Noutati
30
aug 2016

Tu ce stii despre sporii de mucegai?

  Sporii de mucegai sunt microorganisme ce fac parte din familia ciupercilor, responsabile in mediul natural de a descompune materialele organice. Mucegaiurile reprezinta un grup taxonomic complex, motiv pentru care clasificare acestora este in continua transformare. Un numar posibil de specii este apreciat la aproximativ 250.000. Mucegaiurile de interes alimentar sunt grupate in 20 de genuri si aproximativ 1000 de specii. Sporii de mucegai intalniti cel mai des in locuinte sunt: Cladosparium, Alternaria, Penicillium si Aspergilus, dar pot fi intalniti si pe suprafetele alimentelor sau ambalajelor de alimente. ...

Tu ce stii despre sporii de mucegai? 

Există mucegaiuri care pot provoca reacții alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului căpătând forma abia în momentul în care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, condiții optime de pH, temperatură, luminozitate și o perioadă de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” și  pot dezvolta o serie de produși secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii. Mucegaiurile se dezvoltă de regulă pe suprafața alimentelor și sunt produse de fungi/ciuperci care pot fi de 2 feluri, saprofite sau parazite.

În prezent există circa 300-400 de microtoxine produse de 3 genuri de fungi: Aspergillus, Penicillium și Fusarium, iar cele mai întâlnite sunt ocratoxina A și aflatoxinele B1, 2, G1, M1. Apariția lor poate rezulta datorită unor condiții ce țin de mediul extern, ele putând fi întânite în producțiile agricole, producții de carne și derivare din carne, producții de lapte și derivate din lapte, producții de panificație sau pe alimentele destinate consumului uman direct. De exemplu, ocratoxina A se poate întâlni în culturile cerealiere (derivate din cereale neprelucrate sau cereale destinate consumului uman direct), în cafeaua boabe sau măcinată prăjită, în stafide, produse uscate (struguri, fasole sau alte fructe). Un alt exemplu sunt aflatoxinele întânite în alunele de pământ, semințe și fructe oleaginoase, fructe uscate, cereale și derivate, condimente și alte produse vegetale uscate (ceaiuri, ierburi aromate), M1 fiind prezentă și în produsele lactate, chiar dacă acestea au fost preparate termic sau nu. 

 
Mucegaiurile din pâine, denumite M. Mucedo (de culoare albă) sunt considerate inofensive din punct de vedere microbiologic, unde consumul accidental nu afectează neapărat starea de sănătate. Cu toate acestea, produsul este unul alterat și impropriu pentru un consum normal. Pâinea este un aliment poros care poate dezvolta sporii de mucegai pe întreg alimentul, deși nu sunt vizibili cu ochiul liber. Așadar, chiar dacă îndepărtați porțiunea cu mucegai nu există nici o siguranță că alimentul este sănătos.
 
Se pare că există o regulă când vine vorba de îndepărtarea unei zone afectate de mucegai: evitarea contaminării cuțitului sau tacâmului folosit în timpul procesului. O excepție de la această regulă o reprezintă situația unei contaminări minore doar în cazul fructelor, legumelor fibroase (morcov, ardei gras, varză) și a brânzeturilor tari (parmezan). În acest caz, se recomandă îndepărtarea zonei contaminate și încă 2,5 cm din jurul ei. 
 
Atenție în cazul fructelor și legumelor cu coaja subțire (roșii, castraveți, piersici, caise etc.), al brânzeturilor moi, al iaurturilor, gemurilor etc. întrucât, evident, această regulă nu mai este valabilă. De asemenea, atenție și în cazul pastelor făinoase, făinurilor, alunelor și stafidelor deoarece acestea trebuie păstrate conform indicațiilor de pe ambalaj, departe de lumină, umezeală etc. și trebuie consumate într-o perioadă scurtă de timp. 
 
Sperăm că aceste informații sunt de folos și veți ține cont de recomandările noastre cu privire la mucegaiurile de pe alimentele consumate zilnic și felul în care le putem îndepărta.

Pentru a fi siguri că veţi preveni apariţia sporilor de mucegai, dar şi în cazul în care deja vă confruntaţi cu această problemă..soluţia este investiţia într-o lampă bactericidă Biocomp şi veţi sta fără griji de acum-înainte!

  
 
 
 
11
aug 2016

O promotie pe care nu o poti rata!

Te intampinam cu o noua promotie de august! ...

