Noutati
14
iul 2016

BIOCOMP sprijina Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana 2015-2030

Primaria Municipiului Iasi invita cetatenii, comunitatile si mediul de afaceri iesean sa contribuie la dezvoltarea urbana integrata a orasului, prin dezbateri publice si propuneri de idei si proiecte. Societatea comerciala BIOCOMP raspunde cu drag acestei invitatii si este pregatita sa sustina, in special, capitolul performantei in domeniul Sanatatii, prin oferirea de alternative non-chimice si non-chirurgicale impotriva infectiilor nosocomiale si a celor asociate asistentei medicale din spitale si alte cabinete medicale specializate publice sau private.  ...

BIOCOMP sprijina Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana 2015-2030

Mai exact, BIOCOMP este prima societate din tara care realizeaza in atelierele proprii, de aproximativ 25 de ani, lampi si dispozitive bactericide pe baza de raze ultraviolete (UV-C) si detine expertiza necesara pentru realizarea oricarui tip de proiect personalizat si adaptat cerintelor din domeniul medical.

BIOCOMP doreste sa sprijine reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sanatatii populatiei prin oferirea unei game diversificate de lampi si dispozitive bactericide capabile sa distruga 99,99% din microorganismele periculoase, omniprezente in jurul nostru, al familiei si orasului nostru. BIOCOMP este partenerul ideal in activitati privind igiena si protectia mediului impotriva bacteriilor, virusilor, mucegaiurilor, in incaperile cu incarcatura microbiana mare, pentru domeniile Medical, Alimentar, Educational, Veterinar, Casnic si Cosmetic.

„Impreuna construim viitorul!” este viziunea primarului judetului Iasi, pe care o impartasim si o legam de filosofia noastra: “BIOCOMP vorbeste despre oameni si vietilor lor!”, uniune care speram sa asigure un sistem accesibil, modern si performant de prevenire si tratare a bolilor si infectiilor. Dorim sa ne implicam in cresterea calitatii vietii cetatenilor ieseni si sa promovam un stil de viata sanatos.

Credem ca impartasim obiectivele stabilite la nivel european, in cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana 2015-2030, prin oferirea de solutii inovatoare in materie de sanatate si protectie, in ceea ce priveste dezinfectarea aerului si a suprafetelor. Datorita inovativei tehnologii pe baza de raze ultraviolete, promovam sistemele de sanatate dinamice si oferim consultanta specializata, privind modul de alegere al lampilor bactericide, in functie de dimensiunile unei incaperi si gravitatea infectarii. BIOCOMP propune o solutie pe termen lung, o investitie reala in prevenire si control asupra imbolnavirilor si infectiilor, in igiena si protectia orasului Iasi.


 
24
mai 2016

Stiai ca mirosul ploii se datoreaza unor bacterii "bune'?

Chiar daca suntem specializati sa identificam fiecare microorganism care ar putea sa ne puna sanatatea in pericol, mereu ne bucuram cand aflam ca exista si anumite bacterii pozitive care nu ne dauneaza, ba chiar ne ajuta sa simtim anumite momente, intr-un mod cu totul special..Hmm, mirosul pamantului ud dupa o ploaie de primavara..o mireasma unica si puternica de prospetime si viata, pe care o inhalam cu pofta, pana in adancul plamanilor.. ...

Stiai ca mirosul ploii se datoreaza unor bacterii
Cu siguranta, cu totii o recunoastem si ne bucuram din plin de ea..insa putini dintre noi poate stiu ca acest miros se datoreaza unor bacterii "bune", numite Actinomycetes. Aceste specii sunt omniprezente in sol, in microbiota animalelor si inclusiv, in microbiota umana. Ele sunt recunoscute pentru rolul important care il joaca in ecologia solului deoarece ele produc o serie de enzime care ajuta la degradarea organica a startului vegetal si formeaza compostul. Coloniile de Actinomucetes se gasesc, cu precadere, in compozitia solului iar atunci cand ploua, sporii ei sunt practic imprastiati in aer si ajung sa pluteasca pretutindeni.
Asadar, de fiecare data cand vom simti acel miros specific ploii, sa ne bucuram si sa fim recunoscatori acestor bacterii "bune" datorita carora il inhalam. 

 

 
17
mai 2016

Fotografii de la Meat & Milk!

Ne-am intors bucurosi, energizati si plini de entuziasm de la Expo-Conferinta Internationala Meat&Milk, Editia a V-a, organizata la Poiana Brasov!Ne-am bucurat sa cunoastem oameni noi, sa prezentam produsele noastre si sa vorbim in cadrul conferintei generale despre importanta sigurantei produselor alimentare si a protectiei populatiei. Biocomp a promovat produsele si serviciile sale care dezinfecteaza si distrug microorganismele daunatoare in aer si suprafetele de lucru. ...

