Noutati
21
apr 2016

Biocomp este acum marcă înregistrată

În lumea de astazi suntem înconjurati de o avalansa de marci comerciale. Acestea contribuie la bunastarea si fericirea noastra de zi cu zi, ajutându-ne sa facem diferentierea dintre produse. Marcile comerciale ne ajuta sa decidem care produse ni se potrivesc cel mai bine, în orice context al vietii noastre. ...

Biocomp este acum marcă înregistrată

Fie că este vorba de marca de apă minerală pe care o consumăm pe moment, marca telefonului preferat, brandul pe care îl selectăm când achiziționăm o pereche de pantofi, ori restaurantul la care alegem să petrecem o seară romantică, în orice moment, mai mult sau mai puțin rațional, luăm o decizie.

Înregistrarea mărcii Biocomp reprezintă pentru clienții noștri siguranța că produsele și serviciile pe care le oferim sunt unice și nu pot fi copiate de către concurență. Suntem preocupați de calitatea și sănătatea vieții oamenilor, oferind cele mai performante soluții de dezinfecție și sterilizare UV-C a aerului, apei și a suprafețelor. Astfel, vă oferim cele mai performante lămpi bactericide LBA pentru distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafețe (virusuri, bacterii, mucegaiuri și protozoare), din încăperile cu încărcătură microbiană mare. Pentru sute de companii reprezentăm partenerul ideal în ceea ce privește igiena și dezinfecția, iar aceștia activează în cele mai variate domenii: medical, alimentar, veterinar, cosmetic, educațional și casnic.

Biocomp este o marcă sigură, care garantează un grad ridicat dezinfecție (de 99,99%), prin succesul lămpilor bactericide LBA, pe care le producem de mai bine de 25 de ani. Prin produsele pe care le dezvoltăm, ne dorim sa fim cei mai buni în domeniul soluțiilor pentru dezinfecție. Sloganul nostru ne ghidează pe calea performanţei şi vă reamintește dumneavoastră, clienţilor noştri, esenţa mărcii noastre: “Eficienţă în dezinfecţie!”. 

 
15
apr 2016

Amprenta bacteriilor pe care le porti cu … sau fara voia ta!

Sanatatea si imbunatatirea standardului de viata reprezinta filosofia Biocomp si credem ca protectia si siguranta umana sunt elemente primordiale ale unei vieti frumoase. ...

Amprenta bacteriilor pe care le porti cu … sau fara voia ta!Din acest motiv ne documentam temeinic si va oferim informații specializate din domeniul medical sau altele adiacente. Astfel, va povestim astazi de Doamna Tasha Sturm, mamica unui baietel de 8 ani, tehnician al Laboratorului de Microbiologie la Cabrillo College din California, USA, care a efectuat un test-experiment prin care trage un semnal de alarma. Atunci cand fiul ei s-a întors de la joaca, Tasha i-a luat cateva amprente într-un vas Petri umplut cu Agar triptic de soia, care formează un jeleu nutritiv perfect pentru cultivarea culturilor microbiene. La putine zile distanta, diferite tipuri de bacterii, drojdii si fungi au inceput sa se dezvolte iar Tasha le-a surprins prin cateva fotografii care au devenit virale instant.


 
Analize realizate in cadrul Laboratorului de Microbiologie la Cabrillo College, California, USA, 2016

Copil sau părinte, acasa sau la locul de muncă, esti mereu predispus si vulnerabil sa te afli in preajma a miliarde de microbi si bacterii. Mainile sunt adevărate centre de infectare cu microorganisme, iar pentru a te proteja este necesar sa te speli corect si des pe maini, sau sa dezinfectezi suprafetele cu care intri in contact. Pe langa spalatul pe maini, o alta variantă de protectie este folosirea unei lampi bactericide care dezinfecteaza pana la 99,999% din suprafețele pe care le doriti sterilizate. Putine persoane trateaza cu seriozitate acest aspect, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung precum iritatii, acnee sau probleme ale pielii, usturimea ochilor si altele.

In ultimul timp, inregistram din ce in ce mai multe cereri de lampi bactericide din partea parintilor si a profesorilor, lucru care ne bucura enorm si ne ghideaza sa oferim cele mai bune solutii si produse de dezinfectare si sterilizare a aerului, apei si a suprafețelor.

