Noutati
25
mar 2016

Luptăm împreună pentru prevenirea TBC-ului

Tuberculoza reprezinta a doua cauza de mortalitate, dupa HIV/SIDA, la nivel mondial. O persoana cu TBC activ prezinta anumite simptome- tuse, feba, transpiratii nocturne, scadere în greutate etc. Oamenii bolnavi de TBC pot infecta la randul lor pâna la 10-15 alte persoane, pe parcursul unui an. Fara un tratament adecvat, pâna la doua treimi din oamenii bolnavi de TBC pot muri. ...

Luptăm împreună pentru prevenirea TBC-uluiRomânia deține un record trist în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul cazurilor de tuberculoză. Ţara noastră are cele mai multe cazuri de TBC din Uniunea Europeană, cu peste 27.000 de bolnavi tratați anual de TBC, din care mai mult de 15.000 reprezintă cazuri noi. Medicii sunt profund îngrijoraţi de emergenţa bacteriilor de tuberculoză, extrem de rezistente la antibiotice, această boală cunoscând o dezvoltare rapidă în ţările sărace.

Oricine intră în contact cu un bolnav se poate infecta. Bacilul poate fi luat de oriunde, de la mijloacele de transport în comun până la spaţiile închise sau spaţiile aglomerate. În momentul în care sistemul imunitar este slăbit, ne putem îmbolnăvi şi putem îmbolnăvi, la rândul nostru pe cei din jur. În cazul în care un pacient bolnav de TBC tuşeşte într-o încăpere, bacteriile sunt pulverizate în aer, în picături mici, plutind în aer și punând în pericol restul persoanelor prezente. Aceste bacterii (inclusiv tulpinile rezistente la antibiotice) pot fi eliminate rapid şi sigur folosind lămpile bactericide în aceste spaţii, declară cercetători de la Imperial College din Londra, Universitatea din Leeds, Spitalul Național Dos de Mayo, Lima, Perú și alte instituții internaționale. Lămpile bactericide sunt folosite frecvent în dezinfecția spitalelor,  cu precădere în sălile de operații, saloane și spații de așteptare.

Lămpile bactericide, prin efectul radiaţiei UV-C, distrug ADN-ul bacteriei TBC (bacterium Mycobacterium tuberculosis), aceasta devenind înofensivă. Aceste produse reprezită o soluţie eficientă dar şi low-cost pentru a reduce răspândirea tuberculozei în spitale şi săli de așteptare ,cu 70%, potrivit unui studiu realizat de Peter Wilson, de la College London University, publicat de PLoS Medicine Today.
 
11
feb 2016

Clădirile de birouri, “fabricile de microbi” în care petreci cel puțin 8 ore pe zi!

Birourile deschise si cele semi-deschise favorizeaza transmiterea celor mai raspânditi microbi, virusuri si bacterii, altfel spus ne supun unui risc mai mare de a ne îmbolnavi. Daca mai punem la socoteala faptul ca, fiecare dintre noi, la un moment dat, suntem bolnavi si trebuie sa mai finalizam sarcinile de lucru, devenim noi insine „fabrici umblatoare” de microbi dezgustatori. Astfel, fiecare cladire de birouri devine un focar de infectii si, probabil, singura solutie ar fi sa lucram cu totii de acasa :). ...

Clădirile de birouri, “fabricile de microbi” în care petreci cel puțin 8 ore pe zi!

Un studiu suedez despre transmiterea microbilor la locul de muncă, demonstrază că persoanele care lucrează în birouri deschise și semi-deschise sunt de 2 ori mai predispuși să-și ia concediu medical (cel puțin de o săptămână) comparativ cu cei care sunt singuri în birou. O cercetare similară întreprinsă pe 2400 de angajati danezi demonstrează că persoanele din birouri deschise au cu 60% mai multe șanse să își ia concediu medical decât cei care au birou privat. Un sondaj întreprins pe 10.000 de muncitori din multiple tari, indică faptul că angajații din birourile deschise și-au luat, în medie, 3-4 zile de concediu medical pe an, în comparație cu angajații care lucrau de acasă, care însumează doar 1-2 zile de concediu medical.


