Noutati
15
mar 2017

Ne găsiți la AAPR!

Astazi, 15 Martie, suntem la Sibiu pentru a participa la Adunarea Generala a Actionarilor Asociatiei Administratorilor de Piete Agroalimentare din Romania! ...

Ne găsiți la AAPR! 
Din AAPR fac parte în prezent 36 de entități- administrații județene și de sector, cu peste 250 de piețe, care aduc împreună 6.000 de producători și 7.000 de spații comerciale.

Obiectivul AAPR este crearea unei proceduri unitare şi transparente în vederea exploatării pieţelor agroalimentare, pentru asigurarea serviciilor de calitate în concordanţă cu cerinţele europene privind comerţul cu produse agroalimentare, valorificării experienţei administrative acumulate şi îmbunătăţirii serviciilor publice oferite.

Vom prezenta lămpile bactericide Biocomp ca dispozitive de dezinfecție prin intermediul cărora sunt îndeplinite standardele europene de igienă și siguranță alimentară, atât pe domeniul alimentar, cât și pe domeniile veterniar și zootehnic!

 
02
mar 2017

Sporii de mucegai sunt eliminati 99,99% cu lampa bactericida

Stim cu totii ca metodele de indepartare a mucegaiului constau, de cele mai multe ori, in utilizarea unor produse specializate de curatat care marea majoritate sunt chimice. Mai mult decat atat, chiar daca am curatat respectiva portiune infectata de pe perete, este doar o actiune de suprafata. Dupa trecerea catorva zile sau saptamani, mucegaiul revine constant, problema fiind mult mai adanca. Acum, exista o alternativa inovativa si economica la dispozitia noastra: lampa bactericida BIOCOMP! ...

Sporii de mucegai sunt eliminati 99,99% cu lampa bactericida

De 25 de ani producem dispozitive medicale pe baza de lumina UV-C create exclusiv pentru a elimina sporii de mucegai, dar si bacterii, virusuri, protozoare, agenti patogeni, fungi s.a. Conditiile de utilizare sunt urmatoarele:


 1. Utilizarea doar a lampilor destinate dezinfectiei, care pot fi fixe sau mobile, cu tuburi UV intre 8, 15, 30 si 55W, prevazute sa functioneze in absenta omului (cu radiatie directa) sau in prezenta omului (cu radiatie indirecta, ecranata si fara emisie de ozon).
 2. Mentinerea lampii bactericide aprinsa si pozitionata cat mai aproape de zona infectata. In functie de tipul de lampa pe care o utilizati, veti observa ca sporii de mucegai se transforma intr-un praf, pe care il puteti indeparta usor cu o laveta.
 3. Timpul de dezinfectie recomandat este de 2-3 ore, in functie de gravitatea si dimensiunile la care a ajuns mucegaiul existent. In urma unei prime dezinfectii si a indepartarii particulelor fizice ramase, este recomandat sa utilizati lampa inca 1-2 ore pe suprafata afectata.
 4. Spatiul in care se efectueaza dezinfectia cu radiatii ultraviolete trebuie supus in prealabil unei curatenii minutioase, temperatura mediului trebuie sa fie intre 15 si 30°C si umiditatea de maximum 60%.


Sa intelegem cateva aspecte despre sporii de mucegai:

