Noutati
27
sep 2016

Cum ne protejam de E. coli?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacterii Escherichia coli (E. coli). Aceasta se gaseste de obicei in microbiota naturala a intestinului uman, a plantelor si a animalelor si de cele mai multe ori este inofensiva. Exista insa unele tulpini, precum cel al E. coli enterohemoragic (EHEC) care pot provoca toxinfectii alimentare severe.  ...

Cum ne protejam de E. coli?

Bacteria E. coli poate fi gasita adesea in orice coltisor unde exista oameni si mâncare: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne insuficient preparate termic precum si in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria E. coli este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor.

Masuri de preventie:

  •   utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • respectarea normelor de igiena personala;
  • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
  • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
  • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
  • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
  • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante.

 

Solutia:

  •   Utilizarea unei lampi bactericide.
 
26
sep 2016

Cum ne protejam de Salmonella?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacteriei Salmonella. Aceasta bacterie traieste in tractul intestinal al oamenilor si animalelor infectate si poate contamina o varietate de alimente precum carne, oua, lapte, fructe si legume. Mai mult de 95% din infectii sunt transmise pe cale alimentara. ...

Cum ne protejam de Salmonella? Bacteria Salmonella poate fi gasita, adesea, in orice coltisor al domeniului alimentar: hoteluri, pensiuni, camine, restaurante, cantine, food court-uri din mall-uri, cafenele, in special pe suprafata unor produse alimentare nefierte si nespalate, produse lactate nepasteurizate corespunzator sau alterate, produse din carne preparate termic insuficient sau in produsele gatite “in sange”.

Solutia impotriva unei infestari cu bacteria Salmonella este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor si al alimentelor ce urmeaza a fi consumate.

Masuri de preventie:

  • utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • respectarea normelor de igiena personala;
  • spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
  • spalarea la jet de apa timp de 10 minute a fructelor si legumele;
  • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbarea scutecului murdar al copilului;
  • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care vin in contact copiii;
  • folosirea de geluri dezinfectante, servetele umede impregnate in solutii dezinfectante;
  • spalarea si dezinfectarea tacamurilor, veselei, prin utilizarea numai a apei provenite din surse sigure, necontaminate;
              Soluția:
  •  Utilizarea unei lampi bactericide.
 
26
sep 2016

Cum ne protejam de TBC?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze sau sa dezvolte boli neplacute, din cauza bacteriei Mycobacterium tuberculosis (TBC), numita si bacilul Koch. Cea mai cunoscuta forma este tuberculoza pulmonara, unde bacteriile ataca plamanii, distrug tesuturile si creeaza cavitati. Mai exista alte doua  forme: tuberculoza extrapulmonara, regiuni ale corpului precum oasele, rinichii, ganglionii limfatici, meningele si sistemul nervos central sunt atacate, si tuberculoza diseminata, in care bacteriile se raspandesc prin sistemul sangvin si ataca intreg organismul.  ...

Cum ne protejam de TBC? Tuberculoza reprezinta o boala infecto-contagioasa, care inregistreaza o crestere a incidentei pe plan mondial (locul II in cauzele infectioase de deces) datorita mai multor factori: sporirea numarului de imigranti din tari in care tuberculoza este endemica, epidemia de SIDA, aparitia unor tulpini bacteriene rezistente la tuberculostatice, malnutritia, conditii sanitare deficitare, suprapopularea sau lipsa serviciilor medicale. Aceasta bacterie se transmite prin respiratie, tuse, stranutat si saliva.


Solutia impotriva unei infectari cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (TBC) este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispositive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor, evitarea transmiterii infectiei la alte persoane si tratarea precoce a infectiei latente, inainte de progresia catre forma activa a bolii.

Masuri de prevenire:

  •  utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • respectarea normelor de igiena personala;
  •  spalarea mainilor cu apa calda si cu sapun (inainte de fiecare masa si de cate ori este nevoie);
  • detectarea precoce a infectiei latent;
  • evitarea locurilor agolmerate.