      Și totuși, de ce favorizează transmiterea bolilor birourile open-space sau semi open-space? Haideți să cercetăm mai în detaliu! Răceala reprezintă un termen generic care însumează o multitudine de virusuri care cauzează simptome similare. Gripa, la rândul ei, este cauzată de altă multitudine de virusuri. Toate aceste virusuri se răspândesc prin 3 căi:


1. O persoană infectată își atinge nasul sau gura, preluând microbul și depozitându-l prin atingere pe o altă suprafață. Colegul acestuia atinge suprafața respectivă, preia virusul pe mâini și apoi își atinge nasul sau gura și se infectează la rândul lui.

2. O persoană infectată tușește sau strănută, iar colegul vecin inhalează sau înghite stropi microscopici infectânduse cu acel virus.

3. O persoană infectată tușește sau strănută, lăsând în aer un nor de particule virale, prin care trece o persoană sănătoasă și le inhalează.


       Lucrând în colectiv dispar barierele fizice între angajați, astfel ușurându-se transmiterea virusurilor, bacteriilor și a microbilor! Un microbiolog celebru de la CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA) afirmă că: „Oamenii tușesc și respiră in directia ta sau a spațiului tau de lucru. Dacă ești separat de un perete și oamenii nu au acces la spațiul tău de lucru, e logic că vei avea mai puține șanse să te infectezi. Într-un spațiu deschis, până și colegii care stau la trei scaune distanță de tine pot reprezenta un risc pentru sănătatea ta. Chiar celelalte spații pe care le folosești la comun cu colegii tăi, cum ar fi baia, bucătăria, holul sau obiecte comune precum proiectorul, tastaturile, pixurile, telecomenzile, xeroxurile reprezintă un vehicul pentru microbi! În plus, birourile circulă același aer viciat din care respiră toți indivizii, iar norii de particule virale ajung cu ușurință în plămânii tăi.”
 

      Sperând că nu v-am speriat prea tare, :) ținem să vă reamintim că există câteva trucuri salvatoare care stau la îndemâna oricui:

- spălatul frecvent pe mâini;
- evitarea atingerii gurii, ochilor și nasului;
- vaccinurile;
- folosirea lămpilor bactericide de birou care distrug în proporție de 99,9% virusurile, bacteriile și microbii responsabili pentru cele mai frecvente boli transmise la serviciu (gripă, răceală, TBC, hepatită, enterocolită etc).


 
09
feb 2016

Infecţiile nosocomiale, flagelul spitalelor din România

În ultimul timp se vorbeste din ce în ce mai mult despre infectiile nosocomiale. Trei dintre ranitii în incendiul din clubul Colectiv au murit la Spitalul de Arsi din Bucuresti deoarece au dezvoltat infectii nosocomiale grave. Vietile a mii de pacienti români si a personalului din spitale au fost si sunt puse în continuare în pericol. ...

Infecţiile nosocomiale, flagelul spitalelor din România

Ce sunt şi cum apar infecţiile nosocomiale

Infecţiile nosocomiale sunt infecţiile provocate de bacterii, virusi, fungi sau alte microorganisme, contractate în perioada în care pacientul este spitalizat. Infecțiile nosocomiale pot sa apară ca urmare a unor deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale şi se împart în două categorii: infecţii nosocomiale dobândite în spital, dar cu germeni proprii (germenii sunt deja prezenţi în organismul pacientului, dar infecţia se dezvoltă în spital) și infecţii nosocomiale cu germeni proprii spitalului (pacientul fie dobândeşte germenul de la un alt pacient, fie germenul este transportat prin diverse manevre medicale).

Infecțiile nosocomiale contribuie la dublarea riscului de deces, putând duce la apariţia infecțiilor respiratorii grave la persoanele intubate mai multe zile, complicațiilor postoperatorii, precum şi la prelungirea duratei de spitalizare sau incapacitate temporară, prelungită sau definitivă de muncă.

Infec
țiile nosocomiale se transmit atât de la pacient la pacient cât și de la personalul medical la pacient sau invers, pe calea aerului (strănut, tuse), prin contact direct cu suprafața corpului pacientului (atingere, palpare, percuție), prin contact indirect cu obiecte contaminate sau prin acte invazive specifice procedurilor medicale.

