Noutati
08
feb 2017

Cum pot elimina microorganismele dăunătoare din jurul meu?

Lampa bactericida BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai sus. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor. ...

Cum pot elimina microorganismele dăunătoare din jurul meu?

Cum pot elimina microorganismele daunatoare din jurul meu?

-simplu-

cu lampa bactericida BIOCOMP

Te imbolnavesti des?
Ai probleme de alergie?
Ai depistat aparitia sporilor de mucegai?

 

Lampa bactericida BIOCOMP reprezinta solutia numarul 1 in domeniul dezinfectiei aerului si suprafetelor, precum si raspunsul la toate intrebarile enuntate mai sus. Aceste dispozitive sunt sigure, flexibile si usor de intretinut, indiferent de spatiul in care se doreste eliminarea alergenilor, bacteriilor, virusurilor, sporilor de mucegai, fungilor si protozoarelor. Tehnologia revolutionara incorporata in tuburile care emit lumina UV-C este recunoscuta si tot mai apreciata, la scara mondiala, de catre cercetatorii si specialistii in domeniul
dezinfectiei si sterilizarii.

 


 

Utilizarea lampii bactericide BIOCOMP imbunatateste starea ta de sanatatea

 

Conform doamnei doctor Daniela Diculencu, Medic Primar, Microbiolog, Doctor in Stiinte Medicale si Sef Laborator Clinic de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi, “dezinfectia aerului este un aspect crucial in monitorizarea starii de sanatate. De regula, microorganismele daunatoare sunt raspandite prin intermediul aerului, proces cunoscut drept contactare de microorganisme daunatoare prin transmitere respiratorie.”

Doamna doctor Diculencu recunoaste beneficiile utilizarii lampii bactericide pentru dezinfectia aerului dintr-o incapere si atrage atentia asupra modalitatilor de montare si intretinere a lampii, pentru a fi siguri ca aceste dispozitive sunt folosite la capacitatea lor maxima. Astfel, lampa bactericida trebuie montata la o inaltime de minimum 230 cm de la sol. In functie de preferintele dvs., lampa bactericida a fost proiectata sa functioneze 24h din 24h, 7 zile pe saptamana. Pentru a dezinfecta aerul dintr-o camera este necesar sa utilizati lampa ~20-30 de minute. Dupa dezinfectie, apare un miros specific (ceea ce evidentiaza distrugerea microrganismelor prin actiunea luminii UV-C asupra ADN-ului) si se poate aerisi cateva minute dupa dezinfectie.

 

Lampa bactericida inlatura sporii de mucegai

Atunci cand vine vorba despre sporii de mucegai, este necesar sa intelegem motivele pentru care apar, cum ii putem indeparta si de ce poate ridica probleme pentru sanatate. Fie ca apar in casa, la locul de munca sau intr-o fabrica de productie, sporii de mucegai pun bariere radicale impotriva mentinerii unor conditii de igiena, impotriva aerului proaspat si curat, si bineinteles, impotriva unei aspect vizual placut sau confort psihic.

Exista mucegaiuri care pot provoca reactii alergice sau simptome respiratorii la persoanele sensibile, altele sunt invizibile ochiului capatand forma abia in momentul in care primesc suficient substrat nutritiv, umiditate, conditii optime de pH, temperatura, luminozitate si o perioada de timp de la contaminare. Acestea sunt cunoscute sub conceptul de „micotoxine” si pot dezvolta o serie de produsi secundari de metabolism, toxici pentru orice tip de organime vii.

 

Pentru a elimna sporii de mucegai, Lumina UV-C produsa de lampile bactericide penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinand leziuni ce impiedica capacitatea de reproducere, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman. Lumina UV-C afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice. Microorganismele inactive nu sunt indepartate din mediul in care se gasesc, insa ele nu mai sunt daunatoare.