Biocomp este unicul producator de lampi si dispozitive bactericide din România si este lider de piata de 25 de ani! Prin intermediul lampilor bactericide Biocomp aveti siguranta ca ati investit intr-un produs de calitate, ce respecta standardele de siguranta si dezinfectie, Biocomp fiind certificata ISO 9001:2008 de catre firma germana DEKRA Certification.

5 Sfaturi BIOCOMP pentru o IGIENA de succes:

1.    Spalati-va mainile, cat mai des, cu sapun lichid pentru minim 15 secunde si clatiti-va foarte bine cu apa;

2.    Daca nu aveti apa sau sapun la indemana, puteti folosi un dezinfectant sau servetele umede antibacteriene!

3.    Dupa ce va uscati mainile, stergeti si zonele unde ati pus initial mainile murdare (robineti/clante/volan/tastatura);

4.    Utilizati lampile bactericide marca BIOCOMP pentru dezinfectia spatiilor si a suprafetelor in care lucrati sau locuiti;

5.    Aerisiti incaperile cat mai des posibil;Biocomp este despre… oameni si vietile lor!
 
07
apr 2016

7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății

Biocomp este în permanena la curent cu cele mai noi informatii din domeniile în care activeaza, respectiv medical, alimentar, veterinar, cosmetic, educational si casnic. În fiecare dintre acestea, mentinerea sanatatii este primordiala, motiv pentru care Biocomp va recomanda Lampile Bactericide recunoscute pentru calitatea si eficienta lor în dezinfectie de-a lungul a 25 de ani de existenta pe piata.  ...

7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății
 

 Astăzi, dorim să sărbătorim împreună cu dvs. Ziua Mondială a Sănătății prin care se consacră respectul și atenția față de sănătăte. Ziua de 7 Aprilie amintește de importanța deosebită pe care trebuie să o acordăm sănătății  și marchează întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948. În această zi, oamenii din toate colțurile lumii sunt încurajați să se implice în activități care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Anul acesta, Diabetul Zaharat este unul dintre subiectele principale deoarece OMS a înregistrat o epidemie de diabet cu tendință de progresare din anul 2012 și până acum. Se pare că această boală a fost cauza directă a 1,5 milioane de decese, dintre care 80% s-au înregistrat în țările cu venit mediu și scăzut. OMS anticipează pentru anul 2030 faptul că diabetul zaharat va deveni a șaptea cauza de deces în lume. Cel mai răspândit tip de diabet este diabetul de tip 2 cu o frecvenţă de 90%.

Diabetul este o afecţiune cronică care apare în contextul în care pancreasul secretă un nivel scăzut de insulină sau când organismul nu utilizează în mod corect insulina care se produce. Insulina este un hormon secretat de celulele pancreatice, care ajută celulele să preia glucoza din sânge şi să o transforme în energie. Producţia insuficientă de insulină sau utilizarea incorectă a acesteia duce la creşterea nivelului de glucoză în sângehiperglicemia – ceea ce poate afecta funcţionarea unor organe şi ţesuturi.

Diabetul de tip 1 – este o boală autoimună caracterizată prin distrugerea celulelor pancreatice producătoare de insulină. Se mai numeşte diabet insulino-dependent. Producţia insuficientă de insulină, impune o administrare substitutiva zilnică. Diabetul de tip 1 este diagnosticat cel mai frecvent la copii sau la adulţii tineri.

Diabetul de tip 2 – este caracterizat prin rezistenţa la insulină. Pacienţii cu acest tip de diabet nu pot utiliza corespunzător insulina, care se secretă normal. Se mai numeşte diabet non-insulinodependent sau diabetul de maturitate. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot fi asimptomatice timp de mulţi ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate. Simptomele pot fi subtile. Creşterea volumului urinar şi senzaţia de sete sunt uşoare la început, agravându-se progresiv. În final, bolnavii prezintă oboseală extremă, vedere neclară şi deshidratare. Uneori, în stadiile precoce ale diabetului, glicemia scade anormal de mult, o manifestare denumită hipoglicemie.

În România la populaţia adultă există o prevalenţă de 11,6% pacienţi cu diabet zaharat, pericolul mai mare fiind reprezentat de prediabet cu o prevalenţă de 16%.