Principalii germeni care duc la apariția acestor infecții sunt: bacili gram- negativi (Eschericia coli, Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Acinetobacter spp.), Staphylococcus aureus, Clostridium difficile si fungi. Fiecare persoană are de aproximativ 10 ori mai multe microorganisme la nivelul pielii şi al mucoaselor decât celule proprii corpului. Aceste microorganisme profită de orice imunodeficienţă pentru a genera infecţii. „Cele mai grave dintre aceste infecţii sunt cauzate de bacterii rezistente la antibiotice, astfel încât reducerea consumului nejustificat de antibiotice şi utilizarea lor corectă ar trebui să devină o prioritate pentru sistemul sanitar românesc”, a declarat Dr. Daniela Diculescu, Sef Laborator Spitalul de Pneumoftiziologie, Municipiul Iasi.


Cât de răspândite sunt infecţiile nosocomiale

În România, numărul infecţiilor nosocomiale este subraportat, rata de incidenţă declarată fiind de 1%, sub media din Uniunea Europeană (unde rata de incidenţă are valori cuprinse între 4 şi 15 %). În ciuda valorilor declarate, numărul cazurilor de infecţii nosocomiale este în continuă creştere. De exemplu, la Iași, este anchetată moartea unui pacient, survenită la 13 zile de la internare, pacientul fiind suspectat de a fi contactat o infecţie nosocomială în spital. La Spitalul de Urgență din Galați, specialiștii au confirmat o infecție puternică în Secția de neurochirurgie, infecţie care a cauzat decesul unui bărbat de 65 de ani și agravarea stării de sănătate a altor doi pacienți. La o analiză mai atentă, Ministerul Sănătății a depistat 31 cazuri de infecţii nosocomiale numai în Spitalul Judeţean Constanţa.


Cum ne putem proteja de infecţiile nosocomiale

Oricât de dezvoltat și bine sterilizat ar fi un spital, infecţiile nu pot fi in totalitate eradicate. Cu toate acestea, se poate limita impactul lor asupra pacienților prin diverse metode de preventie. Unitățile sanitare trebuie să fie preocupate atât de identificarea și raportarea promptă a infecțiilor nosocomiale, cât și de activitățile de prevenire. O atenţie deosebită trebuie acordată perfecționării profesionale permanente a personalului medical și para-medical pentru prevenirea și controlul infecțiilor nosocomiale. Măsurile specifice de control și prevenire a infecțiilor sunt legate de respectarea strictă, de către personalul sanitar, a cerinţelor și standardelor de igienă.” a declarat biolog specialist Alina Ambrosie.

Un studiu realizat în Europa în anul 2012 a demonstrat potențialul deosebit al unui gest elementar de igienă, respectiv spălarea corectă cu apă și săpun a mâinilor: scăderea cu 50% a numărului de infecții nosocomiale dezvoltate în secția de pneumoftiziologie.

Pentru a vă proteja de infecțiile nosocomiale, specialiştii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  1. În cazul în care urmează să fiți supuși unei operații, întrebați medicul ce puteți face pentru a reduce riscul apariției unei astfel de infecții.
  2. Spălați-vă corect pe mâini cât mai des și asigurați-vă că medicul sau asistenta se spală pe mâini înainte de a vă atinge.
  3. Utilizați antibioticele cu precauție. Întrebați dacă au fost efectuate teste înainte de a consuma medicamentul si nu le consumati fara recomandarea clara a medicului.
  4. Informați-vă cu privire la simptomele unei infecții! Unele infecții ale pielii se manifestă prin roşeață, durere, în timp ce în alte cazuri apar scurgeri la nivelul cateterului sau la nivelul plăgilor. Comunicați imediat medicului aceste simptome!
  5. Atenție la diareea severă! Comunicaţi imediat medicului dacă ați avut 3 sau mai multe episoade diareice în ultimele 24 de ore.

Toate persoanele dintr-un spital, de la manager la rudele care vizitează un bolnav, trebuie să contribuie la întreţinerea igienei. În plus, folosirea lămpilor bactericide UV în saloanele spitalelor reprezintă una dintre cele mai performante soluţii în distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafeţe, în vederea îmbunătăţirii standardelor de igienă și a indicatorilor de performanţa, calitate şi a siguranţei actului medical dintr-o unitate spitalicească.

Vă invităm să aflați mai multe informații despre infecțiile nosocomiale din interviul marca Biocomp 2016, alături de Dna. Dr. Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor în Științe Medicale, Șef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași!