Eficienta lampilor bactericide in distrugerea sporilor de mucegai a fost observata si de clientul nostru, domnul profesor Adrian Ambrosie, Presedinte C.S. Navobi, Iasi, care in urma cu cateva luni a incercat sa indeparteze o suprafata acoperita cu mucegai, din interiorul Casei Sindicatelor Iasi si a ales sa foloseasca timp de 2 zile lampa Biocomp si a scapat de mucegaiul periculos. Ulterior a extins procesul de dezinfectie si in alte spatii adiacente ale cladirii reusind sa elimine spoii de mucegai.

Unde sunt folosite lampile bactericide BIOCOMP?

Practic, in orice domeniu in care omul isi desfasoara activitatea, in care interactioneaza zilnic cu diverse tipuri de suprafete sau spatii inchise:


apartamente sau case

in masina proprie sau transportul in comun

spatiile office sau birourile comerciale

restaurantele clasice sau cele de tip fast-food

in magazine sau supermarket-uri

brutarii sau carmangerii

banci sau cabinete de notariat

farmacii, spitale, unitati medicale sau cabinete medicale umane

cabinete medicale veterinare

ferme de crestere animale si pasari

abatoare din cadrul fermelor

hale de productie si ambalare in industria alimentara

centre sportive sau centre de infrumusetare,

saloane SPA & fitness

saloane cosmetica

biblioteci, muzee, filarmonici

crese pentru copii, gradinite, scoli, licee, facultati si universitati

si lista poate continua… deoarece oriunde sunt oameni ar trebui sa fie prezente si lampile bactericide sa-i protejeze!

A pastra sanatatea este o datoria morala si religioasa,

sanatatea este baza tuturor virtutilor sociale si ele nu mai pot fi utile

atunci cand nu suntem bine.

Samuel Johnson 

 

 

 
07
feb 2017

Știai că?

... ...

Știai că?
 •  În corpul fiecăruia dintre noi există de 10 ori mai multe celule microbiene decât celule care compun organismul uman? Numărul genelor microbiene îl depăşeşte de 150 de ori pe cel al genelor umane! Toate aceste fiinţe care trăiesc în corp şi pe suprafaţa sa formează un ecosistem ce poartă numele de „microbiom”, iar simbioza acestor mici fiinţe cu celulele umane dă naştere unui veritabil „super-organism”.


 • Lumina UV-C este utilizată ca alternativă a eliminării bacteriilor rezistente la medicamente? Unele spitale au început deja să folosească lămpile bactericide cu lumină UV-C, în defavoarea dezinfecției chimice standard, pentru a elimina 4 super-bacterii: Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), Vancomycin-resistant enterococci (VRE), C. difficile și Acinetobacter.   

 
 •       În urma unui studiu publicat în The Lancet, aplicat pe 21000 pacienți, se pare că germenii pot fi transmiși pe cale aeriană, de la o persoană la alta, chiar dacă persoana infestată a părăsit camera? Pentru spitale, aceste infecții provoca, de asemenea, costuri impresionante care de multe ori nu sunt rambursabile.

    

 • Există deja mașinării portabile care sunt utilizate aproximativ 30 minute pentru dezinfectarea saloanelor din spitale? Aparatul emite lumină UV-C care se reflectă până și în zonele greu accesibile, cum ar fi sertare deschise sau spații dintre dulapuri. • Mașinile sau instalatiile speciale care emit lumină UV-C pot ajunge si la costuri mai mari decât 90.000$? Cu toate acestea, nici un preț nu este prea mare pentru îmbunătățirea și fructificarea standardelor de curățenie din spitale. Aceste dispozitive sunt investiții pe termen lung, prin intermediul cărora se reduc alte costuri de dezinfecție și sterilizare, precum și costurile suplimentare de prelungire a perioadei de internare/refacere pentru pacienți.