În Europa, în anul 2015 erau 60 milioane bolnavi, prevalenţa fiind în creştere la toate grupele de vârstă, afectând 10-15% din populaţia unor state europene. 

 
25
mar 2016

Luptăm împreună pentru prevenirea TBC-ului

Tuberculoza reprezinta a doua cauza de mortalitate, dupa HIV/SIDA, la nivel mondial. O persoana cu TBC activ prezinta anumite simptome- tuse, feba, transpiratii nocturne, scadere în greutate etc. Oamenii bolnavi de TBC pot infecta la randul lor pâna la 10-15 alte persoane, pe parcursul unui an. Fara un tratament adecvat, pâna la doua treimi din oamenii bolnavi de TBC pot muri. ...

Luptăm împreună pentru prevenirea TBC-uluiRomânia deține un record trist în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul cazurilor de tuberculoză. Ţara noastră are cele mai multe cazuri de TBC din Uniunea Europeană, cu peste 27.000 de bolnavi tratați anual de TBC, din care mai mult de 15.000 reprezintă cazuri noi. Medicii sunt profund îngrijoraţi de emergenţa bacteriilor de tuberculoză, extrem de rezistente la antibiotice, această boală cunoscând o dezvoltare rapidă în ţările sărace.

Oricine intră în contact cu un bolnav se poate infecta. Bacilul poate fi luat de oriunde, de la mijloacele de transport în comun până la spaţiile închise sau spaţiile aglomerate. În momentul în care sistemul imunitar este slăbit, ne putem îmbolnăvi şi putem îmbolnăvi, la rândul nostru pe cei din jur. În cazul în care un pacient bolnav de TBC tuşeşte într-o încăpere, bacteriile sunt pulverizate în aer, în picături mici, plutind în aer și punând în pericol restul persoanelor prezente. Aceste bacterii (inclusiv tulpinile rezistente la antibiotice) pot fi eliminate rapid şi sigur folosind lămpile bactericide în aceste spaţii, declară cercetători de la Imperial College din Londra, Universitatea din Leeds, Spitalul Național Dos de Mayo, Lima, Perú și alte instituții internaționale. Lămpile bactericide sunt folosite frecvent în dezinfecția spitalelor,  cu precădere în sălile de operații, saloane și spații de așteptare.

Lămpile bactericide, prin efectul radiaţiei UV-C, distrug ADN-ul bacteriei TBC (bacterium Mycobacterium tuberculosis), aceasta devenind înofensivă. Aceste produse reprezită o soluţie eficientă dar şi low-cost pentru a reduce răspândirea tuberculozei în spitale şi săli de așteptare ,cu 70%, potrivit unui studiu realizat de Peter Wilson, de la College London University, publicat de PLoS Medicine Today.
 
11
feb 2016

Clădirile de birouri, “fabricile de microbi” în care petreci cel puțin 8 ore pe zi!

Birourile deschise si cele semi-deschise favorizeaza transmiterea celor mai raspânditi microbi, virusuri si bacterii, altfel spus ne supun unui risc mai mare de a ne îmbolnavi. Daca mai punem la socoteala faptul ca, fiecare dintre noi, la un moment dat, suntem bolnavi si trebuie sa mai finalizam sarcinile de lucru, devenim noi insine „fabrici umblatoare” de microbi dezgustatori. Astfel, fiecare cladire de birouri devine un focar de infectii si, probabil, singura solutie ar fi sa lucram cu totii de acasa :). ...

Clădirile de birouri, “fabricile de microbi” în care petreci cel puțin 8 ore pe zi!

Un studiu suedez despre transmiterea microbilor la locul de muncă, demonstrază că persoanele care lucrează în birouri deschise și semi-deschise sunt de 2 ori mai predispuși să-și ia concediu medical (cel puțin de o săptămână) comparativ cu cei care sunt singuri în birou. O cercetare similară întreprinsă pe 2400 de angajati danezi demonstrează că persoanele din birouri deschise au cu 60% mai multe șanse să își ia concediu medical decât cei care au birou privat. Un sondaj întreprins pe 10.000 de muncitori din multiple tari, indică faptul că angajații din birourile deschise și-au luat, în medie, 3-4 zile de concediu medical pe an, în comparație cu angajații care lucrau de acasă, care însumează doar 1-2 zile de concediu medical.