 
25
ian 2016

3 remedii la îndemână pentru buzele crăpate

Sezonul rece are partile lui bune: ceaiurile fierbinti, prajiturile care le însotesc, vacantele la munte, caciulile foarte chic, prima zapada din fiecare an si lista ar putea continua mult si bine. Dar, din nefericire, exista si parti mai putin placute, cum ar fi frigul, vântul si buzele crapate si dureroase. Senzatia pe care o ai atunci când ai buzele crapate este atât de neplacuta încât nici nu îti mai vine sa scoti nasul din casa. Noi îti propunem câteva remedii la îndemâna împotriva buzelor uscate pentru a te bucura de sezonul rece fara dezavantajele lui. ...

3 remedii la îndemână pentru buzele crăpateDe ce ni se crapă buzele?

Poate că nu știai, dar buzele nu au în alcătuire glande sebacee și nu se pot hidrata singure (ca părul sau ca pielea). Fără îngrijirea corespunzătoare se pot usca și se pot crăpa în scurt timp, iar senzația este extrem de neplăcută. Specialiștii îți recomandă ca în anotimpul rece să ai mereu la îndemână un balsam de buze cu ingrediente foarte hrănitoare, cum ar fi unt de shea, ulei de măsline, ulei de avocado, unt de cacao, ulei din boabe de soia, glicerină, acid hialuronic etc. Balsamurile bunătățesc aspectul buzelor și le ajută să își mențină elasticitatea

Ce po
ți face?

Pentru a nu agrava situația unor buze cu tendință de uscare și crăpare trebuie să eviți atingerea buzelor cu limba deoarece saliva le usucă și mai rău, trebuie să renunți la rujurile cu rezistență mare, deoarece acestea conțin agenți coloranți ce dăunează membranei buzelor, este indicat să ai o dietă bogată în vitamina B6 (banane, avocado, semințe de floarea soarelui, struguri), trebuie să eviți să te deshidratezi și să ocolești alimentele care dăunează pielii sensibile a buzelor tale (condimente, alimente sărate, alcool etc). Dar, dacă buzele tale totuși se crapă, iată trei remedii la îndemână care te ajută să le redai sănătatea:

3 remedii la îndemână împotriva buzelor crăpate 

1. Mierea. Atentează la rezerva ta de miere, deoarece aceasta este excelentă pentru buze uscate și crăpate. Aplică un strat foarte subțire de miere în fiecare dimineață. Mierea îți va hidrata intens buzele și, datorită proprietăților ei antibacteriene, vei preveni crăparea mai puternică a pielii și apariția unor infecții.

2. Uleiul de măsline. Acesta ajută foarte mult la hrănirea buzelor uscate datorită conținutului bogat în acizi grași omega 3. Nu trebuie decât să aplici câteva picături de ulei de măsline zilnic pentru a scăpa de senzația neplăcută pe care o ai atunci când ți se usucă buzele prea tare. Folosește un deget sau o dischetă demachiantă pentru a-ți tapota buzele, iar uleiul de măsline se va usca imediat. La fel de eficient este și uleiul din semințe de in.

3. Lapte cu petale de trandafiri. Scufundă opt-zece petale de trandafir (proaspete sau uscate) într-o ceașcă de lapte și lasă-le la macerat câteva ore. Pasează apoi petalele și aplică această pastă de două-trei ori pe zi pe buzele uscate. Nu numai că le va da buzelor tale o nuanță trandafirie, dar această mască netezește buzele, închide crăpăturile și le vindecă. O altă variantă este combini petale de trandafir cu puțină smântână și să aplici această mască timp de 30 de minute, după care o îndepărtezi.

Nu-i așa că iarna e mai puțin amenințătoare?

 
11
ian 2016

Este posibilă Copilăria fără boli?

BIOCOMP anunta lansarea programului Copilarie fara boli, ce urmareste prevenirea bolilor specifice comunitatilor scolare, facând posibila desfasurarea activitatilor educationale într-un mediu sanatos si sigur. ...

Este posibilă Copilăria fără boli?
BIOCOMP anunta lansarea programului Copilarie fara boli, ce urmareste prevenirea bolilor specifice comunitatilor scolare, facând posibila desfasurarea activitatilor educationale într-un mediu sanatos si sigur.Prima activitate din cadrul programului a avut loc în luna decembrie 2015, când echipa Copilărie fără boli a demarat campania „Sănătate în mediile educaționale” la Școala Gimnazială „George Călinescu” din Iași. În cadrul evenimentului, copiii ciclului preşcolar au descoperit cum să identifice şi să aplice obiceiurile corecte de igienă personală. Cei mici au învăţat ce și cât de periculoși sunt microbii, virusurile și bacteriile. Cu ajutorul clipurilor video, al jocurilor şi al fişelor cu activităţi interactive, copii au aflat despre modalitățile prin care se transmit bolile, precum și cum pot fi acestea evitate prin idei simple şi practice de igienă şi dezinfecţie. La finalul activităţii, ei au reținut cum să-și protejeze sănătatea şi prin utilizarea lămpilor bactericide LBA în colectivităţile şcolare sau acasă.
Întâlnirea face parte din seria de evenimente pe care echipa Copilărie fără boli le va desfăşura până la finalul anului 2016 în şcolile şi grădiniţele din Regiunea de Nord - Est a României.

