Aplicaţii

Domenii de utilizare

Lămpile şi dispozitivele bactericide marca BIOCOMP pot fi utilizate în special în următoarele domenii:
1Domeniul Medical

Cu toţii ne dorim să beneficiem de cele mai bune servicii medicale, de siguranţă şi de calitatea aparaturii cu care se lucrează. În acest sens, lămpile bactericide ne pot scăpa în mod eficient de infecţii nosocomiale, viroze sau alte bacterii, virusuri sau spori care se pot transmite în mediul spitalicesc şi care se răspândesc fie datorită slabei întreţineri a curăţeniei, fie datorită aglomerării din spitale, în special cea din zonele de urgenţă, săli de aşteptare sau saloane de găzduire a pacienţilor.

Lămpile bactericide BIOCOMP sunt special gândite pentru a se adapta oricărui tip de spaţiu şi asigură protecţia personalului medical şi a pacienţilor, pentru un maxim de eficienţă în dezinfecţie.


Află mai multe!


Protecția doctorilor, asistentelor, pacienților, vizitatorilor etc.

Manevre realizate în condiții maxime de igienă și control al sănătății.

Dezinfectare: săli de operație, săli de naștere, saloane pacienți, cabinet, saloane de așteptare

Pavimente, pereți (faianță, tapet lavabil etc.), uși, ferestre, mobilier, paturi, noptiere, mese de operație, mese instrumentar, suprafețe pentru pregătirea tratamentului, suprafețe pentru depozitarea temporară a produselor patologice recoltate, lămpi scialitice, mese de înfășat, mese de lucru în laboratoare, cărucioare, tărgi.

Obiecte sanitare, recipiente de colectare, băi, băițe pentru copii, chiuvete, bazine de spălare, ploști, olițe, urinare, grupuri sanitare (WC, bazine, scaune WC, pișoare), grătare din lemn sau plastic pentru băi și dușuri, sifoane de pardoseală, sifoane de scurgere.

Găleți pentru curățare, ustensile pentru curățare (perii, mop, teu, lavete, cârpe etc.), recipient pentru colectarea deșeurilor menajere, pubele.

Lenjerie și echipamente de protecție, lenjerie contaminată (murdărită cu excremente, produse patologice și lenjerie care provine de la bolnavi contagioși), șorțuri impermeabile din cauziuc și plastic.

Zone de preparate și distribuție alimente, veselă, tacâmuri, alte ustensile pentru consum.

Termometre, incubatoare, izolete, măști de oxigen, saltele, huse pentru saltele, perne, pături, halate.


Zone recomandate pentru utilizare: unităţi medicale (spitale, clinici, policlinici, maternităţi, unităţi din penitenciare etc.), laboratoare (microbiologie, analize medicale, cercetare ştiinţifică), industria farmaceutică, farmacii, cabinete medicale individuale pentru orice tip de specializare (stomatologie, ginecologie, dermatologie, pediatrie etc.), săli de așteptare, producția de medicamente, produse naturiste, zone dedicate personalului: zone de luat masa, vestiare, grupuri sanitare.
2Domeniul Alimentar

Cu toţii ne dorim produse fabricate în cele mai sigure condiţii, fără grija virusurilor, bacteriilor şi mucegaiurilor de pe liniile de ambalare sau de pe traseul de livrare a produselor. Lămpile bactericide BIOCOMP sunt special concepute şi adaptate pentru producătorii de produse alimentare, băuturi, produse din carne, lactate, făinoase etc., astfel încât acestea să poată fi uşor montate pe orice tip de linie de ambalare, linie transportoare, spaţii de depozitare, camere de maturare, camere de verificare şi zone de inspecţie sanitară. Lămpile bactericide BIOCOMP pot fi utilizate şi pentru siguranţa angajaţilor care lucrează în spaţiile de producţie.

Aglomerarea de angajaţi din halele de producţie poate favoriza perioade de îmbolnăvire şi concedii medicale, prin transmiterea bolilor pe cale aeriană. Acest lucru poate fi cu uşurinţă împiedicat prin utilizarea lămpilor bactericide pentru siguranţa personalului.


Protecția angajaților și a consumatorilor.

Prelungirea termenului de valabilitate a produselor.

Protejarea drepturilor consumatorilor în ceea ce privește siguranţa alimentară.

Siguranța şi liniştea de a apela la serviciile unui restaurant/ firmă de catering/ fast food.

Teste de sanitaţie reuşite.