Fotografii de la Meat & Milk! Iata cateva fotografii de la eveniment:

Echipa care a reprezentat BIOCOMP la eveniment: Director General, Director Marketing, Director Vanzari


Standul BIOCOMP pregatit cu materiale de prezentare si mostre ale produselor noastreVizita Ministrului ADR, Domnul Achim Irinescu, la standul nostru, dupa deschiderea oficiala a evenimentului


Vizitatori la standul nostru si in zona ExpoPrezentarea BIOCOMP din cadrul Conferintei Generale din 13 mai: Standardele de igiena si siguranta produselor... vorbim de fapt despe oameni si vietile lor!


Multumim tuturor celor care ne-au vizitat la stand si au manifestat interes fata de produsele si serviciile noastre!
Va dorim succes in activitatea dumneavoastra si nu uitati ca BIOCOMP va ofera solutii personalizate pentru mentinerea unui mediu curat, igienizat si dezinfectat indiferent de produsele pe care le realizati.

Echipa BIOCOMP
 
05
mai 2016

Ne vedem la Poiana Brasov!

Saptamana viitoare, BIOCOMP participa ca expozant si speaker in cadrul Expo-Conferinta Internationala Meat&Milk, editia a V-a, 12-13 mai, Poiana Brasov! ...

Ne vedem la Poiana Brasov! Dorim să  iti oferim cel mai bune solutii pentru o dezinfectie sigura, si de aceea participam cu bucurie in cadrul acestui eveniment punctand tema:

"Standardele de igiena si siguranta produselor... vorbim de fapt despre oameni si vietile lor!"

Te asteptam alaturi de noi, la conferinta si apoi in zona Expo unde BIOCOMP va avea propriul stand de promovare si expunere produse.Mai multe detalii despre eveniment, gasesti AICI.
 
28
apr 2016

O viata sanatoasa intr-un mediu curat

Ingrijorarea pentru sanatatea dvs reprezinta esenta produselor Biocomp- lampi bactericide LBA create pentru dezinfectie si sterilizare impotriva microorganismelor daunatoare. Detinem certificatul Dekra pentru sistemul de management al calitatii, prin standardul ISO 9001:2008, care ne permite sa aducem plus valoare produselor si serviciilor noastre. Biocomp este liderul pe piata romana, cu o experienta de 25 de ani si mii de clienti satisfacuti. ...

O viata sanatoasa intr-un mediu curat

In domeniile in care activam, respectiv medical, veterinar, alimentar, cosmetic, educational si casnic garantam 99,999% dezinfectia aerului, a apei si a suprafetelor. Cum? Prin lampi bactericide LBA care distrug ADN-ul microorganismelor periculoase, pe baza de radiatie UV-C. Dorim sa venim in ajutorul problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca, de la spitale la cabinete veterinare, de la scoli, gradinite, crese si pana la siguranta casei dvs., si sa demonstram romanilor ca investitia pe termen lung intr-o lampa bactericida LBA, este mai avantajoasa decat investitia intr-un produs chimic de curatare.

Problemele reale cu care se confrunta spitalele din Romania nu sunt suficient de vizibile, pentru a trage un semnal de alarma. Acelasi lucru putem spune si despre fabricile producatoare de lapte sau firme producatoare de carne, unde coloniile de bacterii trebuiesc distruse prin masuri de maxima sterilizare. Problema? Bacteriile sunt mici, extrem de mici, aproape la fel de mici ca procentele de substante antiseptice folosite pentru dezinfectia suprafetelor si a incaperilor.

Chiar daca spitalele sunt infestate cu numeroase bacterii iar sanatatea publica este zilnic amenintata, exista o sansa de a le tine sub control. Victimele de la Colectiv si-au pierdut viata in spitale si nenumarati romani sunt tratati in medii dezinfectate cu “apa si sapun”, insuficient verificate. Substante antiseptice extrem de diluate sunt folosite de ani de zile, in aproape 80% din toate spitalele de stat din Romania. Biocomp vine in solutionarea acestor probleme si contribuie la imbunatatirea standardului de viata si de sanatate. In fiecare zi, muncim cu dedicatie pentru a respecta promisiunea facuta clientilor nostri: aceea de a oferi lampa bactericida nr. 1 pentru eficienta in dezinfectie.