Copil voios, într-un colectiv sănătos!

    Conform statisticilor oficiale, în fiecare an, în România, 1,5 milioane de copii se îmbolnăvesc din cauza bolilor transmise în grădinițe și școli. Microbii şi virusurile se transmit rapid prin aer sau prin atingerea suprafețelor contaminate (bănci, jucării, rechizite, uși etc.), urmate de atingerea gurii, nasului sau ochilor. Acești microbi supraviețuiesc pe suprafețele din clasă de la câteva secunde până la câteva luni de zile. Astfel, cei mici contactează din colectiv între 8 şi 10 răceli și gripe anual.
    “Plecând de la aceste statistici îngrijorătoare, BIOCOMP a demarat programul Copilărie fără boli pentru conştientizarea şi educarea părinţilor, profesorilor şi copiilor. Obiectivele majore ale programului sunt de a promova importanța unei igiene sănătoase şi de a combate bolile copilăriei, prin sesiuni educaționale interactive în şcoli şi grădiniţe. Reflectând grija faţă de generaţiile viitoare, respectul faţă de societate şi dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, programul Copilărie fără boli urmăreşte prevenirea bolilor specifice comunităţilor şcolare, făcând posibilă desfăşurarea activităţilor educaţionale într-un mediu sănătos şi sigur. Ne dorim ca profesorii şi părinţii să ştie că îşi pot proteja copii prin metode simple de igienă şi dezinfecţie, printre care se numără şi utilizarea lămpilor bactericide LBA produse de BIOCOMP” a declarat Ec. Amalia Georgescu, manager de proiect.

Înscrieri in cadrul programului
    Instituțiile de învățământ sau cadrele didactice interesate, din Regiunea de Nord - Est (judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ), se  pot programa gratuit la sesiunile de dezvoltare personală cu accent pe igienă şi dezinfecţie prin următoarele canale:
•    prin formularul live disponibil AICI!;
•    la adresa de e-mail: info@copilariefaraboli.ro;
•    la numerele de telefon: 0232/315.433 sau la 0723/234.030.
    
    Mai multe informaţii despre programul Copilărie fără boli şi despre cum pot fi prevenite bolile din şcoli şi grădiniţe pot fi găsite pe site-ul programului, www.copilariefaraboli.ro, sau pe pagina de facebook a acestuia, www.facebook.com/Copilariefaraboli .   

Eficienţă în dezinfecţie!

    BIOCOMP este liderul de piaţă în producerea lămpilor şi distribuirea dispozitivelor bactericide cu radiaţie UV. De 25 de ani BIOCOMP oferă cele mai bune produse şi soluţii pentru distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafeţe (bacterii, viruşi, mucegaiuri, protozoare), în vederea îmbunătăţirii sănătăţii, securităţii şi standardului de viaţă. În acelaşi timp, BIOCOMP oferă servicii de consultanţă specializată privind alegerea şi utilizarea produsului optim, aducând în permanenţă inovaţii în materie de siguranţă şi protecţie umană.
    Mai multe detalii despre produsele şi serviciile BIOCOMP puteţi găsi accesând www.biocomp.ro.


 
17
dec 2015

Ghid de alimentație sanatoasă în prag de sărbători!

Pentru a trece cu brio peste perioada rece si a evita racelile, gripa, pneumonia ori alte afectuni, Biocomp va sfatuieste sa consumati anumite alimente pentru a va întari sistemul imunitar. ...

Ghid de alimentație sanatoasă în prag de sărbători!

Supele și tocanele
Toamna și iarna mâncarea caldă este cea mai recomandată. Pe de-o parte ne încălzește corpul, pe de altă parte, hidratează organismul. În majoritatea preparatelor de acest fel ingredientul principal este reprezentat de legume, care datorită amidonului, reprezintă o sursă importantă de energie. În plus, unele din aceste vegetale, de exemplu ceapa, sunt considerate remedii naturale pentru gripă și răceală.