Zone recomandate pentru utilizare: depozite şi camere de maturare mezeluri şi alte produse din carne, linii producţie şi de ambalare produse alimentare şi băuturi răcoritoare şi alcoolice, linii de ambalare şi spaţii depozitare lactate şi brânzeturi, depozite materii prime, semifabricate, depozite de fructe şi legume, producători din domeniul panificaţiei, transport produse alimentare, carmangerii, brutării, ciupercării, magazine, supermarketuri, în zonele de produse refrigerate sau susceptibile de apariția mucegaiului, zone dedicate personalului: zone de luat masa, vestiare, grupuri sanitare.
3Domeniul HoReCa

Un client mulţumit înseamnă siguranţa şi profitabilitatea afacerii în domeniile adresate turismului. Pornind de la zonele de preparare a mâncării, zonele de depozitare sau zonele de pregătire a materialelor şi textilelor cu care clienţii intră în contact, până la zonele de servire a mesei şi zonele de relaxare, unităţile şi complexurile din domeniul HoReCa pot garanta siguranţa serviciilor oferite prin montarea de lămpi bactericide care luptă eficient împotriva sporilor de mucegai, virusurilor şi bacteriilor. Lămpile bactericide BIOCOMP pot dezinfecta aerul şi suprafeţele în permanenţă, nu doar în zonele de lucru, ci şi în zonele în care clienţii sunt în tranzit sau în care îşi petrec timpul (baruri, restaurante, cafenele).

Siguranța și protecția angajaților și a consumatorilor.

Condiții și mediu de lucru igienizate corespunzător.


Zone recomandate pentru utilizare: unități și complexuri hoteliere, restaurante, cantine, cafenele, baruri, foodcourt-uri, magazine alimentare, resort-uri, complexuri de agrement, complexuri de fitness, centre comerciale cash&carry, mall-uri; bucătării, depozite alimente, vitrine frigorifice, camere hotel, vestiare, săli de mese, recepții, săli de spectacole, piscine, spa-uri, băi, lifturi etc.
4Domeniul Zootehnic

Acest domeniu cuprinde zone cu risc foarte mare de îmbolnăvireşi de transmitere a bolilor, atât pentru animale cât şi pentru oamenii care intră în contact cu acestea. Lămpile bactericide montate în anumite zone (inspecţie sanitară, fermă, silozuri) pot asigura un control al gradului de virusuri şi bacterii care inevitabil circulă în aer, astfel încât acestea să nu fie dăunătoare nici oamenilor, nici animalelor. Pot fi distruse cu uşurinţă gripa aviară, gripa porcină şi alte boli care se pot transmite la animale pe cale aeriană.

Protejarea personalului și igienizarea spațiilor de lucru.

Manevre sterile.


Zone recomandate pentru utilizare: ferme pentru creşterea animalelor şi a păsărilor, silozuri de nutreţuri concentrate, abatoare, zone dedicate personalului: zone de luat masa, vestiare, grupuri sanitare.
5Domeniul Veterinar

Lămpile bactericide pot fi montate atât în zonele de intervenţie, zonele de consultaţii sau de farmacii veterinare, pentru a asigura siguranţa procesului de consultaţie şi intervenţie chirurgicală în cazul animalelor, dar şi pentru etapele de cosmetizare, igienă şi spălare a acestora. Lămpile bactericide asigură siguranţa personalului care lucrează cu animalele, indiferent de tipul de intervenţie care se realizează.
Zone recomandate pentru utilizare: cabinete şi farmacii veterinare, săli de intervenţie şi chirurgie, cosmetică animala, zone dedicate personalului: zone de luat masa, vestiare, grupuri sanitare.
6Domeniul Cosmetic

Zeci, chiar sute de persoane intră zilnic în saloanele de cosmetică şi indiferent de mărimea acestora, la finalul zilei se adună o mulţime de bacterii şi virusuri inclusiv de la pantofi, zona de spălare şi cosmetizare a părului, cât şi la partea de manichiură, pedichiură sau cosmetică corporală. Toate aceste zone nu trebuie doar curăţate, ci trebuie dezinfectate, lămpile bactericide asigurând un maxim de siguranţă pentru procesul de curăţenie dar şi pentru persoanele care intră în salon.

Aşa cum în mediul medical ne dorim ca în momentul în care intrăm în cabinetul medicului să fie un mediu curat şi dezinfectat, să avem siguranţa că nu luăm o bacterie sau un virus de la pacienţii care au fost înaintea noastră, acelaţi lucru ni-l dorim şi de la saloanele de cosmetică. Important este ca nu doar instrumentarul să fie dezinfectat, ci şi scaunele, zona de spălare, zona de curăţare sau zona de relaxare.


Prevenție și protecție împotriva îmbolnăvirilor.

Condiții și mediu de lucru igienizate corespunzător.


Zone recomandate pentru utilizare: saloane de cosmetică şi hairstyle, centre de înfrumuseţare, unităţi de agrement, săli de sport şi fitness.
7Domeniul Educaţional

În momentul în care un copil intră într-o comunitate, se ştie că sunt şanse foarte mari de îmbolnăvire. Statistic, s-a dovedit că în perioada în care un copil este la grădiniţă (3-4 ani) nu se dezinfectează niciodată jucăriile sau obiectele cu care acesta intră în contact. Singurele zone în care se face efectiv o curăţare sau o igienizare sunt pereţii, mesele, scaunele sau podeaua; celelalte obiecte nu sunt igienizate şi dezinfectate.