 • Mucegaiul pune bariere radicale impotriva mentinerii unor conditii de igiena, impotriva aerului proaspat si curat, si bineinteles, impotriva unei aspect vizual placut sau confort psihic.
 • Sporii de mucegai sunt microorganisme ce fac parte din familia ciupercilor, responsabile in mediul natural de a descompune materialele organice, de putrezire a plantelor sau a lemnului. Mucegaiurile reprezinta un grup taxonomic complex, motiv pentru care clasificarea acestora este in continua transformare.
 • Un numar posibil de specii este apreciat la aproximativ 250.000. Mucegaiurile de interes alimentar sunt grupate in 20 de genuri si aproximativ 1000 de specii. Sporii de mucegai din locuinte sunt Cladosparium, Alternaria, Penicillium si Aspergilus, dar pot fi intalniti si pe suprafetele alimentelor sau ambalajelor de alimente.
 • Exista mucegaiuri care pot provoca reactii alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului capatand forma abia in momentul in care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, conditii optime de pH, temperatura, luminozitate si o perioada de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” si  pot dezvolta o serie de produsi secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii. Mucegaiurile se dezvolta de regula pe suprafata alimentelor si sunt produse de fungi/ciuperci care pot fi de 2 feluri, saprofite sau parazite.
 • In prezent exista circa 300-400 de microtoxine produse de 3 genuri de fungi: Aspergillus, Penicillium si Fusarium, iar cele mai intalnite sunt ocratoxina A si aflatoxinele B1, 2, G1, M1. Aparitia lor poate rezulta datorita unor conditii ce tin de mediul extern, ele putand fi intanite in productiile agricole, productii de carne si derivare din carne, productii de lapte si derivate din lapte, productii de panificatie sau pe alimentele destinate consumului uman direct. De exemplu, ocratoxina A se poate intalni in culturile cerealiere (derivate din cereale neprelucrate sau cereale destinate consumului uman direct), in cafeaua boabe sau macinata prajita, in stafide, produse uscate (struguri, fasole sau alte fructe). Un alt exemplu sunt aflatoxinele intanite in alunele de pamant, seminte si fructe oleaginoase, fructe uscate, cereale si derivate, condimente si alte produse vegetale uscate (ceaiuri, ierburi aromate), M1 fiind prezenta si in produsele lactate, chiar daca acestea au fost preparate termic sau nu.

Speram ca aceste informatii sunt de folos si veti tine cont de recomandarile noastre cu privire la utilizarea lampilor bactericide pentru a scapa de sporii de mucegai.

Sursă Informații: www.romedic.ro

 
01
mar 2017

Creștem de la o zi la altă!

... ...

Creștem de la o zi la altă! Vă prezentăm echipa de vânzări și distribuție care promovează produsele și serviciile BIOCOMP!

Medica M3 este noul nostru coleg, reprezentant în calitate de Distribuitor Autorizat la nivel național în Domeniul Stomatologic!

Bun venit în echipă!

 
27
feb 2017

Ne-am mărit echipa de vânzări!

............ ...

Ne-am mărit echipa de vânzări!

Dorința de progres, expertiză și performanță a companiei prin produsele și serviciile de dezinfecție cu lumină UV-C, ne-a ghidat să facem acest pas important în istoria celor 25 ani de activitate.


Echipa BIOCOMP de vânzări ce poate prelua comenzi și dezvolta parteneriate noi este alcătuită din: 


 
27
feb 2017

Un nou an, un nou inceput, un nou sediu Biocomp!

Din Martie 2017, compania Biocomp anunta mutarea intr-un nou sediu de productie, livrare comenzi si zona office in: Municipiul Iasi, Bd. Chimiei 12, cod postal 700293 (zona Metalurgie, malul drept Raul Bahlui). ...

Un nou an, un nou inceput, un nou sediu Biocomp! 

Astfel, toate adresele de corespondenta, livrare si ridicare comenzi se vor face de la noul sediu, de luni-vineri, intre orele 08:30-17:00.

Dorinta de progres, expertiza si performanta a companiei prin produsele si serviciile de dezinfectie cu lumina UV-C, ne-a ghidat sa facem acest pas important in istoria celor 25 de ani de activitate.

Ne-am marit capacitatea de productie, am modernizat fabrica si am dezvoltat echipa de vanzari la Bucuresti si Cluj.
 
22
feb 2017

Suntem fericiti sa anuntam primul distribuitor autorizat BIOCOMP!

Incepand cu luna februarie, societatea comerciala Viviene, cu sediul in municipiul Iasi, a devenit distribuitor autorizat BIOCOMP, pentru zona de NE a Romaniei. ...

Suntem fericiti sa anuntam primul distribuitor autorizat BIOCOMP!Incepand cu luna februarie, societatea comerciala Viviene, cu sediul in municipiul Iasi, a devenit distribuitor autorizat BIOCOMP, pentru zona de NE a Romaniei.