 •   În viitor ar putea fi posibilă identificarea unui criminal după urmele de microbi pe care le-a lăsat la locul crimei? Dacă un infractor atent va purta mănuşi pentru a nu lăsa amprente, acesta nu poate evita contaminarea mediului în care se află cu microrganismele proprii. Aceste semnături bacteriene” vor putea, în anumite cazuri, să dezvăluie şi locurile pe unde a trecut acesta înainte de a comite infracţiunea. • Cercetătorii au descoperit că toate celulele sistemului imunitar se folosesc de zinc pentru a distruge microorganisme precum bacilii tuberculozei sau bacteria Escherichia coli? Descoperirea va conduce la realizarea unor noi tratamente, dar şi a unor antibiotice mai eficiente. • Microbiomul este format din bacterii ce colonizează tractul digestiv încă din primele 24 de ore de la naştere? Acesta se stabilizează în jurul vârstei de doi ani, devenind o prezenţă permanentă în viaţa omului şi formând un veritabil „organ”.
 
18
ian 2017

Ce sunt infectiile respiratorii si cum le putem vindeca?

La o simpla cautare pe Google despre infectiile respiratorii, se pot gasi o intreaga multitudine de site-uri si informatii despre simptome, diagnostic, metodele de tratare sau consecintele netratarii, insa noi va recomandam sa va stabiliti o programare la medicul dvs. deoarece fiecare persoana este diferita si fiecare organism uman raspunde diferit la aceste probleme de sanatate. ...

Ce sunt infectiile respiratorii si cum le putem vindeca?


Totusi, diversitatea de subiecte si informatii ne poate coplesi uneori, poate chiar sa ne induca in eroare creand confuzii si determinand anumite actiuni precum administrarea de medicamente ”dupa ureche” pe care le-am putea regreta mai tarziu. Noi am ”rasfoit” Internetul si am cautat cateva definitii si pasi de urmat in cazul infectiilor virale si infectiilor bacteriene, lamurire pe care ne-a oferit-o infograficul de mai jos, postat pe www.hotnews.ro .

Pentru o mai buna intelegere a infectiilor respiratorii este necesar sa constientizam diferenta dintre infectiile virale si infectiile bacteriene, pentru a intelege ca modalitatea de vindecare este la randul ei, specifica in functie de natura infectiei respiratorii.
Adesea, virozele respiratorii apar odata cu venirea sezonului rece si se manifesta prin tuse, guturai si raguseala. Poate putini stiu, insa exista aproximativ 200 de tipuri virusuri care pot genera aceasta afectiune iar agentii patogeni cei mai frecventi sunt Rinovirusi (25-30%), Coronavirusi (10%), Adenovirusi, Virusul Respirator Sincital, dar si Virusul Paragripal si Virusul Gripal (Influenza). Diferentele dintre raceala si gripa se mai pot masura si in factori provocatori si perioade de manifestare. In timp ce raceala afecteaza organismul pe o durata mai scurta, gripa se manifesta pe o perioada mai lunga de timp. Un alt aspect important este faptul ca pe fondul infectiei virale, sistemul imunitar devine slabit, iar acest lucru creste riscul suprainfectiei bacteriene cu Streptococci, Stafilococi sau Pneumococci.
Pentru a va proteja impotriva acestor infectii respiratorii, noi va recomandam sa va spalati frecvent pe maini, sa mancati sanatos si sa practicati macar o zi de sport pe saptamana,alaturi de hidratarea corespunzatoare si somnul odihnitor. De asemenea, la recomandarea medicului dvs., o solutie poate fi vaccinul antigripal pentru a va proteja de tulpinile de virus prezente in vaccin, insa fara efect de protectie fata de virusurile paragripale si infectiile bacteriene. Pentru aceasta situatie, sistemul imunitar al organismului dvs. poate fi intarit prin consumul unor extracte vegetale precum: cimbrul, anasonul stelat, chimenul, nigella sativa si traditionalele frunze de menta. In special, pentru a va asigura ca aveti un control asupra incarcaturii microbiene din casa dvs. sau chiar la serviciu, pentru o dezinfectie eficienta, lipsita de produse chimice, va recomandam sa utilizati lampa bactericida BIOCOMP produsa special pentru a distruge cu success aceste microorganisme raspunzatoare pentru infectiile respiratorii, fie ele virale sau bacteriene.