      Și totuși, de ce favorizează transmiterea bolilor birourile open-space sau semi open-space? Haideți să cercetăm mai în detaliu! Răceala reprezintă un termen generic care însumează o multitudine de virusuri care cauzează simptome similare. Gripa, la rândul ei, este cauzată de altă multitudine de virusuri. Toate aceste virusuri se răspândesc prin 3 căi:


1. O persoană infectată își atinge nasul sau gura, preluând microbul și depozitându-l prin atingere pe o altă suprafață. Colegul acestuia atinge suprafața respectivă, preia virusul pe mâini și apoi își atinge nasul sau gura și se infectează la rândul lui.

2. O persoană infectată tușește sau strănută, iar colegul vecin inhalează sau înghite stropi microscopici infectânduse cu acel virus.

3. O persoană infectată tușește sau strănută, lăsând în aer un nor de particule virale, prin care trece o persoană sănătoasă și le inhalează.


       Lucrând în colectiv dispar barierele fizice între angajați, astfel ușurându-se transmiterea virusurilor, bacteriilor și a microbilor! Un microbiolog celebru de la CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA) afirmă că: „Oamenii tușesc și respiră in directia ta sau a spațiului tau de lucru. Dacă ești separat de un perete și oamenii nu au acces la spațiul tău de lucru, e logic că vei avea mai puține șanse să te infectezi. Într-un spațiu deschis, până și colegii care stau la trei scaune distanță de tine pot reprezenta un risc pentru sănătatea ta. Chiar celelalte spații pe care le folosești la comun cu colegii tăi, cum ar fi baia, bucătăria, holul sau obiecte comune precum proiectorul, tastaturile, pixurile, telecomenzile, xeroxurile reprezintă un vehicul pentru microbi! În plus, birourile circulă același aer viciat din care respiră toți indivizii, iar norii de particule virale ajung cu ușurință în plămânii tăi.”
 

      Sperând că nu v-am speriat prea tare, :) ținem să vă reamintim că există câteva trucuri salvatoare care stau la îndemâna oricui:

- spălatul frecvent pe mâini;
- evitarea atingerii gurii, ochilor și nasului;
- vaccinurile;
- folosirea lămpilor bactericide de birou care distrug în proporție de 99,9% virusurile, bacteriile și microbii responsabili pentru cele mai frecvente boli transmise la serviciu (gripă, răceală, TBC, hepatită, enterocolită etc).


 
09
feb 2016

Infecţiile nosocomiale, flagelul spitalelor din România

În ultimul timp se vorbeste din ce în ce mai mult despre infectiile nosocomiale. Trei dintre ranitii în incendiul din clubul Colectiv au murit la Spitalul de Arsi din Bucuresti deoarece au dezvoltat infectii nosocomiale grave. Vietile a mii de pacienti români si a personalului din spitale au fost si sunt puse în continuare în pericol. ...

Infecţiile nosocomiale, flagelul spitalelor din România

Ce sunt şi cum apar infecţiile nosocomiale

Infecţiile nosocomiale sunt infecţiile provocate de bacterii, virusi, fungi sau alte microorganisme, contractate în perioada în care pacientul este spitalizat. Infecțiile nosocomiale pot sa apară ca urmare a unor deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale şi se împart în două categorii: infecţii nosocomiale dobândite în spital, dar cu germeni proprii (germenii sunt deja prezenţi în organismul pacientului, dar infecţia se dezvoltă în spital) și infecţii nosocomiale cu germeni proprii spitalului (pacientul fie dobândeşte germenul de la un alt pacient, fie germenul este transportat prin diverse manevre medicale).

Infecțiile nosocomiale contribuie la dublarea riscului de deces, putând duce la apariţia infecțiilor respiratorii grave la persoanele intubate mai multe zile, complicațiilor postoperatorii, precum şi la prelungirea duratei de spitalizare sau incapacitate temporară, prelungită sau definitivă de muncă.

Infec
țiile nosocomiale se transmit atât de la pacient la pacient cât și de la personalul medical la pacient sau invers, pe calea aerului (strănut, tuse), prin contact direct cu suprafața corpului pacientului (atingere, palpare, percuție), prin contact indirect cu obiecte contaminate sau prin acte invazive specifice procedurilor medicale.