Infectiile nosocomiale sunt prima cauza de infectare cu diverse microorganisme periculoase. Aceste infectii sunt asociate spitalizarii si se datoreaza aglomeratiei din mediile inchise, a  nerespectarii standardelor de igiena sau manevrelor medicale invazise. Asa cum specifica si dna Doctor Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor în Științe Medicale, Șef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, intr-un interviu acordat echipei Biocomp. Va invitam sa vizualizati intreg interviul (click aici) si sa reflectati asupra beneficiilor oferite de lampile bactericide LBA pentru a avea o viata sanatoasa, intr-un mediu curat.

 
21
apr 2016

Biocomp este acum marcă înregistrată

În lumea de astazi suntem înconjurati de o avalansa de marci comerciale. Acestea contribuie la bunastarea si fericirea noastra de zi cu zi, ajutându-ne sa facem diferentierea dintre produse. Marcile comerciale ne ajuta sa decidem care produse ni se potrivesc cel mai bine, în orice context al vietii noastre. ...

Biocomp este acum marcă înregistrată

Fie că este vorba de marca de apă minerală pe care o consumăm pe moment, marca telefonului preferat, brandul pe care îl selectăm când achiziționăm o pereche de pantofi, ori restaurantul la care alegem să petrecem o seară romantică, în orice moment, mai mult sau mai puțin rațional, luăm o decizie.

Înregistrarea mărcii Biocomp reprezintă pentru clienții noștri siguranța că produsele și serviciile pe care le oferim sunt unice și nu pot fi copiate de către concurență. Suntem preocupați de calitatea și sănătatea vieții oamenilor, oferind cele mai performante soluții de dezinfecție și sterilizare UV-C a aerului, apei și a suprafețelor. Astfel, vă oferim cele mai performante lămpi bactericide LBA pentru distrugerea microorganismelor din aer sau de pe suprafețe (virusuri, bacterii, mucegaiuri și protozoare), din încăperile cu încărcătură microbiană mare. Pentru sute de companii reprezentăm partenerul ideal în ceea ce privește igiena și dezinfecția, iar aceștia activează în cele mai variate domenii: medical, alimentar, veterinar, cosmetic, educațional și casnic.

Biocomp este o marcă sigură, care garantează un grad ridicat dezinfecție (de 99,99%), prin succesul lămpilor bactericide LBA, pe care le producem de mai bine de 25 de ani. Prin produsele pe care le dezvoltăm, ne dorim sa fim cei mai buni în domeniul soluțiilor pentru dezinfecție. Sloganul nostru ne ghidează pe calea performanţei şi vă reamintește dumneavoastră, clienţilor noştri, esenţa mărcii noastre: “Eficienţă în dezinfecţie!”. 

 
15
apr 2016

Amprenta bacteriilor pe care le porti cu … sau fara voia ta!

Sanatatea si imbunatatirea standardului de viata reprezinta filosofia Biocomp si credem ca protectia si siguranta umana sunt elemente primordiale ale unei vieti frumoase. ...

Amprenta bacteriilor pe care le porti cu … sau fara voia ta!Din acest motiv ne documentam temeinic si va oferim informații specializate din domeniul medical sau altele adiacente. Astfel, va povestim astazi de Doamna Tasha Sturm, mamica unui baietel de 8 ani, tehnician al Laboratorului de Microbiologie la Cabrillo College din California, USA, care a efectuat un test-experiment prin care trage un semnal de alarma. Atunci cand fiul ei s-a întors de la joaca, Tasha i-a luat cateva amprente într-un vas Petri umplut cu Agar triptic de soia, care formează un jeleu nutritiv perfect pentru cultivarea culturilor microbiene. La putine zile distanta, diferite tipuri de bacterii, drojdii si fungi au inceput sa se dezvolte iar Tasha le-a surprins prin cateva fotografii care au devenit virale instant.


 
Analize realizate in cadrul Laboratorului de Microbiologie la Cabrillo College, California, USA, 2016

Copil sau părinte, acasa sau la locul de muncă, esti mereu predispus si vulnerabil sa te afli in preajma a miliarde de microbi si bacterii. Mainile sunt adevărate centre de infectare cu microorganisme, iar pentru a te proteja este necesar sa te speli corect si des pe maini, sau sa dezinfectezi suprafetele cu care intri in contact. Pe langa spalatul pe maini, o alta variantă de protectie este folosirea unei lampi bactericide care dezinfecteaza pana la 99,999% din suprafețele pe care le doriti sterilizate. Putine persoane trateaza cu seriozitate acest aspect, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung precum iritatii, acnee sau probleme ale pielii, usturimea ochilor si altele.

In ultimul timp, inregistram din ce in ce mai multe cereri de lampi bactericide din partea parintilor si a profesorilor, lucru care ne bucura enorm si ne ghideaza sa oferim cele mai bune solutii si produse de dezinfectare si sterilizare a aerului, apei si a suprafețelor.