In final, cateva curiozitati…J
Sursa: www.romedic.ro

 www.hotnews.ro

 
11
ian 2017

Importanta utilizarii lampilor UV-C autorizate in unitatile sanitare private si publice

Conform Normei tehnice din 06/03/2003, publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 194bis din 26/03/2003 privind curatenia si dezinfectia in unitatile sanitare, exista o delimitare importanta intre notiunile de curatenie si dezinfectie pe care ar trebui sa o cunoastem, alaturi de indicatiile specifice necesare pentru dezinfectia cu ultraviolete a suprafetelor si a aerului, prin intermediul lampilor bactericide autorizate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Sanatatii si Familiei. ...

Importanta utilizarii lampilor UV-C autorizate in unitatile sanitare private si publice 1.Curatenia versus dezinfectiaPrin definitie curatenia reprezinta ”metoda de decontaminare care asigura indepartarea microorganismelor de pe suprafete, obiecte sau tegumente, odata cu indepartarea prafului si a substantelor organice. Aplicarea corecta a metodelor de curatenie a suprafetelor, obiectelor si echipamentelor poate realiza o decontaminare de 95-98%, foarte aproape de cea obtinuta prin dezinfectie” dar nu inlocuieste dezinfectia propriu-zisa.

Prin definitie, dezinfectia reprezinta ”procesul prin care sunt distruse cele mai multe, sau toate microorganismele patogene (in proportie de 99,99%) cu exceptia sporilor bacterieni, de pe obiectele din mediul inert. Dezinfectia se aplica in cazurile in care curatenia nu elimina riscurile de raspandire a infectiei, iar sterilizarea nu este necesara.In orice activitate de dezinfectie trebuie sa se aplice masurile de protectie a muncii pentru a preveni accidentele si intoxicatiile.”

2.   Dezinfectia suprafetelor cu raze ultraviolete
 
Metoda dezinfectiei utilizand lampi cu lumina UV-C vine in completarea masurilor de curatenie si dezinfectie chimica, pentru a asigura conditiile necesare de recuperare si evitarea raspandirii microorganismelor daunatoare. Astfel, dezinfectia cu raze ultraviolete trebuie aplicata pentru dezinfectia suprafetelor netede in boxe de laborator, sali de operatii si alte spatii inchise.

Pentru a fi siguri ca respectati conditiile de eficacitate presupuse de aceasta norma, trebuie sa luati in vedere:

 • Utilizarea doar a lampilor destinate dezinfectie, care pot fi fixe sau mobile, cu tuburi de UV intre 15 si 30 W, prevazute sa functioneze in absenta omului (cu radiatie directa) sau in prezenta omului (cu radiatie indirecta, ecranata si fara emisie de ozon).
 • Tuburile de raze ultraviolete trebuie sa fie permeabile selectiv pentru radiatia cu putere bactericida maxima (radiatia de 2537 Angstromi), sa aiba o durata de functionare de minimum 7500 ore si o putere bactericida corespunzatoare (intre 8 si 13,5 W pentru tubul de 30 W). Tubul de ultraviolete trebuie sa fie perfect curat inainte de utilizare.
 •  <!--[endif]-->Spatiul in care se efectueaza dezinfectia cu radiatii ultraviolete trebuie supus in prealabil unei curatenii minutioase: a tuturor suprafetelor, iar temperatura mediului trebuie sa fie intre 15 si 30°C si umiditatea de maximum 60%. 

