Noutati
30
nov 2016

”IMPREUNA IN LUMEA MEA SI-A TA” Campania marca Fundatia Star of Hope

Biocomp sprijina cu mandrie Gala pentru Copiii si Tineri cu Dizabilitati Star of Hope Romania, eveniment caritabil organizat in Iasi! Joi, 15 decembrie 2016, ora 17.30, Teatrul ”Luceafarul” Iasi ...

   ”IMPREUNA IN LUMEA MEA SI-A TA” Campania marca Fundatia Star of Hope               ”IMPREUNA IN LUMEA MEA SI-A TA” este campania lansata pe data de 22 noiembrie 2016, de catre Fundatia Star of Hope Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati si TVR Iasi. Campania se deruleaza in perioada 15 noiembrie - 20 decembrie 2016 si are drept scop sensibilizarea si informarea comunitatii privind problemele cu care se confrunta copilul cu dizabilitati dar si parintii acestuia.

               LAURA BRETAN, fetita cu voce de inger care a uimit o lume intreaga, este noul Ambasador Star of Hope Romania si va sustine campania printr-un concert caritabil la Iasi, in beneficiul copilor cu dizabilitati, in cadrul Galei pentru Copiii si Tineri cu Dizabilitati Star of Hope Romania, pe 15 decembrie 2016, ora 17.30, la Teatrul Luceafarul din Iasi.

              LAURA BRETAN: ”Pe 15 decembrie, voi fi la Iasi, alaturi de Fundatia Star of Hope Romania. Voi canta cu tot sufletul meu pentru copiii cu dizabilitati. Va invit sa fim ”IMPREUNA IN LUMEA MEA SI A TA”, pe 15 decembrie, sa le aratam ca ne pasa si ca viata poate fi frumoasa! Abia astept sa ne vedem la Iasi!   Alaturi de Laura Bretan, in concert vor canta si membrii trupei PROCONSUL.

 Devenita deja traditie, Gala are scop caritabil, achizitionarea biletelor inseamnand sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie pentru 325 de beneficiari ai Fundatiei Star of Hope Romania. 

 
29
nov 2016

Luptam impotriva infectiilor nosocomiale din Romania!

In ultimii ani, spitalele din Romania se confrunta cu una dintre cele mai dificile probleme: controlul asupra super-bacteriilor rezistente la antibiotice. Statisticile oficiale ofera o imagine de ansamblu asupra a 3 directii: consumul excesiv de antibiotice din partea oamenilor, solutii de dezinfectie diluate folosite in spitale si mutatii genetice agresive ale bacteriilor. Chiar daca am ajuns sa constientizam aceste probleme, urgenta si importanta solutionarii lor ar trebui sa ne puna mai mult pe ganduri…si pe fapte! ...

Luptam impotriva infectiilor nosocomiale din Romania! Publicul roman este putin familiarizat cu alfabetizarea in domeniul sanatatii, avand dificultati in a cunoaste diverse terminologii si in a se documenta corect pe cont propriu. Cu toate ca informatiile stiintifice din sanatate capteaza intr-o mai mare masura atentia publicului prin mediatizari, informatiile nu ajung sa clarifice notiunile pe care le ofera. Nivelul de informare influenteaza in mod direct gradul de cunoastere in domeniul sanatatii si implicit, seriozitatea si urgenta cu care sa se iau masuri.

Daca ar fi sa trasam cateva legaturi intre informatiile oferite public, de exemplu:

-ultimele date publicate de Comisia Europeana (noiembrie 2013) in Eurobarometrul ”Rezistenta antimicrobiana” releva, pentru Romania, cateva aspecte ingrijoratoare: un consum mare de antibiotice in randul populatiei (47%); autoadministrarea antibioticelor fara prescriptie medicala (20%); administrarea antibioticelor in caz de raceala sau gripa (61 %).

-intre anii 2010 si 2015 au fost inregistrate peste 57.000 de infectii nosocomiale in spitalele din Romania, cele mai multe fiind constatate in unitatile sanitare din judetele Iasi, Cluj si Timis si din Bucuresti, iar sectiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie Intensiva, Chirugie, dar si Pediatrie, potrivit Ministerului Sanatatii. Datele au fost transmise de Ministerul Sanatatii catre doi parlamentari, in urma interpelarilor facute de acestia la institutii, iar raspunsurile au fost publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

-solutiile de dezinfectie traditionale administrate in majoritatea spitalelor din Romania sunt diluate de 3 pana la 9 ori (concentratia de substanta activa in Suprasept si Thor, 2 antiseptice folosite in mod obisnuit in spitalele romanesti, este de 1,25% in loc de 12% cat figura pe eticheta produselor, respectiv de 5% in loc de 15%).

                -potrivit 
Centrului National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica, in primele 9 luni ale anului 2015 s-a constatat un numar de 9.402 infectii intraspitalicesti, cele respiratorii, digestive si ale plagilor chirurgicale fiind, de asemenea, cele mai frecvente. Astfel, in Bucuresti au fost constatate 2.517 infectii, in spitalele din Iasi 1514 si in cele din Cluj 940, iar la polul opus, cu cele mai putine infectii, au fost spitalelele din judetul Ilfov unde in primele 9 luni ale anului trecut nu a fost inregistrata nicio infectie intraspitaliceasca. Terapie Intensiva, Chirurgie si Pediatrie au fost si in 2015 sectiile cu cele mai multe probleme, inregistrandu-se peste 5.000 de infectii intraspitalicesti.


-Romania raporteaza la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) un procent de infectii instraspitalicesti de 20 de ori mai mic decat media Uniunii.