Solutie:

  • Utilizarea unei lampi bactericide pentru a crea un mediu dezinfectat si lipsit de posibilitatea molipsirii de catre persoanele dragi.
 
26
sep 2016

Cum ne protejam de Stafilococul auriu?

Nevoia de siguranta si control al sanatatii exista in mintea oricarei persoane care nu doreste sa se infecteze cu Stafilococul auriu, o bacterie patogena de genul Staphylococcus, care poate produce o serie de boli, precum infectii purulente superficiale si profunde, intoxicatii alimentare sistematice si infectii endovasculare si musculo-scheletale, infectii ale tractului urinar, ale pielii si tesuturilor moi, ale sistemului nervos central si ale tractului respirator. Oricine poate fi infectat cu aceasta bacterie, cei mai vulnerabili fiind varstnicii si persoanele cu plagi deschise, netratate steril. ...

Cum ne protejam de Stafilococul auriu? Bacteria Staphylococcus aureus reprezinta pentru om, cel mai intalnit patogen al casei si o continua provocare pentru sistemul public de sanatate, din cauza potentialului sau distructiv. Aceasta bacterie ocupa locul II in randul celor mai frecvente cauze de producere a infectiilor nosocomiale (infectii intraspitalicesti), fiind si principala cauza de bacteriemie, de infectie ale plagilor chirurgicale si a materialelor protetice.


Solutia impotriva unei infestari cu bacteria Staphylococcus aureus este prevenirea ei printr-o serie de masuri de protectie, dispozitive medicale precum lampile bactericide sau actiuni zilnice cum ar fi spalatul corect al mainilor.

 

Masuri de prevenire:

  • utilizarea unei lampi bactericide care sa dezinfecteze aerul si suprafetele contaminate;
  • masuri de igiena riguroasa in casa si unitatile sanitare: spalarea meticuloasa a fructelor si legumelor, dar si a mainilor dupa contactul cu alimente sau persoane contaminate;
  • spalarea si dezinfectarea mainilor dupa schimbul scutecului murdar al copilului;
  • folosirea substantelor dezinfectante pentru suprafetele cu care copiii intra in contact;
  • tratamentul promt al tuturor infectiilor, chiar si a celor superficiale, ale pielii si tesuturilor moi.

 

Solutia:

  • utilizarea unei lampi bactericide.
 
02
sep 2016

25 de ani de eficienta in dezinfectie

Anul acesta sarbatorim 25 de ani de eficienta in dezinfectie. ...

25 de ani de eficienta in dezinfectie
Anul acesta, pe 2 septembrie aniversam 25 de ani de eficienta in dezinfectie! 
Am numarat zeci de mii de clienti fericiti, sute de parteneri ce si-au dezvoltat afacerea alaturi de noi si milioane de bacterii distruse ... de fapt sansa la o viata sanatoasa!
Va multumim pentru colaborare si increderea in produsele si serviciile Biocomp!

 


 
30
aug 2016

Tu ce stii despre sporii de mucegai?

  Sporii de mucegai sunt microorganisme ce fac parte din familia ciupercilor, responsabile in mediul natural de a descompune materialele organice. Mucegaiurile reprezinta un grup taxonomic complex, motiv pentru care clasificare acestora este in continua transformare. Un numar posibil de specii este apreciat la aproximativ 250.000. Mucegaiurile de interes alimentar sunt grupate in 20 de genuri si aproximativ 1000 de specii. Sporii de mucegai intalniti cel mai des in locuinte sunt: Cladosparium, Alternaria, Penicillium si Aspergilus, dar pot fi intalniti si pe suprafetele alimentelor sau ambalajelor de alimente. ...

Tu ce stii despre sporii de mucegai? 