Principalii germeni care duc la apariția acestor infecții sunt: bacili gram- negativi (Eschericia coli, Klebsiella spp., Pseudomonas spp., Acinetobacter spp.), Staphylococcus aureus, Clostridium difficile si fungi. Fiecare persoană are de aproximativ 10 ori mai multe microorganisme la nivelul pielii şi al mucoaselor decât celule proprii corpului. Aceste microorganisme profită de orice imunodeficienţă pentru a genera infecţii. „Cele mai grave dintre aceste infecţii sunt cauzate de bacterii rezistente la antibiotice, astfel încât reducerea consumului nejustificat de antibiotice şi utilizarea lor corectă ar trebui să devină o prioritate pentru sistemul sanitar românesc”, a declarat Dr. Daniela Diculescu, Sef Laborator Spitalul de Pneumoftiziologie, Municipiul Iasi.


Cât de răspândite sunt infecţiile nosocomiale

În România, numărul infecţiilor nosocomiale este subraportat, rata de incidenţă declarată fiind de 1%, sub media din Uniunea Europeană (unde rata de incidenţă are valori cuprinse între 4 şi 15 %). În ciuda valorilor declarate, numărul cazurilor de infecţii nosocomiale este în continuă creştere. De exemplu, la Iași, este anchetată moartea unui pacient, survenită la 13 zile de la internare, pacientul fiind suspectat de a fi contactat o infecţie nosocomială în spital. La Spitalul de Urgență din Galați, specialiștii au confirmat o infecție puternică în Secția de neurochirurgie, infecţie care a cauzat decesul unui bărbat de 65 de ani și agravarea stării de sănătate a altor doi pacienți. La o analiză mai atentă, Ministerul Sănătății a depistat 31 cazuri de infecţii nosocomiale numai în Spitalul Judeţean Constanţa.


Cum ne putem proteja de infecţiile nosocomiale

Oricât de dezvoltat și bine sterilizat ar fi un spital, infecţiile nu pot fi in totalitate eradicate. Cu toate acestea, se poate limita impactul lor asupra pacienților prin diverse metode de preventie. Unitățile sanitare trebuie să fie preocupate atât de identificarea și raportarea promptă a infecțiilor nosocomiale, cât și de activitățile de prevenire. O atenţie deosebită trebuie acordată perfecționării profesionale permanente a personalului medical și para-medical pentru prevenirea și controlul infecțiilor nosocomiale. Măsurile specifice de control și prevenire a infecțiilor sunt legate de respectarea strictă, de către personalul sanitar, a cerinţelor și standardelor de igienă.” a declarat biolog specialist Alina Ambrosie.

Un studiu realizat în Europa în anul 2012 a demonstrat potențialul deosebit al unui gest elementar de igienă, respectiv spălarea corectă cu apă și săpun a mâinilor: scăderea cu 50% a numărului de infecții nosocomiale dezvoltate în secția de pneumoftiziologie.

Pentru a vă proteja de infecțiile nosocomiale, specialiştii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  1. În cazul în care urmează să fiți supuși unei operații, întrebați medicul ce puteți face pentru a reduce riscul apariției unei astfel de infecții.
  2. Spălați-vă corect pe mâini cât mai des și asigurați-vă că medicul sau asistenta se spală pe mâini înainte de a vă atinge.
  3. Utilizați antibioticele cu precauție. Întrebați dacă au fost efectuate teste înainte de a consuma medicamentul si nu le consumati fara recomandarea clara a medicului.
  4. Informați-vă cu privire la simptomele unei infecții! Unele infecții ale pielii se manifestă prin roşeață, durere, în timp ce în alte cazuri apar scurgeri la nivelul cateterului sau la nivelul plăgilor. Comunicați imediat medicului aceste simptome!
  5. Atenție la diareea severă! Comunicaţi imediat medicului dacă ați avut 3 sau mai multe episoade diareice în ultimele 24 de ore.

Toate persoanele dintr-un spital, de la manager la rudele care vizitează un bolnav, trebuie să contribuie la întreţinerea igienei. În plus, folosirea lămpilor bactericide UV în saloanele spitalelor reprezintă una dintre cele mai performante soluţii în distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafeţe, în vederea îmbunătăţirii standardelor de igienă și a indicatorilor de performanţa, calitate şi a siguranţei actului medical dintr-o unitate spitalicească.