O promotie pe care nu o poti rata! E vacanta...dar nu si pentru noi, pentru ca ne pasa de sanatatea ta!
Cumperi o lampa bactericida sa scapi de virusuri, bacterii si mucegaiuri si o poti lua pe a doua la jumatate de pret!
Afla mai multe la office@biocomp.ro sau la 0723234030.

Biocomp este despre oameni si vietile lor! 
15
iul 2016

Prima Gradina Zoologica ce gazduieste un intreg Muzeu dedicat Microbilor

Importanta microorganismelor în viitorul umanitatii si al planetei  este de necontestat, dar prea putine persoane înteleg acest lucru, mai ales cand „interesul pentru microbiologie este lasat în întuneric, abandonandu-l doar catorva experti”sustine, directorul Micropia.  ...

Prima Gradina Zoologica ce gazduieste un intreg Muzeu dedicat Microbilor Universul microscopic într-un singur loc?

O lume in care omul interactioneaza direct cu microbii?

De ce nu?        

Va propunem un mic salt în trecut… si ne aflam în Amsterdam, într-o zi de marti, prin anul 2014, cand un nou capitol se scrie în povestea microorganismelor.  Pasiunea pentru universul microscopic a determinat infiintarea primului muzeu al microbilor din lume, sub numele de Micropia sau primul „Zoo interactiv cu microbi”, aflat in interiorul Gradinii Zoo Artis. 
 

Un adevar general valabil este ca microorganismele ne înconjoara pretutindeni.  Zi sau noapte, frig sau caldura, ele mereu gasesc o solutie de supravietuire si de adaptare fata de mediul în care exista. Intimitatea acestora a fost încalcata prin anul 1675, de catre cercetatorul olandez Anton van Leeuwenhoek, imediat dupa ce a fost creat revolutionarul microscop.


          Un lucru fascinant este ca Micropia are forma unui laborator imens, cu mai multe randuri de microscoape legate de ecrane uriase,  prin intermediul carora sunt prezentate diverse vietati minuscule.
Conceptul din spatele acestui muzeu este crearea unei perceptii diferite despre rolul important al microorganismelor în circuitul natural al vietii.
          Portofoliul este format dintr-o vasta colectie de creaturi minuscule: virusi, bacterii, microbi, dar si ciuperci, fungi sau protozoare.
Chiar de la primul etaj, te întalnesti cu un ecran urias plasat pe plafonul ascensorului, unde un ochi gigant scoate în evidenta ideea ca toate microorganismele traiesc sub pleoapele noastre, sunt „sub nasul nostru”…si este de bun simt sa le cunoastem macar, pe cele mai semnificative.
 

            Exista o multitudine de activitati interactive, experimente si jocuri în urma carora bagajul de cunostinte al vizitatorilor este îmbogatit si fructificat. Un exemplu ar putea fi vizionarea a  diverse stagii de viata ale microbilor, prin intermediul unui microscop 3D special modificat de Micropia.

Alte exemple ingenioase ar putea fi descoperirea tipologiei si numarului de microbi care exista pe suprafata organismului unui vizitator, printr-o scanare în real time, sau o provocare pentru îndragostiti, de a se saruta în fata lui „Kiss-o-Meter”, care indica cati microbi au schimbat între ei în timpul sarutului. 

Cine s-ar fi gandit ca avem aproximativ 1,5 kg de microbi în organismul nostru…sau ca poate exista un schimb de peste 700 de specii de microbi, doar printr-un sarut?

 
 

            Noi suntem complet impresionati de existenta acestei Gradini Zoologice a Microbilor, care trateaza sub lupa informatii substantiale despre primii locuitori ai planetei noastre, si îi pune în valoare cu atata pasiune si devotament.

Chiar daca domeniul nostru de activitate este orientat spre distrugerea acelor microorganisme daunatoare vietii oamenilor, mereu vom citi cu pofta si vom învata, atat despre cele periculoase, cat si despre cele necesare supravietuirii speciei noastre.

           

Pentru ca pana la urma... BIOCOMP vorbeste despre oameni si vietile lor!

 

Sursa Informatii&Photo: http://www.micropia.nl/en

 
 

 

 
14
iul 2016

BIOCOMP sprijina Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana 2015-2030

Primaria Municipiului Iasi invita cetatenii, comunitatile si mediul de afaceri iesean sa contribuie la dezvoltarea urbana integrata a orasului, prin dezbateri publice si propuneri de idei si proiecte. Societatea comerciala BIOCOMP raspunde cu drag acestei invitatii si este pregatita sa sustina, in special, capitolul performantei in domeniul Sanatatii, prin oferirea de alternative non-chimice si non-chirurgicale impotriva infectiilor nosocomiale si a celor asociate asistentei medicale din spitale si alte cabinete medicale specializate publice sau private.  ...

