Biocomp este în permanena la curent cu cele mai noi informatii din domeniile în care activeaza, respectiv medical, alimentar, veterinar, cosmetic, educational si casnic. În fiecare dintre acestea, mentinerea sanatatii este primordiala, motiv pentru care Biocomp va recomanda Lampile Bactericide recunoscute pentru calitatea si eficienta lor în dezinfectie de-a lungul a 25 de ani de existenta pe piata.
Astăzi, dorim să sărbătorim împreună cu dvs. Ziua Mondială a Sănătății prin care se consacră respectul și atenția față de sănătăte. Ziua de 7 Aprilie amintește de importanța deosebită pe care trebuie să o acordăm sănătății și marchează întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948. În această zi, oamenii din toate colțurile lumii sunt încurajați să se implice în activități care pot duce la o stare de sănătate mai bună.
Anul acesta, Diabetul Zaharat este unul dintre subiectele principale deoarece OMS a înregistrat o epidemie de diabet cu tendință de progresare din anul 2012 și până acum. Se pare că această boală a fost cauza directă a 1,5 milioane de decese, dintre care 80% s-au înregistrat în țările cu venit mediu și scăzut. OMS anticipează pentru anul 2030 faptul că diabetul zaharat va deveni a șaptea cauza de deces în lume. Cel mai răspândit tip de diabet este diabetul de tip 2 cu o frecvenţă de 90%.
Diabetul este o afecţiune cronică care apare în contextul în care pancreasul secretă un nivel scăzut de insulină sau când organismul nu utilizează în mod corect insulina care se produce. Insulina este un hormon secretat de celulele pancreatice, care ajută celulele să preia glucoza din sânge şi să o transforme în energie. Producţia insuficientă de insulină sau utilizarea incorectă a acesteia duce la creşterea nivelului de glucoză în sânge – hiperglicemia – ceea ce poate afecta funcţionarea unor organe şi ţesuturi.
Diabetul de tip 1 – este o boală autoimună caracterizată prin distrugerea celulelor pancreatice producătoare de insulină. Se mai numeşte diabet insulino-dependent. Producţia insuficientă de insulină, impune o administrare substitutiva zilnică. Diabetul de tip 1 este diagnosticat cel mai frecvent la copii sau la adulţii tineri.
Diabetul de tip 2 – este caracterizat prin rezistenţa la insulină. Pacienţii cu acest tip de diabet nu pot utiliza corespunzător insulina, care se secretă normal. Se mai numeşte diabet non-insulinodependent sau diabetul de maturitate. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot fi asimptomatice timp de mulţi ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate. Simptomele pot fi subtile. Creşterea volumului urinar şi senzaţia de sete sunt uşoare la început, agravându-se progresiv. În final, bolnavii prezintă oboseală extremă, vedere neclară şi deshidratare. Uneori, în stadiile precoce ale diabetului, glicemia scade anormal de mult, o manifestare denumită hipoglicemie.
În România la populaţia adultă există o prevalenţă de 11,6% pacienţi cu diabet zaharat, pericolul mai mare fiind reprezentat de prediabet cu o prevalenţă de 16%.
În Europa, în anul 2015 erau 60 milioane bolnavi, prevalenţa fiind în creştere la toate grupele de vârstă, afectând 10-15% din populaţia unor state europene.
Configurator sistem de Biosecuritate Ecologică Integrată. Completează formularul AICI.