Vă invităm să aflați mai multe informații despre infecțiile nosocomiale din interviul marca Biocomp 2016, alături de Dna. Dr. Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor în Științe Medicale, Șef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași!

 
25
ian 2016

3 remedii la îndemână pentru buzele crăpate

Sezonul rece are partile lui bune: ceaiurile fierbinti, prajiturile care le însotesc, vacantele la munte, caciulile foarte chic, prima zapada din fiecare an si lista ar putea continua mult si bine. Dar, din nefericire, exista si parti mai putin placute, cum ar fi frigul, vântul si buzele crapate si dureroase. Senzatia pe care o ai atunci când ai buzele crapate este atât de neplacuta încât nici nu îti mai vine sa scoti nasul din casa. Noi îti propunem câteva remedii la îndemâna împotriva buzelor uscate pentru a te bucura de sezonul rece fara dezavantajele lui. ...

3 remedii la îndemână pentru buzele crăpateDe ce ni se crapă buzele?

Poate că nu știai, dar buzele nu au în alcătuire glande sebacee și nu se pot hidrata singure (ca părul sau ca pielea). Fără îngrijirea corespunzătoare se pot usca și se pot crăpa în scurt timp, iar senzația este extrem de neplăcută. Specialiștii îți recomandă ca în anotimpul rece să ai mereu la îndemână un balsam de buze cu ingrediente foarte hrănitoare, cum ar fi unt de shea, ulei de măsline, ulei de avocado, unt de cacao, ulei din boabe de soia, glicerină, acid hialuronic etc. Balsamurile bunătățesc aspectul buzelor și le ajută să își mențină elasticitatea

Ce po
ți face?

Pentru a nu agrava situația unor buze cu tendință de uscare și crăpare trebuie să eviți atingerea buzelor cu limba deoarece saliva le usucă și mai rău, trebuie să renunți la rujurile cu rezistență mare, deoarece acestea conțin agenți coloranți ce dăunează membranei buzelor, este indicat să ai o dietă bogată în vitamina B6 (banane, avocado, semințe de floarea soarelui, struguri), trebuie să eviți să te deshidratezi și să ocolești alimentele care dăunează pielii sensibile a buzelor tale (condimente, alimente sărate, alcool etc). Dar, dacă buzele tale totuși se crapă, iată trei remedii la îndemână care te ajută să le redai sănătatea:

3 remedii la îndemână împotriva buzelor crăpate 

1. Mierea. Atentează la rezerva ta de miere, deoarece aceasta este excelentă pentru buze uscate și crăpate. Aplică un strat foarte subțire de miere în fiecare dimineață. Mierea îți va hidrata intens buzele și, datorită proprietăților ei antibacteriene, vei preveni crăparea mai puternică a pielii și apariția unor infecții.

2. Uleiul de măsline. Acesta ajută foarte mult la hrănirea buzelor uscate datorită conținutului bogat în acizi grași omega 3. Nu trebuie decât să aplici câteva picături de ulei de măsline zilnic pentru a scăpa de senzația neplăcută pe care o ai atunci când ți se usucă buzele prea tare. Folosește un deget sau o dischetă demachiantă pentru a-ți tapota buzele, iar uleiul de măsline se va usca imediat. La fel de eficient este și uleiul din semințe de in.

3. Lapte cu petale de trandafiri. Scufundă opt-zece petale de trandafir (proaspete sau uscate) într-o ceașcă de lapte și lasă-le la macerat câteva ore. Pasează apoi petalele și aplică această pastă de două-trei ori pe zi pe buzele uscate. Nu numai că le va da buzelor tale o nuanță trandafirie, dar această mască netezește buzele, închide crăpăturile și le vindecă. O altă variantă este combini petale de trandafir cu puțină smântână și să aplici această mască timp de 30 de minute, după care o îndepărtezi.

Nu-i așa că iarna e mai puțin amenințătoare?

 
11
ian 2016

Este posibilă Copilăria fără boli?

BIOCOMP anunta lansarea programului Copilarie fara boli, ce urmareste prevenirea bolilor specifice comunitatilor scolare, facând posibila desfasurarea activitatilor educationale într-un mediu sanatos si sigur. ...