BIOCOMP sprijina Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana 2015-2030

Mai exact, BIOCOMP este prima societate din tara care realizeaza in atelierele proprii, de aproximativ 25 de ani, lampi si dispozitive bactericide pe baza de raze ultraviolete (UV-C) si detine expertiza necesara pentru realizarea oricarui tip de proiect personalizat si adaptat cerintelor din domeniul medical.

BIOCOMP doreste sa sprijine reducerea impactului bolilor transmisibile asupra sanatatii populatiei prin oferirea unei game diversificate de lampi si dispozitive bactericide capabile sa distruga 99,99% din microorganismele periculoase, omniprezente in jurul nostru, al familiei si orasului nostru. BIOCOMP este partenerul ideal in activitati privind igiena si protectia mediului impotriva bacteriilor, virusilor, mucegaiurilor, in incaperile cu incarcatura microbiana mare, pentru domeniile Medical, Alimentar, Educational, Veterinar, Casnic si Cosmetic.

„Impreuna construim viitorul!” este viziunea primarului judetului Iasi, pe care o impartasim si o legam de filosofia noastra: “BIOCOMP vorbeste despre oameni si vietilor lor!”, uniune care speram sa asigure un sistem accesibil, modern si performant de prevenire si tratare a bolilor si infectiilor. Dorim sa ne implicam in cresterea calitatii vietii cetatenilor ieseni si sa promovam un stil de viata sanatos.

Credem ca impartasim obiectivele stabilite la nivel european, in cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana 2015-2030, prin oferirea de solutii inovatoare in materie de sanatate si protectie, in ceea ce priveste dezinfectarea aerului si a suprafetelor. Datorita inovativei tehnologii pe baza de raze ultraviolete, promovam sistemele de sanatate dinamice si oferim consultanta specializata, privind modul de alegere al lampilor bactericide, in functie de dimensiunile unei incaperi si gravitatea infectarii. BIOCOMP propune o solutie pe termen lung, o investitie reala in prevenire si control asupra imbolnavirilor si infectiilor, in igiena si protectia orasului Iasi.


 
24
mai 2016

Stiai ca mirosul ploii se datoreaza unor bacterii "bune'?

Chiar daca suntem specializati sa identificam fiecare microorganism care ar putea sa ne puna sanatatea in pericol, mereu ne bucuram cand aflam ca exista si anumite bacterii pozitive care nu ne dauneaza, ba chiar ne ajuta sa simtim anumite momente, intr-un mod cu totul special..Hmm, mirosul pamantului ud dupa o ploaie de primavara..o mireasma unica si puternica de prospetime si viata, pe care o inhalam cu pofta, pana in adancul plamanilor.. ...

Stiai ca mirosul ploii se datoreaza unor bacterii
Cu siguranta, cu totii o recunoastem si ne bucuram din plin de ea..insa putini dintre noi poate stiu ca acest miros se datoreaza unor bacterii "bune", numite Actinomycetes. Aceste specii sunt omniprezente in sol, in microbiota animalelor si inclusiv, in microbiota umana. Ele sunt recunoscute pentru rolul important care il joaca in ecologia solului deoarece ele produc o serie de enzime care ajuta la degradarea organica a startului vegetal si formeaza compostul. Coloniile de Actinomucetes se gasesc, cu precadere, in compozitia solului iar atunci cand ploua, sporii ei sunt practic imprastiati in aer si ajung sa pluteasca pretutindeni.
Asadar, de fiecare data cand vom simti acel miros specific ploii, sa ne bucuram si sa fim recunoscatori acestor bacterii "bune" datorita carora il inhalam. 

 

 
17
mai 2016

Fotografii de la Meat & Milk!

Ne-am intors bucurosi, energizati si plini de entuziasm de la Expo-Conferinta Internationala Meat&Milk, Editia a V-a, organizata la Poiana Brasov!Ne-am bucurat sa cunoastem oameni noi, sa prezentam produsele noastre si sa vorbim in cadrul conferintei generale despre importanta sigurantei produselor alimentare si a protectiei populatiei. Biocomp a promovat produsele si serviciile sale care dezinfecteaza si distrug microorganismele daunatoare in aer si suprafetele de lucru. ...

