uneori, lampa bactericidă mai este cunoscută şi sub denumirea de lampa germicidă, pentru că se referă la germeni, bacterii etc. Deci, lampa germicidă şi lampa bactericidă reprezintă acelasi lucru.

Pentru alegerea lampii LBA potrivite, urmeaza 5 pasi simpli:
1. CALCULEAZĂ SUPRAFAŢA ÎNCĂPERII conform următoarei formule: Lungimea (L) x Lăţimea (l) = Suprafaţa în metri pătraţi (m2).

2. IDENTIFICĂ LAMPA LBA cea mai potrivită pentru încăperea ta:

Suprafaţă dezinfectată Model lampă LBA Opţiuni/Accesorii
3-4 m2 LBA 8W


LBA fixă cu montare pe perete/tavan
LBA mobilă cu stativ
Contor de timp
Programator
Proiecte personalizate
4-6 m2 LBA 15W
7-12 m2 LBA 2x15W, 30W
20-24 m2 LBA 2x30W
24-45 m2 LBA 55W, 2x55W
45+ m2 cerere ofertă

3. COMANDĂ LAMPA LBA şi va fi livrată oriunde în România, în 48 ore.

4. MONTEAZĂ ŞI PUNE ÎN FUNCŢIUNE LAMPA LBA în încăperea unde ai problema. Lasă lumina UV-C să acţioneze spre zona afectată. Lampa poate funcţiona în prezenţa persoanelor, respectând regulile de montare şi orientare prezentate în manualul de utilizare.

5. VEZI REZULTATELE DEZINFECŢIEI prin utilizarea lămpii conform manualului de utilizare şi bucură-te de o încăpere dezinfectată.

BIOCOMP îţi garantează EFICIENŢĂ ÎN DEZINFECŢIE!
5Cum comand o lampă?
Puteţi face comanda folosind formularul de contact sau datele de contact ale companie noastre şi reprezentanţilor şi distribuitorilor autorizaţi din zona dumneavoastră conform hărţii disponibile în pagina de Contact.
6Transportul este inclus?
Transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 300 de lei.
7Ce garanţii am?
Produsele BIOCOMP beneficiază de garanţie până la 36 de luni, respectiv 10 ani postgaranţie.
8Care sunt certificările şi documentele care atestă calitatea produselor marca BIOCOMP?

Referatul D.A.M. nr. I.M.9624/1993 privind Buletinul de Analiză a acţiunii germicide a lămpilor bactericide.

Certificat ISO 9001:2015 si emis de DEKRA Certification B.V.

ISO 13485:2003 prin PHILIPS Medical Systems Neatherland B.V cu nr. 2104491.

Buletin de analiză microbiologie Unilab nr. 18478-05.10.2016, realizat în parteneriat cu Selgros.

Acord de parteneriat cercetare-inovare cu USAMV-ICAM Iaşi.

ANUNT FOARTE IMPORTANT!

Avand in vedere volumul imens de comenzi primite de la clientii nostri de la inceperea decretarii starii de urgenta ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, va anuntam urmatoarele:
1. Compania BIOCOMP, producator de dispozitive de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C, a luat toate masurile posibile pentru a asigura livrarea produselor intr-un termen rezonabil (care acum a crescut la un estimat de 60 de zile).
2. Suntem nevoiti si obligati de situatia prezenta sa acceptam cu prioritate comenzile venite de la institutiile statului, unitati medicale aflate in lina 1, unitati SMURD, UPU, ATI, institute medicale etc.
3. Ca urmare a acestei situatii, suntem nevoiti sa anuntam ca, incepand cu data de 27 Martie 2020 pana la 04 Mai 2020, nu se vor mai prelua comenzi de la clientii din urmatoarele categorii:
• Persoane fizice
• Cabinete medicale si veterinare
• Companii cu activitati industriale
• HoReCa
• Gradinite, scoli, licee, unitati de invatamant superior, etc.
4. Aceasta decizie temporara are rolul de a ne permite sa procesam volumul foarte mare de comenzi si sa putem livra cu celeritate dispozitivele de dezinfectie catre zonele cele mai afectate si care au un impact hotarator in stoparea extinderii pandemiei.
5. Pentru a putea relua livrarile catre clientii mentionati la punctul 3, pe site-ul biocomp.ro s-a deschis o lista de inscrieri in asteptare, in care va rugam sa va inscrieti daca doriti ca la reluarea preluarii comenzilor sa aveti prioritate.
Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca BIOCOMP va continua sa fie prezent in linia 1 de lupta impotriva raspandirii pandemiei de coronavirus, producand in Romania cea mai completa gama de dispozitive de dezinfectie UV-C la nivel mondial.