Este posibilă Copilăria fără boli?
BIOCOMP anunta lansarea programului Copilarie fara boli, ce urmareste prevenirea bolilor specifice comunitatilor scolare, facând posibila desfasurarea activitatilor educationale într-un mediu sanatos si sigur.Prima activitate din cadrul programului a avut loc în luna decembrie 2015, când echipa Copilărie fără boli a demarat campania „Sănătate în mediile educaționale” la Școala Gimnazială „George Călinescu” din Iași. În cadrul evenimentului, copiii ciclului preşcolar au descoperit cum să identifice şi să aplice obiceiurile corecte de igienă personală. Cei mici au învăţat ce și cât de periculoși sunt microbii, virusurile și bacteriile. Cu ajutorul clipurilor video, al jocurilor şi al fişelor cu activităţi interactive, copii au aflat despre modalitățile prin care se transmit bolile, precum și cum pot fi acestea evitate prin idei simple şi practice de igienă şi dezinfecţie. La finalul activităţii, ei au reținut cum să-și protejeze sănătatea şi prin utilizarea lămpilor bactericide LBA în colectivităţile şcolare sau acasă.
Întâlnirea face parte din seria de evenimente pe care echipa Copilărie fără boli le va desfăşura până la finalul anului 2016 în şcolile şi grădiniţele din Regiunea de Nord - Est a României.

Copil voios, într-un colectiv sănătos!

    Conform statisticilor oficiale, în fiecare an, în România, 1,5 milioane de copii se îmbolnăvesc din cauza bolilor transmise în grădinițe și școli. Microbii şi virusurile se transmit rapid prin aer sau prin atingerea suprafețelor contaminate (bănci, jucării, rechizite, uși etc.), urmate de atingerea gurii, nasului sau ochilor. Acești microbi supraviețuiesc pe suprafețele din clasă de la câteva secunde până la câteva luni de zile. Astfel, cei mici contactează din colectiv între 8 şi 10 răceli și gripe anual.
    “Plecând de la aceste statistici îngrijorătoare, BIOCOMP a demarat programul Copilărie fără boli pentru conştientizarea şi educarea părinţilor, profesorilor şi copiilor. Obiectivele majore ale programului sunt de a promova importanța unei igiene sănătoase şi de a combate bolile copilăriei, prin sesiuni educaționale interactive în şcoli şi grădiniţe. Reflectând grija faţă de generaţiile viitoare, respectul faţă de societate şi dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, programul Copilărie fără boli urmăreşte prevenirea bolilor specifice comunităţilor şcolare, făcând posibilă desfăşurarea activităţilor educaţionale într-un mediu sănătos şi sigur. Ne dorim ca profesorii şi părinţii să ştie că îşi pot proteja copii prin metode simple de igienă şi dezinfecţie, printre care se numără şi utilizarea lămpilor bactericide LBA produse de BIOCOMP” a declarat Ec. Amalia Georgescu, manager de proiect.

Înscrieri in cadrul programului
    Instituțiile de învățământ sau cadrele didactice interesate, din Regiunea de Nord - Est (judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ), se  pot programa gratuit la sesiunile de dezvoltare personală cu accent pe igienă şi dezinfecţie prin următoarele canale:
•    prin formularul live disponibil AICI!;
•    la adresa de e-mail: info@copilariefaraboli.ro;
•    la numerele de telefon: 0232/315.433 sau la 0723/234.030.
    
    Mai multe informaţii despre programul Copilărie fără boli şi despre cum pot fi prevenite bolile din şcoli şi grădiniţe pot fi găsite pe site-ul programului, www.copilariefaraboli.ro, sau pe pagina de facebook a acestuia, www.facebook.com/Copilariefaraboli .   

Eficienţă în dezinfecţie!

    BIOCOMP este liderul de piaţă în producerea lămpilor şi distribuirea dispozitivelor bactericide cu radiaţie UV. De 25 de ani BIOCOMP oferă cele mai bune produse şi soluţii pentru distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafeţe (bacterii, viruşi, mucegaiuri, protozoare), în vederea îmbunătăţirii sănătăţii, securităţii şi standardului de viaţă. În acelaşi timp, BIOCOMP oferă servicii de consultanţă specializată privind alegerea şi utilizarea produsului optim, aducând în permanenţă inovaţii în materie de siguranţă şi protecţie umană.
    Mai multe detalii despre produsele şi serviciile BIOCOMP puteţi găsi accesând www.biocomp.ro.


 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>