Biocomp este unicul producator de lampi si dispozitive bactericide din România si este lider de piata de 25 de ani! Prin intermediul lampilor bactericide Biocomp aveti siguranta ca ati investit intr-un produs de calitate, ce respecta standardele de siguranta si dezinfectie, Biocomp fiind certificata ISO 9001:2008 de catre firma germana DEKRA Certification.

5 Sfaturi BIOCOMP pentru o IGIENA de succes:

1.    Spalati-va mainile, cat mai des, cu sapun lichid pentru minim 15 secunde si clatiti-va foarte bine cu apa;

2.    Daca nu aveti apa sau sapun la indemana, puteti folosi un dezinfectant sau servetele umede antibacteriene!

3.    Dupa ce va uscati mainile, stergeti si zonele unde ati pus initial mainile murdare (robineti/clante/volan/tastatura);

4.    Utilizati lampile bactericide marca BIOCOMP pentru dezinfectia spatiilor si a suprafetelor in care lucrati sau locuiti;

5.    Aerisiti incaperile cat mai des posibil;Biocomp este despre… oameni si vietile lor!
 
07
apr 2016

7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății

Biocomp este în permanena la curent cu cele mai noi informatii din domeniile în care activeaza, respectiv medical, alimentar, veterinar, cosmetic, educational si casnic. În fiecare dintre acestea, mentinerea sanatatii este primordiala, motiv pentru care Biocomp va recomanda Lampile Bactericide recunoscute pentru calitatea si eficienta lor în dezinfectie de-a lungul a 25 de ani de existenta pe piata.  ...

7 Aprilie este Ziua Mondială a Sănătății
 

 Astăzi, dorim să sărbătorim împreună cu dvs. Ziua Mondială a Sănătății prin care se consacră respectul și atenția față de sănătăte. Ziua de 7 Aprilie amintește de importanța deosebită pe care trebuie să o acordăm sănătății  și marchează întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948. În această zi, oamenii din toate colțurile lumii sunt încurajați să se implice în activități care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Anul acesta, Diabetul Zaharat este unul dintre subiectele principale deoarece OMS a înregistrat o epidemie de diabet cu tendință de progresare din anul 2012 și până acum. Se pare că această boală a fost cauza directă a 1,5 milioane de decese, dintre care 80% s-au înregistrat în țările cu venit mediu și scăzut. OMS anticipează pentru anul 2030 faptul că diabetul zaharat va deveni a șaptea cauza de deces în lume. Cel mai răspândit tip de diabet este diabetul de tip 2 cu o frecvenţă de 90%.

Diabetul este o afecţiune cronică care apare în contextul în care pancreasul secretă un nivel scăzut de insulină sau când organismul nu utilizează în mod corect insulina care se produce. Insulina este un hormon secretat de celulele pancreatice, care ajută celulele să preia glucoza din sânge şi să o transforme în energie. Producţia insuficientă de insulină sau utilizarea incorectă a acesteia duce la creşterea nivelului de glucoză în sângehiperglicemia – ceea ce poate afecta funcţionarea unor organe şi ţesuturi.

Diabetul de tip 1 – este o boală autoimună caracterizată prin distrugerea celulelor pancreatice producătoare de insulină. Se mai numeşte diabet insulino-dependent. Producţia insuficientă de insulină, impune o administrare substitutiva zilnică. Diabetul de tip 1 este diagnosticat cel mai frecvent la copii sau la adulţii tineri.

Diabetul de tip 2 – este caracterizat prin rezistenţa la insulină. Pacienţii cu acest tip de diabet nu pot utiliza corespunzător insulina, care se secretă normal. Se mai numeşte diabet non-insulinodependent sau diabetul de maturitate. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot fi asimptomatice timp de mulţi ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate. Simptomele pot fi subtile. Creşterea volumului urinar şi senzaţia de sete sunt uşoare la început, agravându-se progresiv. În final, bolnavii prezintă oboseală extremă, vedere neclară şi deshidratare. Uneori, în stadiile precoce ale diabetului, glicemia scade anormal de mult, o manifestare denumită hipoglicemie.

În România la populaţia adultă există o prevalenţă de 11,6% pacienţi cu diabet zaharat, pericolul mai mare fiind reprezentat de prediabet cu o prevalenţă de 16%.

În Europa, în anul 2015 erau 60 milioane bolnavi, prevalenţa fiind în creştere la toate grupele de vârstă, afectând 10-15% din populaţia unor state europene. 

 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7 8   > >>