   3. Dezinfectia aerului cu raze ultraviolete
Doar tipurile de aparate autorizate de Ministerul Sanatatii si Ministerul Sanatatii si Familiei pot fi utilizate in dezinfectia cu raze ultraviolete. Pentru a fi siguri de o dezinfectie completa, numarul lampilor necesare pentru dezinfectia aerului intr-un spatiu inchis se calculeaza in functie de debitul de aer dezinfectat de fiecare aparat, volumul incaperii si viteza de schimb a aerului din incapere. Nu este admisa expunerea directa a persoanelor la radiatia lampilor de dezinfectie cu raze UV; in cazul in care operatorul aparatului este in situatia de a fi expus la radiatia directa, el va purta echipament de protectie (ochelari de sticla, masca ce acopera complet capul - cu fanta pentru vedere - si manusi de cauciuc). Utilizarea aparaturii bazata pe radiatii ultraviolete comporta folosirea de lampi speciale, care au aceasta destinatie si necesita efectuarea calculelor privind numarul aparatelor, stabilirea conditiilor de realizare si a duratei de expunere.

Ignorarea conditiilor necesare creeaza riscul nerealizarii dezinfectiei si poate induce producerea de accidente. Achizitionarea aparatelor de dezinfectie cu raze ultraviolete trebuie sa fie insotita de documentatia tehnica referitoare la toate datele privind caracteristicile si modul de utilizare a aparatelor, pentru a asigura o actiune eficace si lipsita de nocivitate. 
11
ian 2017

Lista de clienti pentru luna Decembrie continua

Cu mandrie promovam toti clientii importanti care au achizitionat lampi bactericide Biocomp si sunt responsabili pentru igiena spatiului in care isi desfasoara activitatea zilnica! ...

Lista de clienti pentru luna Decembrie continua
  
14
dec 2016

Ghidul celor 5 pasi pentru o viata sanatoasa

*bonus citate celebre pentru tine ...

Ghidul celor 5 pasi pentru o viata sanatoasa   

1.    Mananca sanatos!

Esti ceea ce mananci, Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti, Minte sanatoasa in corp sanatos sunt doar cateva adevaruri universale general valabile care subliniaza legatura fireasca dintre organism-minte-suflet. Aspectul fizic, starea de sanatate fizica si cea mintala sunt corelate in mod direct cu felul in care ne alimentam și cu ce fel de alimente consumam zilnic.

 In plus, starea noastra de spirit sau de dispozitie este direct proportionala cu starea de sanatate a corpului, implicit necesarul de substante nutritive pe care ni le procuram prin alimentatie. Trebuie sa recunoastem ca informatiile pe care le avem despre anumite alimente, e posibil sa fi capatat legitimitate sociala colectiva, desi ele nu sunt chiar cum credem noi: un studiu publicat in The New York Times, pe 5 Iulie 2016, dezvaluie diferente semnificative intre recomandarea Specialistului Dietetician Nutritionist si perceptia publica, pentru o gama variata de alimente consumate in mod frecvent. De exemplu, batoanele cu Granola au obținut un procent de 28% din partea nutritionistilor-ca aliment sanatos  si 71% din partea publicului, uleiul de cocos-37% din partea nutritionistilor dar 72 % din partea publicului, asadar, putem observa ca exista discrepante intre ceea ce credem noi ca este sanatos si ceea ce ne recomanda studiile și expertii in domeniu. Articolul integral il gasiti aici: http://www.nytimes.com/interactive/2016/07/05/upshot/is-sushi-healthy-what-about-granola-where-americans-and-nutritionists-disagree.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur  


 

2.      Odihneste-te!

Prin odihna, putem intelege o atipire de 10 minute, o reverie de 20 de secunde sau un somn profund de 8 ore. Indiferent de lungime, repausul ofera energie acelor organe interne epuizate si refacere celor afectate. De exemplu, in cartea ”Aus eigener kraft/Din propria noastra putere”, autorii Jahanna Paungger si Thomas Poppe, descriu importanta bioritmului cotidian al organelor interne prin expunerea amanuntita a ritmului functiilor acestora, in intervale orare: inima 11:00-13:00, plamanii 3:00-5:00, stomacul 7:00-9:00, ficatul 1:00-3:00, spina si pancreasul 9:00-11:00, rinichii 17:00-19:00.