 
08
feb 2017

Cum pot elimina microorganismele dăunătoare din jurul meu?

Lampa bactericida BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai sus. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor. ...

Cum pot elimina microorganismele dăunătoare din jurul meu?

Cum pot elimina microorganismele daunatoare din jurul meu?

-simplu-

cu lampa bactericida BIOCOMP

Te imbolnavesti des?
Ai probleme de alergie?
Ai depistat aparitia sporilor de mucegai?

 

Lampa bactericida BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai sus. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor. Tehnologia revolutionara incorporata in tuburile care emit lumina UV-C este recunoscuta si tot mai apreciata, la scara mondiala, de catre cercetatorii si specialistii in domeniul
dezinfectiei si sterilizarii.

 


 

Utilizarea lampii bactericide BIOCOMP imbunatateste starea ta de sanatatea

 

Conform doamnei doctor Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor in Stiinte Medicale si Sef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi, “dezinfectia aerului este un aspect crucial in monitorizarea starii de sanatate. De regula, microorganismele daunatoare sunt raspandite prin intermediul aerului, proces cunoscut drept contactare de microorganisme daunatoare prin transmitere respiratorie.”

Doamna doctor Diculencu recunoaste beneficiile utilizarii lampii bactericide pentru dezinfectia aerului dintr-o incapere si atrage atentia asupra modalitatilor de montare si intretinere a lampii, pentru a fi siguri ca aceste dispozitive sunt folosite la capacitatea lor maxima. Astfel, lampa bactericida trebuie montata la o inaltime de minimum 230 cm de la sol. In functie de preferintele dvs., lampa bactericida a fost proiectata sa functioneze 24h din 24h, 7 zile pe saptamana. Pentru a dezinfecta aerul dintr-o camera este necesar sa utilizati lampa ~20-30 de minute. Dupa dezinfectie, apare un miros specific (ceea ce evidentiaza distrugerea microrganismelor prin actiunea luminii UV-C asupra ADN-ului) si se poate aerisi cateva minute dupa dezinfectie.

 

Lampa bactericida inlatura sporii de mucegai

Atunci cand vine vorba despre sporii de mucegai, este necesar sa intelegem motivele pentru care apar, cum ii putem indeparta si de ce poate ridica probleme pentru sanatate. Fie ca apar in casa, la locul de munca sau intr-o fabrica de productie, sporii de mucegai pun bariere radicale impotriva mentinerii unor conditii de igiena, impotriva aerului proaspat si curat, si bineinteles, impotriva unei aspect vizual placut sau confort psihic.

Exista mucegaiuri care pot provoca reactii alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului capatand forma abia in momentul in care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, conditii optime de pH, temperatura, luminozitate si o perioada de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” si pot dezvolta o serie de produsi secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii.

 

Pentru a elimna sporii de mucegai, Lumina UV-C produsa de lampile bactericide penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinand leziuni ce impiedica capacitatea de reproducere, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman. Lumina UV-C afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice. Microorganismele inactive nu sunt indepartate din mediul in care se gasesc, insa ele nu mai sunt daunatoare.

Eficienta lampilor bactericide in distrugerea sporilor de mucegai a fost observata si de clientul nostru, domnul profesor Adrian Ambrosie, Presedinte C.S. Navobi, Iasi, care in urma cu cateva luni a incercat sa indeparteze o suprafata acoperita cu mucegai, din interiorul Casei Sindicatelor Iasi si a ales sa foloseasca timp de 2 zile lampa Biocomp si a scapat de mucegaiul periculos. Ulterior a extins procesul de dezinfectie si in alte spatii adiacente ale cladirii reusind sa elimine spoii de mucegai.

Unde sunt folosite lampile bactericide BIOCOMP?