Există mucegaiuri care pot provoca reacții alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului căpătând forma abia în momentul în care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, condiții optime de pH, temperatură, luminozitate și o perioadă de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” și  pot dezvolta o serie de produși secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii. Mucegaiurile se dezvoltă de regulă pe suprafața alimentelor și sunt produse de fungi/ciuperci care pot fi de 2 feluri, saprofite sau parazite.

În prezent există circa 300-400 de microtoxine produse de 3 genuri de fungi: Aspergillus, Penicillium și Fusarium, iar cele mai întâlnite sunt ocratoxina A și aflatoxinele B1, 2, G1, M1. Apariția lor poate rezulta datorită unor condiții ce țin de mediul extern, ele putând fi întânite în producțiile agricole, producții de carne și derivare din carne, producții de lapte și derivate din lapte, producții de panificație sau pe alimentele destinate consumului uman direct. De exemplu, ocratoxina A se poate întâlni în culturile cerealiere (derivate din cereale neprelucrate sau cereale destinate consumului uman direct), în cafeaua boabe sau măcinată prăjită, în stafide, produse uscate (struguri, fasole sau alte fructe). Un alt exemplu sunt aflatoxinele întânite în alunele de pământ, semințe și fructe oleaginoase, fructe uscate, cereale și derivate, condimente și alte produse vegetale uscate (ceaiuri, ierburi aromate), M1 fiind prezentă și în produsele lactate, chiar dacă acestea au fost preparate termic sau nu. 

 
Mucegaiurile din pâine, denumite M. Mucedo (de culoare albă) sunt considerate inofensive din punct de vedere microbiologic, unde consumul accidental nu afectează neapărat starea de sănătate. Cu toate acestea, produsul este unul alterat și impropriu pentru un consum normal. Pâinea este un aliment poros care poate dezvolta sporii de mucegai pe întreg alimentul, deși nu sunt vizibili cu ochiul liber. Așadar, chiar dacă îndepărtați porțiunea cu mucegai nu există nici o siguranță că alimentul este sănătos.
 
Se pare că există o regulă când vine vorba de îndepărtarea unei zone afectate de mucegai: evitarea contaminării cuțitului sau tacâmului folosit în timpul procesului. O excepție de la această regulă o reprezintă situația unei contaminări minore doar în cazul fructelor, legumelor fibroase (morcov, ardei gras, varză) și a brânzeturilor tari (parmezan). În acest caz, se recomandă îndepărtarea zonei contaminate și încă 2,5 cm din jurul ei. 
 
Atenție în cazul fructelor și legumelor cu coaja subțire (roșii, castraveți, piersici, caise etc.), al brânzeturilor moi, al iaurturilor, gemurilor etc. întrucât, evident, această regulă nu mai este valabilă. De asemenea, atenție și în cazul pastelor făinoase, făinurilor, alunelor și stafidelor deoarece acestea trebuie păstrate conform indicațiilor de pe ambalaj, departe de lumină, umezeală etc. și trebuie consumate într-o perioadă scurtă de timp. 
 
Sperăm că aceste informații sunt de folos și veți ține cont de recomandările noastre cu privire la mucegaiurile de pe alimentele consumate zilnic și felul în care le putem îndepărta.

Pentru a fi siguri că veţi preveni apariţia sporilor de mucegai, dar şi în cazul în care deja vă confruntaţi cu această problemă..soluţia este investiţia într-o lampă bactericidă Biocomp şi veţi sta fără griji de acum-înainte!

  
 
 
 
11
aug 2016

O promotie pe care nu o poti rata!

Te intampinam cu o noua promotie de august! ...

O promotie pe care nu o poti rata! E vacanta...dar nu si pentru noi, pentru ca ne pasa de sanatatea ta!
Cumperi o lampa bactericida sa scapi de virusuri, bacterii si mucegaiuri si o poti lua pe a doua la jumatate de pret!
Afla mai multe la office@biocomp.ro sau la 0723234030.