De-a lungul timpului, semnificatia somnului a atras totdeauna preocuparea ganditorilor: Aristotel explica somnul prin posibilitatea „ de a racori clocotele acumulate in timpul zilei”, Shakespeare numea somnul „balsam pentru sufletele mahnite, a doua putere a marii naturi; restauratorul primar al banchetului vietii”, iar Freud a asociat somnul cu „o calatorie simbolica inapoi in timp, in siguranta pantecului mamei”.

Cand ne gandim la odihna este necesar sa punem la socoteala oprirea activitaților desfasurate in mod obisnuit acasa si la serviciu, detensionarea organismului si a mintii prin oferirea unui ragaz de liniste, si un somn sanatos, crucial pentru a ne reface complet.

 

3.    Practica un sport!

Activitatea fizica inseamna sa ne descoperim si sa ne punem in miscare fiecare muschi. Se spune ca oamenii activi sunt mai sprinteni, mai energici, mai amuzanți, mai sensibili si mai plini de viata.

Acum 2500 de ani, Hipocrate spunea: Cel mai bun prieten al omului este mersul pe jos, Chiar daca poate parea o activitate banala, de fapt mersul pe jos mentine conditia fizica si determina numeroase beneficii pentru sanatatea organismului: intareste inima, previne aparitia diabetului, atenueaza simptomele de depresie, s.a.      

Pe langa mersul pe jos, exista si alte forme accesibile de activitate pe care le puteti desfasura: dans, yoga, fitness, pilates, fotbal cu prietenii sau chiar o curatenie generala in toata casa poate fi considerata ca efort fizic.


4.     Iesi din rutina!

„Daca esti in zona de confort,

Si ti-e frica sa te aventurezi afara,

Aminteste-ti ca toti castigatorii au fost

La un moment dat, plini de indoiala.” – Autor necunoscut

            Rutina este factorul principal care ne opreste sa progresam, sa invatam si sa experimentam lucruri noi, in viata de zi cu zi. Motivul este unul banal: ajungem sa ne plictisim de o anumita activitate, melodie, reteta culinara, local etc, deoarece am ajuns sa le repetam ca pe un ”reflex inconstient.”

            Uneori rutina ne poate oferi senzatia de confort si control insa trebuie sa fim atenti deoarece, spun specialistii, rutina nu este chiar benefica pentru creier si organism. Conform revistei Psychologies: ”rutina este definita drept obisnuinta noastra de a gandi si a actiona mereu in acelasi mod.” Daca vrei sa cunosti acele strategii care te vor determina sa fii mai spontan si sa micsorezi numarul activitatilor obisnuite, te invitam sa citesti urmatorul articol: http://www.psychologies.ro/cunoaste-te/strategii-pentru-a-iesi-din-rutina-2151641

 

 

5.    Autocunoaste-te!

Cand vorbim despre autocunoastere ne referim la acel proces prin care raspundem la intrebarea ”Cine sunt eu?”, ea conducand la schitarea unei reprezentari mentale despre propria persoana sau imaginea de sine. Componentele imaginii de sine se impart in: imagine de sine fizica, psihica si sociala, acestea modificandu-se in timp si contribuind la evoluatia si transformarea identitatii eului nostru.

Psihologul si psihanalistul Erik Erikson descrie după Concise Encyclopedie of Psychology, 1987, p. 561 formarea identitații ca un proces de integrare a tuturor identificarilor anterioare si a tuturor imaginilor de sine. Nu este doar o integrare, ci o restructurare a lor în lumina viitorului anticipat. Autocunoașterea conduce asadar la formarea imaginii de sine si la structurarea identitatii proprii.