Practic, in orice domeniu in care omul isi desfasoara activitatea, in care interactioneaza zilnic cu diverse tipuri de suprafete sau spatii inchise:


apartamente sau case

in masina proprie sau transportul in comun

spatiile office sau birourile comerciale

restaurantele clasice sau cele de tip fast-food

in magazine sau supermarket-uri

brutarii sau carmangerii

banci sau cabinete de notariat

farmacii, spitale, unitati medicale sau cabinete medicale umane

cabinete medicale veterinare

ferme de crestere animale si pasari

abatoare din cadrul fermelor

hale de productie si ambalare in industria alimentara

centre sportive sau centre de infrumusetare,

saloane SPA & fitness

saloane cosmetica

biblioteci, muzee, filarmonici

crese pentru copii, gradinite, scoli, licee, facultati si universitati

si lista poate continua… deoarece oriunde sunt oameni ar trebui sa fie prezente si lampile bactericide sa-i protejeze!

A pastra sanatatea este o datoria morala si religioasa,

sanatatea este baza tuturor virtutilor sociale si ele nu mai pot fi utile

atunci cand nu suntem bine.

Samuel Johnson 

 

 

 
07
feb 2017

Știai că?

... ...

Știai că?
 •  În corpul fiecăruia dintre noi există de 10 ori mai multe celule microbiene decât celule care compun organismul uman? Numărul genelor microbiene îl depăşeşte de 150 de ori pe cel al genelor umane! Toate aceste fiinţe care trăiesc în corp şi pe suprafaţa sa formează un ecosistem ce poartă numele de „microbiom”, iar simbioza acestor mici fiinţe cu celulele umane dă naştere unui veritabil „super-organism”.


 • Lumina UV-C este utilizată ca alternativă a eliminării bacteriilor rezistente la medicamente? Unele spitale au început deja să folosească lămpile bactericide cu lumină UV-C, în defavoarea dezinfecției chimice standard, pentru a elimina 4 super-bacterii: Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), Vancomycin-resistant enterococci (VRE), C. difficile și Acinetobacter.   

 
 •       În urma unui studiu publicat în The Lancet, aplicat pe 21000 pacienți, se pare că germenii pot fi transmiși pe cale aeriană, de la o persoană la alta, chiar dacă persoana infestată a părăsit camera? Pentru spitale, aceste infecții provoca, de asemenea, costuri impresionante care de multe ori nu sunt rambursabile.

    

 • Există deja mașinării portabile care sunt utilizate aproximativ 30 minute pentru dezinfectarea saloanelor din spitale? Aparatul emite lumină UV-C care se reflectă până și în zonele greu accesibile, cum ar fi sertare deschise sau spații dintre dulapuri. • Mașinile sau instalatiile speciale care emit lumină UV-C pot ajunge si la costuri mai mari decât 90.000$? Cu toate acestea, nici un preț nu este prea mare pentru îmbunătățirea și fructificarea standardelor de curățenie din spitale. Aceste dispozitive sunt investiții pe termen lung, prin intermediul cărora se reduc alte costuri de dezinfecție și sterilizare, precum și costurile suplimentare de prelungire a perioadei de internare/refacere pentru pacienți.

 •   În viitor ar putea fi posibilă identificarea unui criminal după urmele de microbi pe care le-a lăsat la locul crimei? Dacă un infractor atent va purta mănuşi pentru a nu lăsa amprente, acesta nu poate evita contaminarea mediului în care se află cu microrganismele proprii. Aceste semnături bacteriene” vor putea, în anumite cazuri, să dezvăluie şi locurile pe unde a trecut acesta înainte de a comite infracţiunea. • Cercetătorii au descoperit că toate celulele sistemului imunitar se folosesc de zinc pentru a distruge microorganisme precum bacilii tuberculozei sau bacteria Escherichia coli? Descoperirea va conduce la realizarea unor noi tratamente, dar şi a unor antibiotice mai eficiente. • Microbiomul este format din bacterii ce colonizează tractul digestiv încă din primele 24 de ore de la naştere? Acesta se stabilizează în jurul vârstei de doi ani, devenind o prezenţă permanentă în viaţa omului şi formând un veritabil „organ”.
 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>