Biocomp este despre oameni si vietile lor!



 
15
iul 2016

Prima Gradina Zoologica ce gazduieste un intreg Muzeu dedicat Microbilor

Importanta microorganismelor în viitorul umanitatii si al planetei  este de necontestat, dar prea putine persoane înteleg acest lucru, mai ales cand „interesul pentru microbiologie este lasat în întuneric, abandonandu-l doar catorva experti”sustine, directorul Micropia.  ...

Prima Gradina Zoologica ce gazduieste un intreg Muzeu dedicat Microbilor Universul microscopic într-un singur loc?

O lume in care omul interactioneaza direct cu microbii?

De ce nu?        

Va propunem un mic salt în trecut… si ne aflam în Amsterdam, într-o zi de marti, prin anul 2014, cand un nou capitol se scrie în povestea microorganismelor.  Pasiunea pentru universul microscopic a determinat infiintarea primului muzeu al microbilor din lume, sub numele de Micropia sau primul „Zoo interactiv cu microbi”, aflat in interiorul Gradinii Zoo Artis. 








 

Un adevar general valabil este ca microorganismele ne înconjoara pretutindeni.  Zi sau noapte, frig sau caldura, ele mereu gasesc o solutie de supravietuire si de adaptare fata de mediul în care exista. Intimitatea acestora a fost încalcata prin anul 1675, de catre cercetatorul olandez Anton van Leeuwenhoek, imediat dupa ce a fost creat revolutionarul microscop.










          Un lucru fascinant este ca Micropia are forma unui laborator imens, cu mai multe randuri de microscoape legate de ecrane uriase,  prin intermediul carora sunt prezentate diverse vietati minuscule.
Conceptul din spatele acestui muzeu este crearea unei perceptii diferite despre rolul important al microorganismelor în circuitul natural al vietii.
          Portofoliul este format dintr-o vasta colectie de creaturi minuscule: virusi, bacterii, microbi, dar si ciuperci, fungi sau protozoare.
Chiar de la primul etaj, te întalnesti cu un ecran urias plasat pe plafonul ascensorului, unde un ochi gigant scoate în evidenta ideea ca toate microorganismele traiesc sub pleoapele noastre, sunt „sub nasul nostru”…si este de bun simt sa le cunoastem macar, pe cele mai semnificative.








 

            Exista o multitudine de activitati interactive, experimente si jocuri în urma carora bagajul de cunostinte al vizitatorilor este îmbogatit si fructificat. Un exemplu ar putea fi vizionarea a  diverse stagii de viata ale microbilor, prin intermediul unui microscop 3D special modificat de Micropia.

Alte exemple ingenioase ar putea fi descoperirea tipologiei si numarului de microbi care exista pe suprafata organismului unui vizitator, printr-o scanare în real time, sau o provocare pentru îndragostiti, de a se saruta în fata lui „Kiss-o-Meter”, care indica cati microbi au schimbat între ei în timpul sarutului. 

Cine s-ar fi gandit ca avem aproximativ 1,5 kg de microbi în organismul nostru…sau ca poate exista un schimb de peste 700 de specii de microbi, doar printr-un sarut?

 




 

            Noi suntem complet impresionati de existenta acestei Gradini Zoologice a Microbilor, care trateaza sub lupa informatii substantiale despre primii locuitori ai planetei noastre, si îi pune în valoare cu atata pasiune si devotament.

Chiar daca domeniul nostru de activitate este orientat spre distrugerea acelor microorganisme daunatoare vietii oamenilor, mereu vom citi cu pofta si vom învata, atat despre cele periculoase, cat si despre cele necesare supravietuirii speciei noastre.

           

Pentru ca pana la urma... BIOCOMP vorbeste despre oameni si vietile lor!

 

Sursa Informatii&Photo: http://www.micropia.nl/en

 




 

 

 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7 8   > >>