Condimentele
Condimentele favorizează circulația sanguină, care este în strânsă legătură cu reglarea temperaturii corpului. Așadar, consumul de piper, scorțișoară sau șofran mărește temperatura corporală. În plus, usturoiul stimulează producția de anticorpi. Un alt beneficiu al acestor condimente este că oferă savoare preparatelor preferate și astfel veți utiliza mai puțină sare.

Infuziile
Asemenea condimentelor, infuziile sau ceaiul vă ajută să mențineți ridicată temperatura corpului. În plus, multe din aceste băuturi conțin substanțe care potențează funcționarea sistemului imunitar. Spre exemplu, ceaiul verde, bogat în vitamina C, se comportă asemenea unui antigripal natural.

Fructele și verdețurile
Fructele și verdețurile trebuie incluse în mod obligatoriu în dietă în fiecare anotimp, dar iarna, consumul acestora ajută la întărirea și protejarea sistemului imunitar. Legumele vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea pe durata întregului iarna, trebuie doar să faceți alegerile potrivite fiecărui sezon. În acest sezon rece se recomandă consumul de vitamina C (aceasta se găseşte în citrice, kiwi, ardei gras, ardei iute, cimbru, pătrunjel, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, verdeţuri, roşii, coacăze negre) şi vitamina A (această vitamină se găseşte în ouă, lapte, ton, ficat, boia de ardei, ardei roşu, cartofi dulci, morcovi, legume cu frunze închise la culoare, dovleac, salată verde, caise uscate, unt).

Lactatele
Consumul de lactate asigură menținerea unui nivel optim de vitamina B și vitamină D. Vitamina B lupă cu anemia, iar vitamina D echilibrează nivelul calciului din corp. Se recomandă și consumul de lapte de migdale, bogat în calorii, oferindu-ne energie și reglând temperatura corporală.
Iarna nu ar trebui să lipsească nici ceaiurile din plante sau fructe şi nici laptele cald cu scorţişoară sau miere. Scorţişoara este un excelent antiseptic natural, fiind folosită pentru proprietăţile sale de scădere a colesterolului, trigliceridelor, a tensiunii arteriale şi de normalizare a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, scorţişoara se clasează printre alimentele cele mai bogate în antioxidanţi.

Alte sugestii benefice pentru a trece cu bine peste sezonul rece:
• Îmbrăcăminte călduroasă;
• Mișcare fizică;
• Odihnă suficientă pentru un organism rezistent;
• Respectarea regulilor de igienă: evitarea contactului cu persoane bolnave, spălatul frecvent pe mâini, utililzarea lămpilor bactericide pentru eliminarea virusurilor și bacteriilor din încăperi.

Echipa Biocomp vă urează sănătate, că-i mai bună decât toate!

 
16
dec 2015

Regulamentul programului ”Copilărie fără boli”, campania ”Sănătate în mediile educaționale”

Preocupati de un mediu sanatos si lipsit de griji pentru copiii din scoli si gradinite, am demarat în toamna anului 2015 campania ”Sanatate în mediile educationale”. Condusi de inovare permanenta în materie de siguranta si protectie în fata afectiunilor, ne dorim un act educational de calitate si o dezvoltare armonioasa a celor mici. ...

Regulamentul programului ”Copilărie fără boli”, campania ”Sănătate în mediile educaționale”Art.1 ORGANIZATOR
Acest program educațional este organizat și desfășurat de S.C. Biocomp SRL , cu sediul în Iași, str. Bașotă numărul 4, înregistrată la Registrul Comertului sub nr J22-1532-1991, cod fiscal RO1973703.
Preocupați de un mediu sănătos și lipsit de griji pentru copiii din școli și gradinițe, am demarat în toamna anului 2015 campania ”Sănătate în mediile educaționale”. Conduși de inovare permanentă în materie de siguranță și protecție în fața afecțiunilor, ne dorim un act educațional de calitate și o dezvoltare armonioasă a celor mici.
Cu o experiență de 25 de ani în domeniul dezinfecției aerului și a suprafețelor, Biocomp este lider de piață în producerea lămpilor și dispozitivelor bactericide cu radiație UV.
Calitatea produselor BIOCOMP este certificată prin standardul ISO 9001:2008, acordat de organizația germană DEKRA GmbH Certification. Acest lucru conferă un plus de încredere atât echipei BIOCOMP, cât și partenerilor noștri.
 