Oricat de alarmante sunt aceste statistici, probleme asemanatoare pot fi intalnite in orice colt al lumii, motiv pentru care exista si solutii. Progresele in domeniul dezinfectiei si al tehnologiei au condus la eliminarea infectiilor nosocomiale din spitale, in special distrugerea a 3 microorganisme: Staphylococcus aureus, Clostridium difficile si Acinetobacter (frecvent intalnite si in spitalele din Romania) cu ajutorul Lampilor Bactericide cu lumina UV-C: dispozitive medicale de dezinfectie, categoria I. Va invitam sa cititi urmatorul studiu realizat de Society for Healthcare Epidemiologgy of America, in anul 2012: https://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121018130923.htm

Biocomp produce de 25 de ani lampi bactericide cu lumina UV-C care distrug 99,99% din microorganismele periculoase aflate in aer sau pe suprafete. Credem ca oriunde este omul..trebuie sa existe si o lampa bactericida sa-l protejeze!

 
08
nov 2016

Urare de Sarbatoare

Astazi este Sarbatoarea Ingerilor! ...

Urare de Sarbatoare 
 
26
oct 2016

Dezinfectie si Curatenie în spitale!

Te invitam sa vizualizezi zonele dintr-un cadrul unui spital, unde lampa bactericida trebuie montata! ...

Dezinfectie si Curatenie în spitale!
 
21
oct 2016

Ne vedem la INDAGRA

In perioada 2-6 noiembrie 2016 va invitam la INDAGRA, Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, in cadrul ROMEXPO. Ne gasiti la standul B331. ...

Ne vedem la INDAGRA
In perioada 2-6 noiembrie 2016 va invitam la INDAGRA, Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, in cadrul ROMEXPO. Ne gasiti la standul B331.

Biocomp va fi prezenta in cadrul standului comun coordonat de IndustriaCarnii.ro, unde va prezenta si promova produsele si lampile sale bactericide. Acestea dezinfecteaza si distrug microorganismele daunatoare din industria alimentara: E. coli, Salmonella, Listeria monocytogenes, spori de mucegai, drojdii, fungi si alte ciuperci, epidemiile si virozele etc.

Furnizam solutii si produse personalizate pentru dezinfectie, servicii si consultanta de specialitate. Dezinfectam garantat toate spatiile de depozitare si spatiile de tip office.
 
 
27
sep 2016

Cum ne protejam de E. coli?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacterii Escherichia coli (E. coli). Aceasta se gaseste de obicei in microbiota naturala a intestinului uman, a plantelor si a animalelor si de cele mai multe ori este inofensiva. Exista insa unele tulpini, precum cel al E. coli enterohemoragic (EHEC) care pot provoca toxinfectii alimentare severe.  ...

Cum ne protejam de E. coli?

Bacteria E. coli poate fi gasita adesea in orice coltisor unde exista oameni si mâncare: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne insuficient preparate termic precum si in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria E. coli este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor.

Masuri de preventie:

 •   utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
 • respectarea normelor de igiena personala;
 • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
 • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
 • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
 • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
 • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante.

 

Solutia:

 •   Utilizarea unei lampi bactericide.
 
26
sep 2016

Cum ne protejam de Salmonella?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacteriei Salmonella. Aceasta bacterie traieste in tractul intestinal al oamenilor si animalelor infectate si poate contamina o varietate de alimente precum carne, oua, lapte, fructe si legume. Mai mult de 95% din infectii sunt transmise pe cale alimentara. ...

Cum ne protejam de Salmonella? Bacteria Salmonella poate fi gasita, adesea, in orice coltisor al domeniului alimentar: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne preparate termic insuficient sau in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria Salmonella este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor si al alimentelor ce urmeaza a fi consumate.

Masuri de preventie:

 • utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
 • respectarea normelor de igiena personala;
 • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
 • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
 • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
 • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
 • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante;
 • spalarea si dezinfectarea tacamurilor, veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate;
              Soluția:
 •  Utilizarea unei lampi bactericide.
 
26
sep 2016

Cum ne protejam de TBC?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacteriei Mycobacterium tuberculosis (TBC), numita si bacilul Koch. Cea mai cunoscuta forma este tuberculoza pulmonara, unde bacteriile ataca plamanii, distrug tesuturile si creeaza cavitati. Mai exista alte doua  forme: tuberculoza extrapulmonara, regiuni ale corpului precum oasele, rinichii, ganglionii limfatici, meningele si sistemul nervos central sunt atacate, si tuberculoza diseminata, in care bacteriile se raspandesc prin sistemul sangvin si ataca intreg organismul.  ...

Cum ne protejam de TBC? Tuberculoza reprezinta o boala infecto-contagioasa, care inregistreaza o crestere a incidentei pe plan mondial (locul II in cauzele infectioase de deces) datorita mai multor factori: sporirea numarului de imigranti din tari in care tuberculoza este endemica, epidemia de SIDA, aparitia unor tulpini bacteriene rezistente la tuberculostatice, malnutritia, conditii sanitare deficitare, suprapopularea sau lipsa serviciilor medicale. Aceasta bacterie se transmite prin respiratie, tuse, stranutat si saliva.


Solutia impotriva unei infectari cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (TBC) este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispositive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor, evitarea transmiterii infectiei la alte persoane si tratarea precoce a infectiei latente, inainte de progresia catre forma activa a bolii.

Masuri de prevenire:

 •  utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
 • respectarea normelor de igiena personala;
 •  spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
 • detectarea precoce a infectiei latent;
 • evitarea locurilor agolmerate.

Solutie:

 • Utilizarea unei lampi bactericide pentru a crea un mediu dezinfectat si lipsit de posibilitatea molipsirii de catre persoanele dragi.
 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>