 

Citate celebre despre viață și sănătate:

Prezentul sa-l traiesti cu invataturile din trecut si cu visurile din viitor. (Paulo Coelho)

Nu trebuie sa-ti fie frica de nimic in viata. Trebuie doar sa intelegi. (Marie Curie)

Sa iti doresti sa fii sanatos este o parte din sanatate. (Seneca)

Devreme la culcare, devreme la trezit fac ca un om sa fie sanatos si intelept. (Benjamin Franklin)

Slabiciunea unui organism slabeste mintea. (Jean Jacques Rousseau)

Pentru a pastra sanatatea este o datoria morala si religioasa, sanatatea este baza tuturor virtutilor sociale si ele nu mai pot fi utile atunci cand nu suntem bine. (Samuel Johnson)

Sanatatea este un cuvant mare. Ea cuprinde nu numai corpul, ci mintea si spiritul ci si perspectiva unui om (James H. West)

Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente. (Benjamin Franklin)

Fiecare om este autorul propriei sale sanatati. (Buddha)

 

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/

 
14
dec 2016

Spitalul de Arsi din Bucuresti dezinfecteaza cu lampi bactericide Biocomp!

...

Spitalul de Arsi din Bucuresti dezinfecteaza cu lampi bactericide Biocomp! Cu bucurie, anuntam faptul ca Spitalului de Arsi din Bucuresti a ales sa dezinfecteze incaperile si sa distruga infectiile nosocomiale prin utilizarea lampilor noastre bactericide!

 
07
dec 2016

5 sfaturi de a ramane sanatos in sezonul rece

Raceala, Gripa sau Viroza Respiratorie? Cum ne putem da seama care este diferenta dintre ele? Majoritatea oamenilor le confunda, desi ele sunt cauzate de virusuri diferite si prezinta cateva particularitati specifice. Adesea, ele nu reprezinta afectiuni extrem de periculoase, ci sunt, mai degraba, cele mai frecvente boli, afectand adultii de 2 pana la 4 ori pe an si copii de 5 pana la 10 ori pe an. ...

5 sfaturi de a ramane sanatos in sezonul rece In mod cert, raceala si gripa sunt infectii virale care afecteaza nasul, gatul, sinusurile si caile respiratorii, creeaza o senzatie de disconfort si oboseala, iar toate acestea par sa ne determine sa punem semnul egal intre cele 2 infectii. Viroza respiratorie este afectiunea acuta a cailor respiratorii superioare, de cele mai multe ori de etiologie virala. Adesea, virozele respiratorii apar odata cu venirea sezonului rece si se manifesta prin tuse, guturai si raguseala. Poate putini stiu, insa exista aproximativ 200 de tipuri virusuri care pot genera aceasta afectiune iar agentii patogeni cei mai frecventi sunt Rinovirusi (25-30%), Coronavirusi (10%), Adenovirusi, Virusul Respirator Sincital, dar si Virusul Paragripal si Virusul Gripal (Influenza). Diferentele dintre raceala si gripa se masoara in factori provocatori si perioade de manifestare. In timp ce raceala afecteaza organismul pe o durata mai scurta, gripa se manifesta pe o perioada mai lunga de timp.


Un alt aspect important este faptul ca pe fondul infectiei virale, sistemul imunitar devine slabit, iar acest lucru creste riscul suprainfectiei bacteriene cu Streptococci, Stafilococi sau Pneumococci. În general, oamenii au tendința să cumpere câteva folii cu antibiotic și cred că au rezolvat problema. De fapt, așa cum semnalează și campania de informare realizată cu sprijinul Ministerului Sănătății, trebuie să evităm să mai administrăm antibiotic, fără permisiunea medicului. Motivul este că organismul nostru a devenit imun la efectul acestor medicamente, situație asemănătoare și pentru bacterii - au devenit rezistente și mult mai periculoase. Se pare că, România ocupă locul 2 (procent 31,2%) în Europa, în ceea ce privește ”consumul exagerat” de antibiotice.


Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa ramaneti in forma optima pe timpul iernii, cand aceste virusuri sunt aproape omniprezente:

1. Spalati-va frecvent pe maini. Virusii gripali sunt foarte usor de transmis de la o persoana la alta in timpul sezonului rece. In plus, cineva poate avea virusul gripal in interiorul corpului lor pentru zile inainte de aparitia simptomelor - astfel incat sa nu stiti cand ati putea fi expusi. Combateti acest lucru prin spalarea mainilor de multe ori, mai ales atunci cand vin in contact cu o alta persoana. Evitati strangeri de mana in timpul acestui sezon daca puteti, sau pastrati o sticla mica de gel antibacterian aproape, daca nu exista intotdeauna o chiuveta si sapun la indemana.2. 
Mancati sanatos si practicati macar o zi pe saptamana de sport. Doar pentru ca vremea devine mai rece si ziua mai lunga nu inseamna ca ar trebui sa intarzie si grija pentru corpul nostru! Poate fi dificil uneori de gasit motivatie, dar solutia poate fi o sala de sport aproape de o piata cu produse locale, unde puteti sa treceti pentru cumparaturi proaspete, dupa ce ati lucrat putin muschii. Sau puteti opta pentru a practica sport chiar la domiciliu. Pentru a ramane sanatosi in timpul sezonului rece, trebuie sa alimentam corpul cu cele mai bune alimente pe care gasim: produse de sezon, carne slaba gatita cu putine grasimi și multe fructe din familia portocalelor: sweetie, clementine, mandarine, grapefruit, lamaie si limeta. Acestea ne vor pregati corpul cu acea rezerva naturala de vitamina C pentru a face fata epidemiilor de raceala.3. 
Asigurati-va ca sunteti hidratat corespunzator. Lipsa de lichide este in detrimentul corpului, mai ales in timpul sezonului de iarna. Acest lucru poate ajuta corpul sa scape de toxine, printre care se poate numara si virusurile care provoca raceala sau gripa. Pastrarea unei sticle de apa la indemana va reaminteste sa beti mai mult. De asemenea, va puteti lua aportul necesar de lichide si daca consumati supe sau ciorbe de legume, ceaiuri, sucuri naturale (de portocale si altele asemanatoare) sau chiar o cana de vin fiert cu portocale si scortisoara.4. 
Dormiti suficient astfel incat corpul sa fie bine odihnit. Lipsa de somn poate provoca stres inutil in interiorul corpului uman, ceea ce il face mai usor de accesat de catre raceala sau gripa. Asigurati-va ca va oferiti cantitatea de somn necesara corpului (7-9 ore) in fiecare noapte. De asemenea, si daca ”trageti un pui de somn” de 10-90 minute pe timpul zilei, va poate energiza si odihni suficient pentru a da randament pana la venirea noptii. Cititi mai multe in urmatoarea ilustratie:5. 
Dezinfectarea spatiilor din casa cu  lampa bactericida. Lumina de tip UV-C este recunoscuta drept singura solutie impotriva superbacteriilor rezistente la antibiotic si la produsele de curatat traditionale. Lampa bactericida este dispozitivul medical de dezinfectare a spatiilor si a aerului contaminat cu virusurile mentionate la inceputul articolului, alaturi de multe alte microorganisme daunatoare. Lumina ultravioleta UV-C distruge in doar cateva minute 99,99% ADN-ul bacteriilor, virusurilor, microbilor, chiar si protozoare sau fungi. Pe langa acest lucru, lampa bactericida este o investitie economica pe termen lung, utilizata intr-o diversitate de domenii: Medical, Casnic, Educational, Alimentar, Cosmetic, Zootehnic si Veterinar.


Speram ca toate aceste sfaturi sa va fie de folos si sa va protejati corespunzator impotriva racelilor,  gripelor si virozelor respiratorii!

Sursa: www.romedic.ro

 
 
<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>