Art.2 CONDIȚII DE PARTICIPARE
Orice instituție de învățământ din România, de stat sau particular, poate participa în mod gratuit la sesiunile interactive de instruire în igiena personală, în perioada decembrie 2015 – martie 2016. Colaborarea se realizează pe baza acordului de parteneriat care reglementează colaborarea dintre părți.
 
Art.3 OBIECTIVELE CAMPANIEI
a.    Familiarizarea elevilor cu microbii, virusurile si bacteriile;
b.    Explicarea modalităților de transmite a bolilor dar și cum pot fi acestea evitate;
c.    Familiarizarea cu activităţile zilnice de igienă personală;
d.    Învățarea unor reguli simple de igienă personală, la şcoală sau la grădiniță.

Art.4 ACTIVITĂȚILE PRINCIPALE ALE PROIECTULUI
a.    Completarea unor fişe de lucru pentru exersarea învăţării regulilor de igienă personală, exprimare de opinii etc;
b.    Vizionarea unor filme despre microbi, boli transmisibile în colectiv si cum pot fi acestea evitate;
c.    Joc interactiv pentru a demonstra trasmiterea și contaminarea cu microbe;
d.    Prezentarea regulilor de igienă pe înțelesul școlarilor și preșcolarilor.

Art.5 DURATA PARTENERIATULUI
Programul ”Copilărie fără boli” și campania ”Sănătate în mediile educaționale” - se derulează în timpul programului de lucru al instituțiilor de învățământ de stat și particulare din România, având durata de 50 de minute.

Art. 6 OBLIGAȚIILE ȘI DREPTURILE PĂRȚILOR
Compania Biocomp se obligă:
- să realizeze sesiunea de formare și informare pe problematica specifică proiectului;
- să asigure logistica necesară desfășurării activităților incluse în proiect;
- să faciliteze cadrului didactic accesul la informațiile necesare desfășurării proiectului.
 
Instituția de învățământ se obligă:
- să participe activ la activitățile specifice proiectului;
- să faciliteze accesul copiilor la sesiunea de informare și  instruire.
 
Obligații commune:
- Promovarea proiectului, cu scopurile și obiectivele lui;
- Facilitarea accesului reciproc la informațiile de interes comun, legate de desfășurarea proiectului derulat în parteneriat.
 
Art.7 LITIGII
Programul ”Copilărie fără boli” și campania ”Sănătate în mediile educaționale” - sunt reglementate legal de contracul de colaborare dintre SC Biocomp SRL și instituțiile de învățământ partenere. Orice neînțelegeri se vor rezolva exclusiv pe cale amiabilă.
 
Art.8 MODIFICAREA REGULAMENTULUI
SC Biocomp SRL își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament și se angajează ca înaintea operării unor astfel de modificări să le facă publice prin intermediul site-ului www.copilariefaraboli.ro, și al oricăror alte canale de comunicare pe care le consideră oportune.

 
16
dec 2015

Proiectul ”Sanatate in mediile educationale”

Ne propunem sa fim alaturi de copiii din scolile din România, pentru a-i ajuta sa dezvolte obiceiuri de igiena adecvate si pentru a combate toate bolile copilariei, transmise în colectivele scolare. ...

Proiectul ”Sanatate in mediile educationale”

Încărcată cu mult entuziasm, echipa ”Copilărie fără boli” a demarat proiectul ”Sănătate în mediile educaționale”, la Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași. Obiectivul principal a fost promovarea importanței unei igiene sănătoase si combaterea bolilor copilăriei, prin sesiuni educaționale interactive. Am învățat cât de periculoși sunt microbii, am râs, ne-am distrat și, mai important de atât, am reținut cum să ne protejăm sănătatea. Ne propunem să fim alături de copiii din școlile din România, pentru a-i ajuta să dezvolte obiceiuri de igienă adecvate și pentru a combate toate bolile copilăriei, transmise în colectivele școlare.

Vă invităm să vă programați gratuit clasa la sesiunile de dezvoltare personală cu accent pe igienă personală la info@copilariefaraboli.ro sau telefonic la 0232 315 433 sau la 0723 234 030.

Mai multe detalii despre regulament puteti gasi aici!

 

 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7 8   > >>