Atât în creşe, grădiniţe, şcoli, spaţii de joacă sau orice zonă în care copiii îşi desfăşoară activitatea zilnică, se recomandă a fi montate astfel de lămpi bactericide şi utilizate pe perioada cât copiii nu se află în instituţia academică. În special noaptea, pentru a dezinfecta şi distruge virusurile de pe suprafeţe, dar şi de pe obiectele cu care copii intră în contact.

În muzee, în filatelie, în zonele de restaurare a obiectelor de artă sau bilbioteci se recomandă montarea de lămpi, astfel încât să se asigure dezinfecţia cărţilor, manuscriselor sau a oricărui tip de material tipărit vechi, care formează spori de mucegai. Pentru şcoli, licee, universităţi sau alte zone academice cu un flux foarte mare de oameni se recomandă montarea lămpilor bactericide şi în zonele de secretariat, birouri, sau zonele unde există aglomerare foarte mare pe metru pătrat.


Menținerea sub control a epidemiilor și îmbolnăvirilor.

Creșterea statului de instituție responsabilă prin Diplome de Responsabilitate BIOCOMP.

Crearea unui microclimate lipsit de microorganism dăunătoare pentru devzoltarea corectă și protejată copiilor.


Zone recomandate pentru utilizare: creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee, universităţi, centre de instruire şi pregătire tineri, centre culturale, laboratoare, filatelie, muzee, restaurare artă etc.
8Domeniul Casnic

Orice părinte îşi doreşte ca puiul său să fie sănătos şi să beneficieze de cele mai bune condiţii de igienă şi sănătate. Acasă, deşi suntem obisnuiţi cu un anumit tip de bacterii care se transmit natural în familie, se recomandă ca cel puţin o dată, de două ori pe săptămână să se facă dezinfecţia spaţiilor în care exisţă risc de îmbolnăvire, atât din partea membrilor familiei cât şi din partea vizitatorilor, oaspeţilor. Acest lucru înseamnă dezinfecţia periodică în camerele de dormit, dezinfecţia lenjeriilor, jucăriilor, în zonele de relaxare (canapele, scaune), dezinfecţia băilor, bucătăriilor şi a zonelor de tranzit (holuri).

Pentru familiile cu copii mici se recomandă dezinfecţia tuturor zonelor în care ştim că, copilul îşi va petrece timpul. De asemenea, acasă se recomandă utilizarea lămpilor bactericide pentru familiile care au bolnavi la domiciliu sau bolnavi care se recuperează după anumite intervenţii chirugicale şi au nevoie de un grad sporit de igienă şi de siguranţă, dar şi pentru persoanele care suferă de anumite alergii. Lămpile bactericide distrugând bacterii, virusuri şi spori de mucegai automat distrug şi protozoare, fungi sau alte microorganisme dăunătoare care circulă prin aer sau apar pe suprafeţe.


Prevenirea apariției coloniilor de microorganisme în spații greu de ajuns, strâmte.

Distrugerea acarienilor de pe lenjeria de pat, prosoape etc.

Dezinfectarea suprafețelor de lucru din bucătărie, electrocasnice, ustensile de gătit (blat de bucătărie, fund de lemn sau plastic, tocător, frigider etc.).

Dezinfecție grup sanitar, periuță dinți, suport periuțe.

Dezinfecție telecomandă, mouse, tastatură, telefon, întrerupătoare, clanțe uși etc.


Zone recomandate pentru utilizare: apartamente, case private, spaţii de locuit sau alte încăperi unde există probleme legate de îmbolnăviri sezoniere, virusuri, bacterii, spori de mucegai, sau care au nevoie de un climat steril la domiciliu, distrugere acarieni de pe lenjeria de pat, prosoape etc.
9Domeniul Office

Moda birourilor open space a generat un număr mare de angajaţi care lucrează foarte aproape unul de celălalt, ceea ce înseamnă că în spaţiile de birouri de 50-100-150 metri pătraţi pot lucra sute de persoane.

În momentul în care se generează cazuri de epidemie: gripă, viroze, tuberculoză sau orice alt tip de virus, acestea se pot transmite foarte uşor de la o persoană la alta datorită apropierii, în special având în vedere că majoritatea acestor boli se transmit pe cale aeriană.

Se recomandă utilizarea lămpilor bactericide nu doar în spaţiile de lucru, dar şi în zonele de vestiar, fumoar sau alte zone în care aceştia mănâncă şi îşi petrec pauzele, reducând astfel cu până la 60-70% riscul de îmbolnăvire a angajaţilor şi automat o controlare mai bună a concediilor medicale.<-p>


Siguranță și protecție a angajaților și a consumatorilor.

Condiții și mediu de lucru igienizate corespunzător.


Zone recomandate pentru utilizare: instituții publice, spații office, unități bancare, săli de conferinţă, centre comerciale, hypermarket-uri, cinematografe, depozite de patrimoniu, arhivistică etc.

error: Conținutul acestui website este protejat!