Fotografii de la Meat & Milk! Iata cateva fotografii de la eveniment:

Echipa care a reprezentat BIOCOMP la eveniment: Director General, Director Marketing, Director Vanzari


Standul BIOCOMP pregatit cu materiale de prezentare si mostre ale produselor noastreVizita Ministrului ADR, Domnul Achim Irinescu, la standul nostru, dupa deschiderea oficiala a evenimentului


Vizitatori la standul nostru si in zona ExpoPrezentarea BIOCOMP din cadrul Conferintei Generale din 13 mai: Standardele de igiena si siguranta produselor... vorbim de fapt despe oameni si vietile lor!


Multumim tuturor celor care ne-au vizitat la stand si au manifestat interes fata de produsele si serviciile noastre!
Va dorim succes in activitatea dumneavoastra si nu uitati ca BIOCOMP va ofera solutii personalizate pentru mentinerea unui mediu curat, igienizat si dezinfectat indiferent de produsele pe care le realizati.

Echipa BIOCOMP
 
05
mai 2016

Ne vedem la Poiana Brasov!

Saptamana viitoare, BIOCOMP participa ca expozant si speaker in cadrul Expo-Conferinta Internationala Meat&Milk, editia a V-a, 12-13 mai, Poiana Brasov! ...

Ne vedem la Poiana Brasov! Dorim să  iti oferim cel mai bune solutii pentru o dezinfectie sigura, si de aceea participam cu bucurie in cadrul acestui eveniment punctand tema:

"Standardele de igiena si siguranta produselor... vorbim de fapt despre oameni si vietile lor!"

Te asteptam alaturi de noi, la conferinta si apoi in zona Expo unde BIOCOMP va avea propriul stand de promovare si expunere produse.Mai multe detalii despre eveniment, gasesti AICI.
 
28
apr 2016

O viata sanatoasa intr-un mediu curat

Ingrijorarea pentru sanatatea dvs reprezinta esenta produselor Biocomp- lampi bactericide LBA create pentru dezinfectie si sterilizare impotriva microorganismelor daunatoare. Detinem certificatul Dekra pentru sistemul de management al calitatii, prin standardul ISO 9001:2008, care ne permite sa aducem plus valoare produselor si serviciilor noastre. Biocomp este liderul pe piata romana, cu o experienta de 25 de ani si mii de clienti satisfacuti. ...

O viata sanatoasa intr-un mediu curat

In domeniile in care activam, respectiv medical, veterinar, alimentar, cosmetic, educational si casnic garantam 99,999% dezinfectia aerului, a apei si a suprafetelor. Cum? Prin lampi bactericide LBA care distrug ADN-ul microorganismelor periculoase, pe baza de radiatie UV-C. Dorim sa venim in ajutorul problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca, de la spitale la cabinete veterinare, de la scoli, gradinite, crese si pana la siguranta casei dvs., si sa demonstram romanilor ca investitia pe termen lung intr-o lampa bactericida LBA, este mai avantajoasa decat investitia intr-un produs chimic de curatare.

Problemele reale cu care se confrunta spitalele din Romania nu sunt suficient de vizibile, pentru a trage un semnal de alarma. Acelasi lucru putem spune si despre fabricile producatoare de lapte sau firme producatoare de carne, unde coloniile de bacterii trebuiesc distruse prin masuri de maxima sterilizare. Problema? Bacteriile sunt mici, extrem de mici, aproape la fel de mici ca procentele de substante antiseptice folosite pentru dezinfectia suprafetelor si a incaperilor.

Chiar daca spitalele sunt infestate cu numeroase bacterii iar sanatatea publica este zilnic amenintata, exista o sansa de a le tine sub control. Victimele de la Colectiv si-au pierdut viata in spitale si nenumarati romani sunt tratati in medii dezinfectate cu “apa si sapun”, insuficient verificate. Substante antiseptice extrem de diluate sunt folosite de ani de zile, in aproape 80% din toate spitalele de stat din Romania. Biocomp vine in solutionarea acestor probleme si contribuie la imbunatatirea standardului de viata si de sanatate. In fiecare zi, muncim cu dedicatie pentru a respecta promisiunea facuta clientilor nostri: aceea de a oferi lampa bactericida nr. 1 pentru eficienta in dezinfectie.

Infectiile nosocomiale sunt prima cauza de infectare cu diverse microorganisme periculoase. Aceste infectii sunt asociate spitalizarii si se datoreaza aglomeratiei din mediile inchise, a  nerespectarii standardelor de igiena sau manevrelor medicale invazise. Asa cum specifica si dna Doctor Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor în Științe Medicale, Șef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, intr-un interviu acordat echipei Biocomp. Va invitam sa vizualizati intreg interviul (click aici) si sa reflectati asupra beneficiilor oferite de lampile bactericide LBA pentru a avea o viata sanatoasa, intr-un mediu curat.

 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>